• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050502453
  • خبرنگار : 71588

تشکیل دولت موازی توسط فرمانده نیروهای واکنش سریع در غرب سودان

تشکیل دولت موازی توسط فرمانده نیروهای واکنش سریع در غرب سودان

ائتلاف سودانی به رهبری نیروهای واکنش سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو»، معروف به حمیدتی از تشکیل دولت موازی خبر داد.

به گزارش ایسنا، ائتلاف سودانی به رهبری نیروهای واکنش سریع روز شنبه اسامی اعضای دولت موازی را اعلام کرد. این اقدام که با مخالفت شدید ارتش سودان، رقیب اصلی این شبه‌نظامیان در جنگ ۲۷ ماهه، مواجه شده است، کشور را بیشتر به سمت تقسیم و تجزیه پیش می‌برد.

بر اساس گزارش عربی ۲۱، محمد حمدان دقلو، معروف به حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع، ریاست شورای ریاستی در دولت موازی را بر عهده خواهد داشت. «عبدالعزیز الحلو»، فرمانده جنبش آزادی‌بخش خلق سودان-شمال، معاون وی در این شورا خواهد بود. این شورا متشکل از ۱۵ عضو است.

در کنفرانسی مطبوعاتی در نیالا، بزرگترین شهر اقلیم دارفور که اکثر آن تحت کنترل نیروهای واکنش سریع است، «محمد حسن التعایشی» به عنوان نخست‌وزیر معرفی شد. همچنین، فرمانداران مناطق نیز اعلام شدند.

ارتش سودان موفق شده است شبه‌نظامیان را از مرکز کشور بیرون براند، اما درگیری‌ها در مرکز منطقه کردفان غربی سودان و در الفاشر، مرکز استان دارفور شمالی، همچنان شدید است.

در فوریه گذشته، نیروهای واکنش سریع با رهبران گروه‌های متحد خود توافق کردند تا با هدف به چالش کشیدن مشروعیت دولت تحت رهبری ارتش و تأمین واردات تسلیحات پیشرفته، دولتی برای «سودان جدید» سکولار تشکیل دهند. دولت اعلام‌شده امروز شامل فرمانداران مناطقی است که تحت کنترل ارتش هستند.

ارتش سودان به رهبری ژنرال «عبدالفتاح البرهان»، ایده تشکیل دولت موازی توسط نیروهای پشتیبانی سریع را محکوم کرده و متعهد شده است که تا زمانی که کنترل کامل سودان را به دست نیاورد، به جنگ ادامه خواهد داد.

ایالات متحده آمریکا نیز تحریم‌هایی را علیه دقلو اعمال کرده است، زیرا وی را متهم به ارتکاب نسل‌کشی در اوایل سال جاری میلادی کرده است.

آمریکا همچنین در ماه ژانویه تحریم‌هایی را علیه البرهان اعمال کرد و وی را متهم کرد که جنگ را بر مذاکرات برای پایان دادن به درگیری‌هایی که جان ده‌ها هزار نفر را گرفته است، ترجیح می‌دهد.

دقلو و البرهان پیش از این پس از سرنگونی عمر البشیر در سال ۲۰۱۹، قدرت را با یکدیگر تقسیم کرده بودند.

ارتش سودان چند هفته پیش برای اولین بار از سال ۲۰۲۱، نخست‌وزیر و اعضای دائم کابینه را منصوب کرد.

این درگیری‌ها سودان را ویران کرده و بحران انسانی بی‌سابقه‌ای را در کشور ایجاد کرده است. سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نیمی از جمعیت سودان با گرسنگی و قحطی مواجه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha