• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404050502517
  • منبع : نمایندگی اصفهان

نوآوری در مقابله با ریزترک‌های حرارتی

نوآوری در مقابله با ریزترک‌های حرارتی

ایسنا/اصفهان راهکاری نوین برای افزایش مقاومت سازه‌های کامپوزیتی در برابر شوک حرارتی، با استفاده از نانوکامپوزیت‌های اپوکسی، ارائه شده که بدون نیاز به فرایندهای پرهزینه شیمیایی، موجب کاهش ریزترک‌ها و بهبود خواص مکانیکی این مواد در صنایع استراتژیک می‌شود.

اعظم علیرضازاده، دانشجوی مقطع دکترای مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان، موفق به ارائه راه‌حلی نوآورانه برای جلوگیری و به تأخیر انداختن رشد ترک در سازه‌های کامپوزیتی اپوکسی تحت شرایط شوک حرارتی شد.

وی با اشاره به کاربرد گسترده رزین‌های ترموست اپوکسی در صنایع استراتژیک اظهار کرد: این مواد به دلیل خواص مکانیکی مطلوب خود در حوزه‌های متنوعی از جمله پوشش‌ها، چسب‌ها، جداره مخازن، لوله‌های انتقال، سازه‌های فضایی، اجزای توربین‌های بادی، ایمپلنت‌های پزشکی، سازه‌های زیردریایی و حتی مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: با توجه به اینکه این سازه‌ها در بسیاری از کاربردها در معرض نوسانات دمایی قرار دارند، شوک‌های حرارتی موجب بروز تنش‌های پسماند و ایجاد ریزترک در ماتریس اپوکسی می‌شود. این وضعیت به‌ویژه در مخازن گاز می‌تواند منجر به ترکیدن ناگهانی آن‌ها شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، علیرضازاده ادامه داد: در روش ارائه‌شده، بدون نیاز به فرایندهای شیمیایی پیچیده و پرهزینه، راهکاری عملی و مقرون‌به‌صرفه برای کنترل و مهار ریزترک‌ها پیشنهاد شده که ضمن حفظ خواص مکانیکی رزین اپوکسی، موجب بهبود چشمگیر ویژگی‌هایی همچون کشش، برش، چقرمگی شکست و ثبات ابعادی در شرایط حرارتی مختلف می‌شود.

وی گفت: این فناوری می‌تواند تحولی مهم در تولید پوشش‌های فوق‌آبگریز مقاوم به شوک حرارتی و مخازن ذخیره گاز ایجاد کند. از مزایای قابل‌توجه دیگر این طرح، استفاده از مواد اولیه تولید داخل و قابلیت بومی‌سازی آن است.

دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان به دستاوردهای علمی این پژوهش اشاره کرد و ادامه داد: کسب دانش فنی تولید نانوکامپوزیت اپوکسی همگن و مقاوم، انتخاب به‌عنوان مقاله برتر در کنفرانس‌های ملی مهندسی نساجی دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان و ارسال چندین مقاله علمی‌پژوهشی به مجلات بین‌المللی Q1، از نتایج ارزشمند این پروژه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha