• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404050502518
  • خبرنگار : 71282

تسهیلات صنایع دستی و گردشگری ۲ برابر می‌شود

تسهیلات صنایع دستی و گردشگری ۲ برابر می‌شود

تعاونی‌های گردشگری ضمن عرضه بهینه محصولات و خدمات گردشگری، امکان خلق فرصتهای شغلی و درآمدزایی برای ساکنان مناطق مختلف را فراهم می‌کنند. طبق آمارها، سال گذشته ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات مشاغل خانگی به صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت که پبش‌بینی می‌شود این رقم امسال به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، تعاونی‌های گردشگری، واحدهای اقتصادی هستند که با هدف توسعه گردشگری و اشتغالزایی در این حوزه فعالیت می‌کنند. این تعاونی‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی از جمله برگزاری تورهای گردشگری، ارائه خدمات اقامتی، صنایع دستی و سایر فعالیت‌های مرتبط با گردشگری فعالیت داشته باشند. 

عمده تعاونی‌های حوزه گردشگری در مناطق روستایی هستند و بیش از ۶۰ درصد این تعاونی‌ها توسط زنان اداره می‌شود.

به اعتقاد کارشناسان، تعاونی‌های گردشگری مزیتهای فراوانی برای جامعه دارند و با تجمیع منابع و توانایی‌های اعضا، می‌توانند در توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال نقش موثری ایفا کنند. این گروه از تعاونی‌ها ضمن ارائه خدمات با کیفیت و قیمت مناسب، می‌توانند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کنند.

در حال حاضر عمده تعاونی‌های حوزه گردشگری در مناطق روستایی هستند و بیش از ۶۰ درصد این تعاونی‌ها توسط زنان اداره می‌شود.بهره‌گیری از ظرفیت بالای تعاونی‌های گردشگری ضمن فراهم کردن بستر اشتغال پایدار و فراگیر، موجب امنیت شغلی و کسب درآمد خانوارها می‌شود.

از جمله مزیتهای تاسیس تعاونی‌های گردشگری اشتغالزایی است.با ایجاد تعاونی‌های گردشگری اقتصاد روستاها نیز جان می‌گیرد.این تعاونی‌ها اساسا با هدف ایجاد فرصتهای شغلی به وجود می‌آیند و با توجه به ظرفیت بالای گردشگری در کشور می‌توانند نقش مهمی در کاهش بیکاری افراد و افزایش درآمد برای ساکنان مناطق مختلف ایفا کنند.

در همین راستا یعقوب رستمی مال خلیفه ـ معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی بر لزوم شکل‌گیری تعاونی‌ها در حوزه گردشگری تاکید کرده و از بخش تعاون به عنوان بهترین فرصت برای توسعه اقتصادی کشور نام برده است.

وی همچنین خواستار ارائه طرحی قابل اجرا در قالب تعاونی با محوریت گردشگری دریایی شده و می‌گوید:تعاونی‌های گردشگری دریامحور موجب تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری در دیگر بخش ها می‌شوند و وزارت تعاون آماده اختصاص تسهیلات اشتغال به تعاونی هاست. 

طی روزهای اخیر احمد میدری ـ وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی نظارت بر اشتغال و تدوین برنامه‌های فقرزدایی را از مأموریت‌های مهم وزارت تعاون برشمرد و گفت:از طریق گردشگری می‌توان با کمترین سرمایه‌گذاری زمینه اشتغال و کاهش فقر در مناطق مختلف کشور را فراهم کرد.

وی با اشاره به اهمیت تامین مالی در بحث صنایع دستی و گردشگری گفت: سال گذشته ۲۰۰۰ تومان از محل تسهیلات مشاغل خانگی به صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت و امسال پیش‌بینی می‌شود این رقم به حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان برسد.

تسهیلات صنایع دستی و گردشگری ۲ برابر می‌شود

بی‌تردید گردشگری دریامحور می‌تواند ضمن توسعه اقتصادی به عنوان یک منبع درآمدزا برای مناطق ساحلی فرصتهای شغلی جدیدی به وجود آوردد.

در حال حاضر بسیاری از استان‌های کشور به جهت داشتن جاذبه‌های طبیعی از ظرفیت گردشگری برخوردارند و می‌توان در قالب تعاونی‌های گردشگری ضمن عرضه بهینه محصولات و خدمات گردشگری، امکان خلق فرصتهای شغلی و بازاریابی برای بومیان و ساکنان این استان‌ها را فراهم و به رونق کسب و کار آنها کمک کرد.

گردشگری دریامحور یا گردشگری مبتنی بر دریا نیز مجموعه‌ای از فعالیت‌های تفریحی و گردشگری است که در ارتباط با دریا،سواحل و منابع دریایی انجام می‌شود و هم اکنون استان‌های شمالی و جنوبی کشور و شهرهایی که به نوعی به دریا و دریاچه نزدیکند و می‌توانند در بحث بازدید از سواحل،‌مجتمع‌های تفریحی و اقامتی،قایق‌سواری، غواصی، ماهیگیری و بازدید از بنادر و جزایر از این ظرفیت استفاده کنند.

گردشگری دریامحور می‌تواند ضمن توسعه اقتصادی به عنوان یک منبع درآمدزا برای مناطق ساحلی فرصتهای شغلی جدیدی به وجود آوردد.

گردشگری دریامحور می‌تواند ضمن توسعه اقتصادی به عنوان یک منبع درآمدزا برای مناطق ساحلی فرصتهای شغلی جدیدی به وجود آوردد.

تعاونی‌های گردشگری و هتلداری جزو تعاونی‌های خدماتی هستند که با توجه به پویایی بالا و به واسطه مردمی بودن خود می‌توانند نقش و جایگاه تاثیرگذاری در عرصه گردشگری ایران داشته باشند.

طبق آخرین آمارها بیش از ۳۵۰۰ تعاونی گردشگری و صنایع‌دستی در کشور فعالیت دارند که برای بیش از ۲۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده‌اند.از این تعداد حدود ۱۷۰۰ تعاونی گردشگری و مابقی تعاونی‌های حوزه صنایع دستی است.

به گزارش ایسنا، از نگاه کارشناسان بخش تعاون،تعاونی‌های گردشگری می‌توانند در صنعت گردشگری یک نمونه موفق در زمینه کارآفرینی و اشتغالزایی به شمار آیند، از این رو دولت‌ها همواره به منظور بهره‌مندی از مزیت‌های گردشگری، برنامه‌ریزی‌های مختلفی را در دستور کار قرار می‌دهند تا علاوه بر معرفی جاذبه‌های گردشگری از ظرفیت این صنعت عظیم در جهت اشتغالزایی و ارزآوری استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha