طهماسب نجفی یکشنبه (پنجم مرداد) در جلسه سازگاری با کمآبی استان کرمانشاه با بیان اینکه امروز شاهد وضعیت نامناسب منابع آبی در کشور هستیم، گفت: وضعیت ذخیره سدها در کشور مناسب نیست و سدها در برخی استانها یکی بعد از دیگری از مدار تامین آب خارج میشوند. در استان کرمانشاه نیز آنقدر منابع آبی فقیر شده که ممکن است در زمینه تامین آب شرب نیز دچار مشکل شویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: فقر منابع آبی میتواند کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه را دچار چالش کند.
او مقابله با کمآبی را نیازمند چارهاندیشی صحیح و اصولی دانست و افزود: جای یک طرح جامع منابع آب در کرمانشاه خالی است، طرحی که باید وضعیت منابع و مصارف آب در آن مشخص باشد و دو دستگاه آب منطقهای و جهاد کشاورزی و همچنین سایر دستگاههای مربوطه باید در تدوین آن نقشآفرینی کنند.
وی با تاکید بر اینکه استانها موظف شدهاند بسته پیشنهادی را برای رفع ناترازی آب تدوین کنند که بر اساس آن برای ناترازی آب متناسب با اقلیم و شرایط هر استان چارهاندیشی شود، عنوان کرد: ما نیز باید این بسته پیشنهادی را با کار کارشناسی دقیق و استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه تدوین کنیم. این بسته به نوعی نقشه راه آینده آب در کرمانشاه خواهد بود و باید با دقت تدوین شود.
به سمت کشتهای کممصرف مثل زعفران برویم
نجفی از سهم ۹۰ درصدی بخش کشاورزی در مصرف آب یاد کرد و گفت: ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان داریم که بازدهی آن چندان زیاد نیست.
وی خاطرنشان کرد: باید منابع آب در بخش کشاورزی به خوبی مدیریت شود، بگونهای که هم جلوی کشتهای پرمصرف مانند برنج گرفته شود و هم به سمت روشهای نوین آبیاری که هدررفت کمتری دارد، برویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه بر لزوم جلوگیری از کشت دوم نیز تاکید کرد و افزود: باید به سمت توسعه کشت محصولاتی مانند زعفران برویم که هم نیاز آبی کمی دارد و هم بازدهی اقتصادی آن بالا است.
انتهای پیام
نظرات