• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404050603010
  • خبرنگار : 30105

استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

افزایش فشارخون؛ زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی

افزایش فشارخون؛ زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به روند رو به رشد بیماری پرفشاری خون در کشور، تغذیه ناسالم و سبک زندگی نادرست از جمله عوامل اصلی بروز این بیماری خاموش و خطرناک به شمار می‌رود.

دکتر منصور شهرکی، در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت اصلاح الگوی غذایی در پیشگیری و کنترل پرفشاری خون، به معرفی گروهی از مواد غذایی مضر برای بیماران مبتلا به این بیماری پرداخت و اظهار کرد: مصرف مواد غذایی حاوی سدیم بالا از اصلی‌ترین عوامل افزایش فشار خون است و متأسفانه بسیاری از محصولات پرطرفدار مانند انواع کنسروجات، پیتزا، غذاهای بسته‌بندی‌شده، فست‌فودها، ساندویچ‌ها، آجیل شور و گوشت‌های فرآوری شده، مقادیر زیادی نمک دارند که باید به‌ شدت محدود شوند.

وی با اشاره به مضرات چربی‌های اشباع‌شده افزود: مواد خوراکی همچون انواع شکلات‌ها، بیسکویت‌ها، کیک‌ها، کره، خامه، پنیر، شیر و ماست پرچرب و روغن‌هایی مثل پالم و چربی گوشت‌های فرآوری‌شده، عامل افزایش سطح کلسترول خون هستند و می‌توانند فشارخون را تشدید کنند.

وی ادامه داد: در عوض، استفاده از روغن‌های گیاهی طبیعی مانند روغن زیتون، کانولا، سویا و ذرت توصیه می‌شود.

شهرکی همچنین درباره نوشیدنی‌ها هشدار داد: نوشابه‌های شیرین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، قهوه، چای غلیظ و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌توانند باعث افزایش موقت فشارخون شوند و در درازمدت نیز مصرف الکل آسیب‌های جدی‌تری به قلب وارد می‌کند.

به گفته متخصص تغذیه، غذاهای سرخ‌شده در فهرست خوراکی‌های ممنوعه برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون قرار دارند و به جای آن‌ها، غذاهای آب‌پز، بخارپز و کبابی پیشنهاد می شود.

وی به میزان بالای نمک در ترشی‌جات اشاره کرد و افزود: باید مصرف ترشی‌ها را به حداقل رساند و به‌جای آن‌ها از چاشنی‌های طبیعی مثل لیموترش یا گریپ‌فروت استفاده کرد.

شهرکی در پایان، تاکید کرد: پرفشاری خون بیماری‌ای است که در بسیاری موارد بدون علامت است اما عوارضی جدی برای قلب، مغز و کلیه‌ها دارد و درمان دارویی، خط اول درمان است و اصلاح تغذیه و سبک زندگی نقش مکمل بسیار مهمی در کنترل آن دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha