احمد زراعتی در گفت وگو با ایسنا، افزود: این اقدام در راستای توسعه کشتهای استوایی و با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای آبوهوایی منطقه انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این طرح ارقام مختلفی از پاپایا از جمله انواع محلی، پاکوتاه و ردلیدی کشت شده است، افزود: هدف از این کار، افزایش تنوع تولید، بهبود عملکرد در واحد سطح و پاسخگویی بهتر به نیازهای متنوع بازار است. پیشبینی میشود متوسط عملکرد این باغات حدود ۱۱ تن در هکتار باشد.
مدیر جهاد کشاورزی سرباز با اشاره به بازار فروش مطلوب این محصول تصریح کرد: پاپایا به دلیل طعم لذیذ، خواص دارویی و ارزش غذایی بالا، با استقبال خوبی در بازارهای داخلی، استانهای همجوار و حتی بازارهای خارجی مواجه شده است.
زراعتی در پایان پاپایا را یکی از محصولات استراتژیک و اقتصادی شهرستان سرباز خواند و تأکید کرد: توسعه کشت این محصول علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، سهم بسزایی در افزایش درآمد باغداران و رونق اقتصادی منطقه خواهد داشت.
پاپایا یا خربزه درختی (نام علمی: Carica papaya) گیاهی بومی مناطق حارهای قاره آمریکا است که در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان در شهرستان سرباز کشت می شود.
پاپایا درختی است نسبتاً کوچک، دارای یک تنه به ارتفاع ۴ تا ۱۰ متر و برگهایی منشعب و بزرگ به ابعاد ۵۰ تا ۷۰ سانتیمتر. میوهٔ این گیاه بزرگ و از نوع سته است. اندازه میوه ۱۵ تا ۴۵ سانتیمتر در طول و قطر آن ۱۰ الی ۳۰ سانتیمتر بوده و ظاهر آن شبیه یک کپسول است. رنگ میوه در ابتدا سبز رنگ و موقعی که رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است. در طب سنتی از برگهای پاپایا برای درمان مالاریا و از دود کردن آن برای بیماران مبتلا به آسم استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات