• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404050603082
  • خبرنگار : 50046

قطعی برق نفس تولید را در خراسان شمالی گرفت

قطعی برق نفس تولید را در خراسان شمالی گرفت

ایسنا/خراسان شمالی صنعت، موتور محرکه تولید، رونق اقتصاد و اشتغال‌زایی کشور است و تولید یکی از راه‌های مهم برای رهایی کشور از وابستگی به بیرون است.

سال‌هاست تولیدکنندگان بخصوص تولیدکنندگان صادرات محور با مشکلات مختلفی همچون رفع تعهدات ارزی و تامین انرژی برق و گاز در فصل تابستان و زمستان دست و پنجه نرم می‌کنند. تولیدکنندگان صادرات محور وجود انرژی ارزان‌قیمت در داخل کشور را یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای رقابت با رقبای خارجی خود می‌دانند که دو سه سالی است در تامین آن با مشکلاتی مواجه هستند.

امسال با شروع فصل گرما مشکل تولیدکنندگان چند برابر شده است به طوری که در حال حاضر طی چند روز برق صنایع و چاه‌های کشاورزی قطع می‌شود و تولیدکنندگان به دنبال راه حل این مشکل هستند که آن‌ها ایجاد مزرعه‌های خورشیدی توسط تولیدکنندگان را یکی از راهکارهای حل این مشکل می‌دانند.

برق صنایع کوچک را قطع نکنید

عبدالله خدابنده یکی از تولیدکندگان صادرات محور در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به قطعی مکرر برق صنایع گفت: با قطع مکرر برق چطور باید انتظار داشته باشیم سرمایه‌گذار در حوزه تولید سرمایه‌گذاری کند.

وی اظهار کرد: صنایع استان را ۱۰ درصد صنایع بزرگ مقیاس و ۹۰ درصد صنایع کوچک و متوسط مقیاس تشکیل می‌دهند این در حالی است که برق استفاده شده توسط صنایع کوچک و متوسط تا حدود ۱۰ مگاوات بوده که مقدار کمی است و این میزان برق استفاده شده نسبت به صنایع بزرگ مقدار بسیار ناچیزی است.

خدابنده تاکید کرد: برق صنایع کوچک استان را قطع نکنید چراکه اگر این صنایع تعطیل شوند دیگر نمی‌توانند سرپا شوند.

وی تصریح کرد: آمادگی ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق صنایع خود هستیم اما به شرط اینکه برق تولیدی وارد دیسپاچینگ نشود و دوباره برق‌های واحد تولیدی ما به صورت متمرکز از مرکز قطع نشود.

آسیب به بخش کشاورزی با قطع مکرر برق

ج

الهامی یکی از تولیدکنندگان بخش کشاورزی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: در آینده با جنگ غذا مواجه هستیم این در حالی است که کشاورزی به آخر خط رانده شده است و متاسفانه برق چاه های کشاورزی در استان طی هفته در چند روز در طول روز قطع است.

وی خاطرنشان کرد: هیچ کارگری طی شب در حوزه کشاورزی کار نمی‌کند و اگر کار کند نیز کارایی ندارد.

الهامی افزود: متاسفانه با قطع مکرر برق طی امسال میزان تولید گندم در مزارع این استان در هر هکتار به دو تا چهار تن رسید و کاری به جایی رسیده کشاورز برای تامین بذر مورد نیاز خود نیز با مشکل مواجه است.

وی ادامه داد: قطع چاه‌های کشاورزی علاوه بر اینکه به تولید آسیب رسانده سبب شده موتورهای برق نیز آسیب ببینند و چاه‌ها نیز ریزش پیدا کنند.

به جای رفع تعهدات ارزی، پنل خورشیدی وارد می‌کنیم

جعفری یکی دیگر از صنعتگران خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: در حال حاضر برق واحدهای صنعتی تا سه روز در هفته قطع است و این امر سبب شده تا تولید هیچ صرفه اقتصادی برای تولیدکنندگان نداشته باشد.

وی تصریح کرد: رفع تعهدات ارزی از دیگر مشکلات مهم تولیدکنندگان صادرات محور است و ما حاضر هستیم به جای رفع تعهدات ارزی، پنل خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز وارد کنیم که با این شیوه هم مشکل رفع تعهدات ارزی تولیدکنندگان صادرات محور حل می‌شود و هم مشکل ناترازی برق.

وی گفت: میزان برق مورد استفاده شهرک صنعتی بیدک و شماره یک بجنورد حدود هشت مگاوات است که با احداث مزرعه خورشیدی با شیوه مذکور می‌توان برق مورد نیاز این دو شهرک صنعتی را تامین کرد.

دامداران عصبانی از کاهش یا نبود خوراک دام

مسئول واحد تولیدی خوراک دام سبز دانه نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی رتبه ششم دام سبک کشور را دارد. بنابراین میزان خوراک دام در این استان بالا است اما قطعی برق سبب شده تا داد دامداران هنگام مراجعه برای خرید خوراک درآید چراکه قطع برق سبب شده تا تولید خوراک دام با مشکل مواجه شود و کاهش یابد.

وی تصریح کرد: تعدادی از دام های سبک استان از علوفه مراتع تغذیه می‌شدند، اما خشکسالی نیز سبب شده تا تغذیه این دام‌ها به صورت دستی انجام گیرد.

مجیدنیا یکی از دامداران استان نیز بیان کرد: قطع برق سبب شده تا بار میکروبی شیر بالا رود و مرکز جمع آوری شیر، شیر تولیدی را تحویل نگیرد.

تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق بیکاری کارگرها وارد میدان شود

قطعی برق نفس تولید را در خراسان شمالی گرفت

کاظمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: در حال حاضر طی یک ماه حدود ۱۶ روز برق صنایع قطع است که این امر سبب شده تا آسیب‌های زیادی به صنایع وارد شود، درآمدها به شدت کاهش یابد اما هزینه‌ها هیچ تغییری نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه باید تامین اجتماعی وارد میدان شود، تصریح کرد: کارگرهای واحدهای تولیدی حدود ۱۵ روز بیکاری خارج از اراده به علت قطعی برق دارند و باید قانون بیکاری مشمول حال این افراد شود و در حقیقت صاحبان مشاغل بیمه بیکاری را برای این چنین روزهایی پرداخت می‌کنند.

کاظمی ادامه داد: قطعی برق سبب شده تا به دستگاه‌ها آسیب وارد شود، مواد اولیه از بین رود و صاحبان تولید نزد مشتریان خود بدقول شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha