به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» امروز به نقل از یکی از مسؤولان رژیم اشغالگر صهیونیستی نوشت: کمکرسانی به غزه احتمالا اکنون ما را از رسیدن به یک توافق دور میسازد اما اقدامی ضروری برای خاموش کردن صدای جامعه جهانی است.
این مقام صهیونیست در ادامه گفت: ما اطلاع نداریم واشنگتن چه برنامهای دارد و آیا احتمال دارد که این تحولات به تدوین پیشنهاد جامعی برای پایان یافتن جنگ منجر شود یا خیر.
به نوشته این روزنامه که در گزارش خود تلاش کرده بود گرسنگی را توجیه کند و آن را به عنوان یک کارزار به رهبری حماس به تصویر بکشد، ارتش اشغالگر اسرائیل با کمال تعجب متوجه شد که دولتهای غربی، از جمله کشورهای دوست با اسرائیل، ترجیح میدهند به جای روایت اسرائیل، به وزارت بهداشت این جنبش اعتماد کنند.
این منبع در این زمینه گفت: «دیگر مسئله این نیست که حقیقت چیست، بلکه مسئله این است که چه چیزی گزارش میشود و جهان چگونه آن را دریافت میکند. ما آسیب زیادی دیدهایم. مشکل این است که بیشتر تصمیمات ما در آخرین لحظه و به شیوهای عجولانه گرفته میشود، به جای اینکه ابتکار عمل را به دست بگیریم و از قبل برای چنین اقداماتی برنامهریزی کنیم، طرفهای مربوطه در جهان را متقاعد کنیم و از همان ابتدا از بحرانی مانند این علیه اسرائیل جلوگیری کنیم.»
«ناهوم بارنیا» تحلیلگر آحارونوت نیز نوشت: دولت و ارتش باید این مساله را درک کنند که شرایط در غزه برعکس شده است، فایده جنگیدن با پنج لشکر یعنی با تعداد بیشتری از سربازهایی که ارتش مصر را در جنگ اکتبر شکست دادند، بسیار اندک بوده و خسارات آن از منظر تلفات نیروها، جایگاه جهانی اسرائیل و آسیب دیدن غیرنظامیان رو به افزایش است.
بارنیا نوشت: این فاجعه تا حدی بزرگ است که نتانیاهو (نخستوزیر رژیم صهیونیستی) مجبور شد عملیات نظامی که دستور اجرای آن را داده بود، دستکم در ساعات روز متوقف کرده و به خواستههای سازمان ملل و نهادهای بینالمللی تن داده و اجازه دهد کمکهای غذایی از هوا پرتاپ شوند، در واقع نتانیاهو از ترس واکنش و خشم بتسلئیل اسموتریچ (وزیر دارایی) و ایتامار بن گویر (وزیر امنیت داخلی این رژیم) همانند آخرین نفر از بزدلها، مخفیانه تسلیم شد.
این تحلیلگر صهیونیست نوشت: این سوال که حماس چگونه از این جنگ خارج خواهد شد، من را نگران نمیکند، نگرانی من این است که جامعه اسرائیل چگونه از این جنگ بیرون خواهد آمد؟
این در حالی است که منابع نظامی اسرائیل عصر یکشنبه ادعا کردند که «اگر اسرائیل ورود کمکها را در ماه مارس به دلایل سیاسی مربوط به تهدیدهای برخی از وزرا برای انحلال ائتلاف متوقف نمیکرد و اگر رده سیاسی موفق میشد جامعه بینالمللی و سازمان ملل را متقاعد کند که مواد غذایی را در کامیونهایی که در گذرگاههای زیکیم و کرم ابوسالم گیر افتادهاند، توزیع کنند، از صحنههای خشن غزه و "ادعاهای دروغین" حماس جلوگیری میشد.»
منابع امنیتی توضیح دادند که «آتشبسها فقط در مناطقی اعمال میشوند که شاهد جنگ نیستند و ما جادههایی را که نوار غزه را به روی حرکت ساکنان غزه میبندند، باز نکردهایم.» این «یک گام اعلامی دیگر (در این مورد، صرفاً یک موضع اعلام شده) با هدف متقاعد کردن جهان مبنی بر عدم وجود قحطی در نوار غزه تلقی میشود. ما در آغاز جنگ نیز گام مشابهی برداشتیم.»
منابع امنیتی تخمین زدند که این آتشبسها حداقل برای هفته آینده ادامه خواهد داشت، اما در صورت وقوع یک حادثه امنیتی بزرگ در نوار غزه یا تغییر ارزیابیهای میدانی، ممکن است متوقف شوند.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، انتظار میرود مسیرهای جدید کمکرسانی برای ساکنان غزه با یک عملیات زمینی بزرگتر در آینده نیز همسو باشد.
انتهای پیام
نظرات