• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404050603464
  • منبع : دانشگاه تهران

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای کاهش انتشار کربن و کنترل هزینه نهایی انرژی

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای کاهش انتشار کربن و کنترل هزینه نهایی انرژی

پژوهشگران دانشگاه تهران مدلی برای پیش‌بینی تقاضا و طراحی بهینه سیستم خورشیدی-خودروی برقی ارائه دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از دانشگاه تهران، دکتر حسین یوسفی، استاد دانشکده مهندسی انرژی و منابع پایدار دانشکده علوم و فناوری‌های میان رشته‌ای دانشگاه تهران، از انجام پژوهشی خبر داد که در آن چهارچوبی نوآورانه برای طراحی و مدل‌سازی سیستم انرژی با رویکرد توسعه خودروهای برقی و پنل‌های خورشیدی ارائه شده است که به صورت موردی بر جزیره قشم، به‌عنوان یک منطقه مهم از نظر ژئوپلیتیکی و اکولوژیکی متمرکز بوده است.

دکتر یوسفی با اشاره به ضرورت توسعه پایدار و بهینه زیرساخت‌های انرژی در مناطقی مانند جزایر جنوبی کشور اظهار داشت: «چالش اصلی در چنین مناطقی، نه‌فقط تأمین پایدار انرژی الکتریکی، بلکه مدیریت هم‌زمان تقاضای برق، سوخت‌های فسیلی و استفاده از ظرفیت‌های بومی مانند تابش خورشیدی و توسعه حمل‌ونقل پاک است.

استاد دانشکده مهندسی انرژی و منابع پایدار در این پروژه، تاکید کرد: سعی کردیم با نگاهی جامع، مدل‌سازی یک سیستم انرژی ترکیبی مبتنی بر پنل‌های خورشیدی (PV) و خودروهای برقی (EV) را در تعامل با شبکه انرژی موجود به‌گونه‌ای انجام دهیم که هم از نظر فنی و هم از منظر اقتصادی و زیست‌محیطی پایدار باشد.

پژوهشگر دانشگاه تهران با اشاره به اینکه یکی از نقاط تمایز این پژوهش، استفاده از مدل‌های پیش‌بینی هم‌زمان تقاضای برق و بنزین در سطح منطقه‌ای است، افزود: برای نخستین‌بار، در یک مطالعه موردی، توانستیم مصرف انرژی و سوخت در یک جزیره راهبردی مانند قشم را مدل‌سازی کنیم. این پیش‌بینی‌ها به ما اجازه می‌دهد تا ظرفیت‌های لازم برای توسعه آتی سیستم انرژی جزیره با تاکید بر PV و زیرساخت‌های خودروهای برقی را مدل‌سازی کنیم.

وی با اشاره به خروجی‌های عملی پژوهش خاطر نشان کرد: «نتایج این مطالعه که بر اساس داده‌های ورودی رسمی (از جمله گزارش‌های وزارت نیرو و ترازنامه انرژی کشور) انجام شده، نشان داد که با انتخاب ترکیب بهینه‌ای از اجزای سیستم انرژی (مانند ظرفیت پنل‌ها، نیروگاه‌های فسیلی و خودروهای برقی) می‌توان تا حد زیادی انتشار کربن را کاهش داد و در عین حال هزینه نهایی انرژی را کنترل کرد. این یافته‌ها می‌تواند برای نهادهای سیاست‌گذار انرژی و شرکت‌های فعال در حوزه انرژی‌های نو راهگشا باشد.»

 متن کامل این پژوهش تحت عنوان “Demand forecasting and PV/EV-integrated energy system modeling for achieving a sustainable island” در ژورنال بین‌المللی Sustainable Futures (ناشر: Elsevier) منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha