• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050603504
  • خبرنگار : 71457

حماس: باید مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات پایان یابد

حماس: باید مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات پایان یابد

یکی از رهبران حماس تاکید کرد: وضعیت مصونیت از مجازات که رژیم صهیونیستی از آن برخوردار است باید فوراً پایان یابد و می‌بایست تمام اقدامات قانونی و دیپلماتیک لازم برای پیگرد قانونی جنایتکاران جنگی صهیونیستی و سپردن آنها به دست عدالت بین‌المللی انجام شود.

به گزارش ایسنا، باسم نعیم، از رهبران حماس اعلام کرد: توصیف دقیق دو سازمان‌ اسرائیلی «بتسلیم و پزشکان حقوق بشر» از جنایات مرتکب شده در نوار غزه در این برهه حساس، بر اساس داده‌های میدانی و تعاریف قانونی تثبیت‌شده، گواهی روشن بر جدی بودن جنایات مرتکب شده توسط رژیم اشغالگر علیه مردم ما است، به ویژه از آنجا که این گزارش نشان می‌دهد که کابینه نژادپرست این رژیم قصد دارد این جنایت را در مناطق دیگر سرزمین‌های فلسطینی انجام دهد.

وی افزود: وقتی این شهادت از درون خود این رژیم صادر می‌شود، بهانه‌های دروغین باقی‌مانده و روایت‌های گمراه‌کننده‌ای را که برخی از محافل سیاسی، رسانه‌ای و حقوق بشری بین‌المللی ترویج کرده‌اند، از بین می‌برد و هرگونه توجیه اخلاقی، حقوقی یا بشردوستانه برای ادامه پذیرش روایت اسرائیلی از آنچه اتفاق می‌افتد، از بین می‌برد.

باسم نعیم خاطرنشان کرد: این واقعیت، جامعه بین‌الملل را در برابر مسئولیت‌های حقوقی و بشردوستانه خود قرار می‌دهد. وضعیت مصونیت از مجازات که رژیم صهیونیستی از آن برخوردار است باید فوراً پایان یابد و می‌بایست تمام اقدامات قانونی و دیپلماتیک لازم برای پیگرد قانونی جنایتکاران جنگی صهیونیستی و سپردن آنها به دست عدالت بین‌المللی انجام شود.

این مقام حماس تصریح کرد: ما درخواست روشن خود را تکرار می‌کنیم: نسل‌کشی و پاکسازی نژادی در نوار غزه را متوقف کنید.

پس از نهاد حقوقی «بتسلیم»، یک سازمان حقوق بشری مشهور دیگر مستقر در سرزمین‌های اشغالی تاکید کرد رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه بوده و متحدان غربی رژیم باید طبق وظیفه اخلاقی و قانونی خود این نسل‌کشی را متوقف کنند.

سازمان «پزشکان برای حقوق بشر» در گزارش‌هایی که امروز (دوشنبه) منتشر ساخت تصریح کرد رژیم صهیونیستی در طول جنگ حدودا دو ساله علیه نوار غزه غیرنظامیان ساکن این باریکه را صرفا به خاطر هویتشان به عنوان فلسطینی هدف قرار داده و موجب وارد آمدن آسیب شدید و در برخی موارد غیرقابل جبران به جامعه فلسطینی‌ها شده است.

به گزارش روزنامه «گاردین» تا پیش از این چندین سازمان حقوق بشری مختلف بین‌المللی و فلسطینی جنگ صهیونیست‌ها علیه غزه را نسل کشی دانسته بودند اما اینکه دو سازمان حقوق بشری مشهور مستقر در سرزمین‌های اشغالی با سابقه چند دهه مستندسازی، موارد سوءاستفاده‌های سیستماتیک رژیم را عامل ارتکاب نسل‌کشی می‌خوانند فشارها را برای اقدام کردن در راستای متوقف ساختن جنایات صهیونیست‌ها بیش از پیش افزایش خواهد داد.

در گزارش‌های این دو سازمان اشاره به جنایاتی نظیر کشتار ده‌ها هزار زن، کودک و سالمند، آواره‌سازی اجباری دسته‌جمعی، تحمیل گرسنگی و نابودسازی خانه‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی و محروم ساختن فلسطینی‌ها از حق تحصیل، بهداشت و درمان و حقوق اساسی دیگرشان شده است.

«یولی نوواک»، مدیر سازمان بتسلیم ضمن درخواست برای اقدام فوری به منظور متوقف کردن این جنایات گفت: «چیزی که ما می‌بینیم آشکار است؛ حملات عمدی به غیرنظامیان به بهانه از بین بردن یک گروه. فکر می‌کنم هر انسانی باید از خود بپرسد شما در مواجهه با نسل‌کشی چه کار می‌کنید؟»

او بیان کرد: «این اهمیتی حیاتی دارد که ما حتی بدون صدور یک حکم در پرونده‌ افتتاح شده نزد دیوان بین‌المللی دادگستری تصدیق کنیم که یک نسل‌کشی در جریان است. نسل‌کشی فقط یک جنایت حقوقی نیست یک پدیده سیاسی و اجتماعی است.»

همچنین سازمان «پزشکان برای حقوق بشر» در گزارش خود به روی تسلسل زمانی حملات به نظام بهداشت و درمان غزه تمرکز کرده در حالی که تیم این سازمان که قبل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به طور منظم در نوار غزه فعالیت داشته، مستقیما جزئیات جنایات صهیونیست‌ها را مستند کرده است.

«گای شالِو»، مدیر این سازمان نیز گفت: «نابودسازی نظام بهداشت و درمان به تنهایی طبق ماده ۲c ثابت می‌کند که این جنگ همراه با نسل‌کشی است؛ طبق این بند دشوار کردن شرایط حیات به طور عمدی به منظور از بین بردن کل یا بخشی از یک گروه ممنوع است.»

در حالی که در گزارش این سازمان از جنبه‌های دیگری هم ارتکاب نسل کشی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی ثابت شده است، او تصریح داشت: «قرار نیست برای اینکه نسل‌کشی بودن یک عملیات ثابت شود تمامی پنج ماده کنوانسیون نسل‌کشی اجرا بشوند.»

هر دو سازمان شامل بتسلیم و «پزشکان برای حقوق بشر» عنوان کردند متحدان غربی رژیم صهیونیستی عامل تسهیل و امکانپذیر شدن این نسل‌کشی بوده و از بابت درد و رنج‌های تحمیل شده به فلسطینی‌ها در غزه مسئول هستند.

نوواک تصریح کرد: «این نسل‌کشی بدون پشتیبانی جهان غرب امکانپذیر نمی‌شد. هر رهبر سیاسی باید هر کاری که بتواند برای متوقف ساختن آن انجام دهد در غیر این صورت بخشی از این کارزار وحشتناک است.»

شالِو نیز گفت: «کشورهای اروپایی و آمریکا مسئولیت قانونی داشته تا اقدامی قاطع‌تر برای متوقف ساختن آن اتخاذ کنند. آنها باید از هر ابزار موجود در جعبه ابزارشان استفاده کنند. این چیزی نیست که ما فکر کرده باشیم بلکه این درخواست صریح کنوانسیون نسل‌کشی است.»

این در حالی است که رژیم صهیونیستی ارتکاب نسل‌کشی از سوی خود را رد کرده و مدعی است که جنگ علیه نوار غزه را به عنوان یک «اقدام دفاع شخصی» در پاسخ به حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس در سرزمین‌های اشغالی به اجرا در می‌آورد.

یکی از پارامترهای کلیدی برای تشخیص ارتکاب نسل‌کشی طبق کنوانسیون نسل‌کشی نشان دادن قصد از سوی یک دولت به منظور از بین بردن تمامی یا بخشی از یک گروه هدف است.

به گفته دو سازمان حقوق بشری مذکور، بیانه‌های رهبران نظامی و سیاسی که حاکی از نسل‌کشی هستند و وقایع‌نگاری به خوبی مستند شده از آسیب‌های وارد شده به غیرنظامیان بعد از گذشت حدود دو سال از جنگ وجود چنین قصدی را حتی بدون اسناد دستورات صادره از بالا ثابت می‌کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha