به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا عصر دوشنبه با «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس دیدار کرد.
در طول این دیدار، از ترامپ درباره اظهارات ادعایی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم وجود هرگونه قحطی در غزه سوال شد.
ترامپ که در ابتدای این دیدار، به شرایط اسفناک غزه اذعان کرده بود، گفت: «به طور خاص با نتانیاهو موافق نیستم، براساس تصاویر تلویزیونی، بچهها خیلی گرسنه به نظر میرسند. کودکان در نوار غزه باید فوراً غذا و امنیت داشته باشند.»
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد به رسمیت شناختن کشور فلسطین، بدون جواب دادن به این سوال، گفت: «من به دنبال سیر کردن مردم در حال حاضر هستم. فکر میکنم این موضع شماره یک است.اما میدانم که نخستوزیر انگلیس موضعی دارد.»
او همچنین مدعی شد: «ما تعداد زیادی از اسرا را در نوار غزه آزاد کردیم و بسیاری از آنها از کاخ سفید بازدید کردند. اما بیرون کشیدن اسرای باقیمانده در غزه دشوار خواهد بود. آتشبس در غزه امکانپذیر است و ما میخواهیم به آن دست یابیم. من با نخستوزیر انگلیس در مورد آتشبس در غزه صحبت خواهم کرد.»
پیش از این، نتانیاهو در حالی که به طرزی استثنایی وجود بحران گرسنگی در نوار غزه را منکر شد، ادعا کرد: «در غزه هیچ گونه گرسنگی وجود ندارد و هیچ سیاست تحمیل گرسنگی به غزه وجود ندارد و من به شما اطمینان میدهم که ما تعهد به دستیابی به اهدافمان در جنگ داریم.»
او ادامه داد: «ما به جنگیدن تا زمانی که گروگانهایمان را آزاد کنیم و توانمندیهای حاکمیتی و نظامی حماس را از بین ببریم ادامه خواهیم داد. آنها دیگر نباید آنجا باشند.»
نتانیاهو در یک سخنرانی در ضمن شرکت در یک کنفرانس مسیحی در شهر قدس مدعی شد: «اسرائیل اجازه به ورود آن حجم از کمکهای الزامی طبق قوانین بینالمللی را داده است. حماس این کمکهای بشردوستانه را میدزدد و سپس اسرائیل را متهم به تامین نکردن کمکها میکند.»
این ادعای نتانیاهو در حالی عنوان شده که «کریس وان هولن»، سناتور دموکرات آمریکایی گفت این ادعای صهیونیستها مبنی بر اینکه جنبش حماس کمکهای سازمان ملل برای فلسطینیها در نوار غزه را میرباید صحت نداشته و دروغ است.
حماس نیز این ادعاها را رد کرده و نهاد مسئول کمکهای خارجی در دولت ایالات متحده در یک گزارش داخلی تصریح کرده هیچ سند و مدرکی از غارت سیستماتیک محمولههای کمکها وجود ندارد.
از طرفی، ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی مغایر با هشدارهایی است که سازمانهای بشردوستانه پیرامون وخامت شدید گرسنگی و سوءتغذیه در غزه دادهاند.
سازمان بهداشت جهانی روز سهشنبه اعلام کرد سوءتغذیه در نوار غزه «در مسیری خطرناک قرار گرفته است» و باعث مرگ ۶۳ نفر در ماه ژوئیه شده است.
همچنین بر اساس اعلام آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا)، از هر پنج کودک کم سن و سال در غزه حدودا یک نفر اکنون دچار سوءتغذیه شدید شده است.
سازمان ملل تصریح داشته که بحران گرسنگی در نوار غزه «کاملا قابل جلوگیری بود» و اسرائیل متهم به «انسداد عمدی و به تاخیر انداختن کمکهای بزرگ غذایی، بهداشت و انساندوستانه»



انتهای پیام
نظرات