به گزارش ایسنا، ایمان درخشی، روزچهارشنبه هشتم مرداد در نشستی خبری با اشاره به گذشت نزدیک به چهار سال از انتخاب کرمانشاه بعنوان شهر خلاق خوراک در دنیا، اظهار کرد: تنوع اقلیمی، آب و هوای متنوع و داشتههای فرهنگی کهن مردم کرمانشاه باعث شده تا از دیرباز در حوزه خوراکها، پیشینهای غنی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پشت هر خوراک کرمانشاه یک داستان کهن و فرهنگ جذاب نهفته است، افزود: باتوجه به این پیشینه و درهم تنیدگی خوراک با فرهنگ محلی کرمانشاه، این شهر در پاییز سال ۱۴۰۰ به عنوان جهانشهر خلاق خوراک دنیا معرفی شد.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه زمانی که یک شهر به عنوان شهر خلاق انتخاب میشود، الزاماتی را باید رعایت کند، از جمله اینکه باید رویدادهای مختلفی را برگزار و در رویدادهای مختلفی شرکت کند، افزود: سازمان یونسکو هرساله یک ارزیابی را از عملکرد شهرهای خلاق دارد و در صورتی که غیرفعال باشند، به تدریج آنها را از لیست شهرهای خلاق خارج میکنند.
فوکال پوینت شهر خلاق خوراک کرمانشاه یادآورشد: در دوسال ابتدایی انتخاب کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک، بنا به دلایلی امکان استفاده از این ظرفیت برای معرفی کرمانشاه و خوراکهای آن به دنیا فراهم نشد و حتی در آستانه حذف بودیم. پس از دوسال برنامه ریزیهایی را برای مطرح شدن نام کرمانشاه در میان شهرهای خلاق خوراک آغاز کردیم و اولین رویداد را با عنوان «کودک و صبحانه سالم کرمانشاهی» برگزار کردیم.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه اظهار کرد: پس از اینکه شروع به برگزاری رویدادها کردیم، کم کم تعداد رویدادهای حوزه خوراک در کرمانشاه بیشتر شد و خود مردم جوامع محلی پای کار آمدند. همچنین در طول این مدت تعداد زیادی از خوراکهای کرمانشاه با پیگیریهای میراث فرهنگی استان در فهرست خوراکهای ثبت ملی شده ایران قرار گرفت و در حال حاضر حدود ۶۰ خوراک ثبت ملی شده داریم.
درخشی ادامه داد: همچنین باتوجه به تنوع نانها در کرمانشاه موفق شدیم نام نانهای کرمانشاه را در کتاب نانهای جهان ثبت کنیم و هم اکنون نیز بحث ثبت پنیر سولکه کرمانشاه در کتاب پنیرهای جهان که توسط سوئیس در حال ثبت است، در حال انجام است.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه یکی دیگر از الزامات یونسکو برای شهرهای خلاق حضور در رویدادهای بین المللی است، سالانه به حدود ۲۰ رویداد بین المللی خوراک دعوت میشویم که در حد امکان در تعدادی از این رویدادها حضور پیدا میکنیم.
درخشی با بیان اینکه طی دو سال گذشته در چندین رویداد همچون شُونده چین با موضوع ماهی و رویداد خوراکهای ماکائو شرکت کردیم، گفت: رویداد خوراک ماکائو بصورت سالانه برگزار میشود، و ما سال گذشته با خوراک قاپلی قصرشیرین و خورشت خلال کرمانشاه و امسال نیز با سه خوراک شامل ترخینه، قاورمه و قیسی و رون در این رویداد شرکت کردیم.
به گفته این مسئول، تمام هزینههای شرکت در رویدادهای بینالمللی، از هزینه رفت و آمد تا شرکت در رویداد بر عهده کشور میزبان است.
درخشی تاکید کرد: از آنجایی که شهر خلاق خوراک درگاهی برای ارتباطات بینالمللی و معرفی شهرهاست، در هر رویداد بین المللی که شرکت کردیم، تلاش کردیم تا به معرفی فرهنگ، پیشینه و تمدن کشور و استان خود بپردازیم.
وی یادآورشد: شهر خلاق خوراک کرمانشاه باعث شد تا به واسطه ارتباطات بینالمللی بتوانیم خواهرخواندگی کرمانشاه با شهر قاضی آنتپ ترکیه را احیاء کنیم و طی روزهای اخیر هم المان تاق بستان در یکی از معابر پرتردد این شهر نصب شده است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه همچنین از ورود به بحث بسته بندی خلاقانه خوراکها در کرمانشاه هم خبرداد و گفت: در این زمینه اقداماتی برای برخی از شیرینیها مانند بژی شده است.
به گفته این مسئول، انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در دنیا در انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی برای ۲۰۲۵ تاثیرگذار بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات در دست اجرا برای معرفی هرچه بیشتر کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه در بحث طراحی المان شهر خلاق خوراک در سطح شهر کرمانشاه کار شاخصی انجام نشده و ضعیف هستیم، لذا فراخوانی در این زمینه داده شده و امیدواریم بزودی اتفاقات خوبی در این زمینه در شهر رقم بخورد.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای راه اندازی دهکده خلاق خوراک و گذر خلاق خوراک در شهر کرمانشاه نیز خبرداد و گفت: مطالعات فاز صفر این دو طرح توسط دانشگاه رازی انجام شده و برای دهکده خلاق خوراک چند نقطه شهر را انتخاب کردهایم.
وی تاکید کرد: پس از راه اندازی دهکده خلاق خوراک در سطح شهر کرمانشاه، در گام بعدی به دنبال راهاندازی دهکده جهانی خوراک هستیم تا در آن خوراکهای بینالمللی ارائه شود.
درخشی همچنین از در دست اجرا بودن تدوین اطلس خوراک کرمانشاه نیز بعنوان یکی دیگر از پروژهها در حوزه شهر خلاق خوراک نام برد و گفت: از حدود یک سال و نیم پیش تاکنون تحقیقات و اقدامات پژوهشی را برای تدوین این اطلس آغاز کردهایم و پیشبینی میشود حدود یکسال دیگر ادامه پیدا کند.
وی اضافه کرد: برآورد میشود ثبت حدود ۳۰۰ خوراک کرمانشاه را در این اطلس داشته باشیم.
درخشی از برنامهریزی برای اهدای نشان اصالت و کیفیت به تعدادی از رستورانهای کرمانشاه هم خبرداد و گفت: در این طرح به رستورانهایی که در آن خوراکهای بومی محلی را ارائه دهند، پوشش کارکنان، فضای محیطی و معماری و حتی موسیقی رستوران محلی باشد، این نشان اعطا میشود.
انتهای پیام
نظرات