محمدرضا اصغری در گفتوگو با ایسنا افزود: سطح زیر کشت سایر میوههای اصلی استان شامل انگور ۲۲ هزار هکتار، گیلاس ۳۷۰۰ هکتار، زردآلو ۳۶۰۰ هکتار، شلیل ۳هزار هکتار و آلبالو ۱۹۵۰ هکتار است.
وی با بیان اینکه میزان تولید سالانه سیب در استان بیش از یک میلیون تن است، گفت: همچنین تولید انگور به ۱۹۰ هزار تن، شلیل به ۳۱ هزار تن، زردآلو به ۲۹ هزار تن، گیلاس به ۲۵ هزار تن و آلبالو به ۱۹ هزار تن میرسد.
به گفته اصغری، عمده تولید میوههای باغی استان در شهرستانهای ارومیه، خوی، میاندوآب، مهاباد، اشنویه، سلماس، شاهیندژ و نقده انجام میشود.
وی، کمبود منابع آبی، تأمین برق مورد نیاز چاههای برقی، افزایش قیمت نهادههایی نظیر کود و سم، بالا بودن هزینههای کارگری، ناپایداری بازار و خسارتهای ناشی از سرمازدگی و تغییرات اقلیمی را از جمله مهمترین چالشهای بخش باغبانی استان عنوان کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: برنامه این سازمان در شرایط فعلی، حرکت به سمت توسعه عمودی باغات است؛ به این معنا که افزایش تولید و کیفیت در واحد سطح با استفاده از ارتقای دانش باغداران، بهبود عملکرد باغهای موجود، حذف باغات درجه سه و جایگزینی آنها با ارقام کمنیاز به آب دنبال میشود.
اصغری همچنین با اشاره به اجرای کشاورزی قراردادی در بخش باغبانی استان گفت: این شیوه موجب ایجاد اطمینان بین کشاورز و خریدار شده و نقش مهمی در تنظیم بازار و افزایش رضایت باغداران دارد.
انتهای پیام
نظرات