• شنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404051810636
  • خبرنگار : 50181

زوار اربعین مراقب چه بیماری‌هایی باشند؟

زوار اربعین مراقب چه بیماری‌هایی باشند؟

ایسنا/کرمانشاه مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه، بیماری‌های تنفسی، گوارشی، مسمومیت غذایی و گرمازدگی را چهار بیماری مهمی عنوان کرد که می‌تواند سلامت زوار اربعین را تحت تاثیر قرار دهد و گفت: لازم است اقدامات پیشگیرانه در خصوص این چهار بیماری انجام شود.

دکتر سارا شاه‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین و تردد زوار در مسیرهای گرم و شلوغ، اظهار کرد: در چنین شرایطی برخی بیماری‌ها می‌تواند سلامت زوار را تحت تاثیر قرار دهد که شامل بیماری‌های تنفسی، گوارشی، مسمومیت غذایی و گرمازدگی است.

وی با بیان اینکه در گرما بیماری‌های گوارشی و اسهالی منتقله از راه آب و غذا شیوع بیشتری دارد، افزود: لازم است زوار به جهت پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و همچنین مسمومیت غذایی حتما در مصرف آب و غذای سالم نهایت دقت را داشته باشند. در این شرایط شست و شوی مستمر دست‌ها نیز بسیار ضروری است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه زوار باید از آب بسته‌بندی شده که جلوی آفتاب و گرما نباشد و تاریخ مصرف داشته باشد استفاده کنند، خاطرنشان کرد: مصرف غذای سالم و مطمئن نیز حائز اهمیت است. زوار نباید از غذاهایی که بیش از دو ساعت خارج از محیط مانده و سرد شده استفاده کنند و باید حتما غذای داغ بخورند.

شاه‌آبادی همچنین بر لزوم جوشاندن تمام مواد غذایی کنسرو شده قبل از مصرف نیز تاکید کرد و ادامه داد: زمان مناسب برای جوشاندن ۲۰ دقیقه است. همچنین باید از مصرف کنسروهایی که تاریخ مصرفشان گذشته یا درب قوطی باد کرده دارند، خودداری شود.

وی با بیان اینکه در این روزهای گرم گرمازدگی نیز عامل دیگری است که سلامت زوار خصوصا کسانی که پیاده‌روی می‌کنند را تهدید می‌کند، یادآور شد: برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود زوار حتما از لباس رنگ روشن و آزاد و خنک استفاده کنند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه بهترین زمان برای پیاده‌روی را اوایل صبح و هنگام غروب و شب دانست و گفت: زوار باید از کلاه لبه‌دار، عینک آفتابی و ضد آفتاب استفاده کنند.

شاه‌آبادی با تاکید بر لزوم مصرف کافی و مناسب مایعات حین پیاده‌روی برای جلوگیری از گرمازدگی، اظهار کرد: زوار حتما باید آب سالم همراه داشته باشند. مصرف خاکشیر و تخم شربتی و همچنین لیموی تازه نیز می‌تواند به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند.

وی از نگرانی بابت بیماری‌های تنفسی مانند کرونا و آنفلوآنزا نیز یاد کرد و ادامه داد: بهتر است زوار در مراکزی که تجمع جمعیت زیاد است، از ماسک استفاده کنند.

به گفته مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه، با توجه به دوره نهفتگی بیماری‌های تنفسی و برخی از بیماریهای واگیردار، بهتر است زوار پس از بازگشت از زیارت حداقل به مدت یک هفته تا حد امکان از حضور در تجمعات خودداری کرده و فاصله را با افراد دیگر رعایت کنند و در صورت لزوم به حضور در تجمع حتما ماسک بزنند.

شاه‌آبادی درباره برخی بیماری‌های دیگر نظیر تب دنگی نیز خاطرنشان کرد: اگرچه شیوع این بیماری  نسبت به بیماریهای ذکر شده چندان زیاد نیست، اما به هر حال لازم است زوار اقدامات لازم را جهت پیشگیری انجام دهند و حتما لباس پوشیده و بلند بپوشند و تا حد امکان از کرم‌های دور کننده حشرات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه پشه‌ای که بیماری تب دنگی را منتقل می‌کند عمدتا غروب‌ها فعالیت دارد، گفت: توصیه می‌شود زوار هنگام خواب در محیط باز حتما از پشه‌بند و مواد دورکننده حشرات استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha