• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404070805082
  • خبرنگار : 50183

متخصص طب سالمندان:

باید از دهه دوم و سوم زندگی برای دوران سالمندی برنامه‌ریزی کنیم

باید از دهه دوم و سوم زندگی برای دوران سالمندی برنامه‌ریزی کنیم

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص طب سالمندان گفت: بهتر است از دهه دوم و سوم زندگی خود برای دوران سالمندی برنامه‌ریزی کنیم و به رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و سبک زندگی سالم توجه داشته باشیم.

دکتر سعید ایزدی به مناسبت هفته سالمندان (۸ تا ۱۴ مهر) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی ۶۰ سالگی را سن شروع سالمندی تعریف کرده، گفت: در این دوران شاهد بروز برخی بیماریها در افراد هستیم. یک ویژگی دوره سالمندی این است که در این دوران شاهد تجمیع بیماریها هستیم و افراد سالمند معمولا با چندین بیماری از جمله فشار خون، دیابت، آرتروز و... مواجه‌اند. سرطان‌ها نیز معمولا از سن ۴۰ سالگی به بعد شیوع بسیار بیشتری بین افراد دارند.

وی با بیان اینکه با انجام برخی اقدامات می‌توان دوره سالمندی سالمی داشت و از بروز برخی بیماریها پیشگیری کرد و یا حداقل آنها را به تاخیر انداخت، گفت: سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و داشتن تحرک کافی از مسائلی است که با رعایت آنها می‌توان سالمندی بهتری داشت و از بروز بیمارهایی نظیر فشار خون و دیابت پیشگیری و یا آنها را کنترل کرد.

ایزدی ادامه داد: بهتر است از چند دهه قبل‌تر و از دهه دوم و سوم زندگی خود برای دوران سالمندی برنامه‌ریزی کنیم و به رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و سبک زندگی سالم توجه داشته باشیم، اما اگر فردی از این موضوع غفلت کرد، چنانچه در دوره سالمندی هم توجه به این مسائل را شروع کند، باز هم سود خواهد برد. 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پاسخ به اینکه آیا بیماریهای دوره سالمندی در زنان و مردان متفاوت است، گفت: زنان پس از دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن آنها اتفاق می‌افتد، نسبت به برخی بیماری‌ها نظیر پوکی استخوان آسیب پذیرتر می‌شوند. ضمن اینکه بیماریهای روماتولوژی هم بصورت کلی در زنان شایع‌تر است. ریسک ابتلا به برخی بیماریها نظیر سرطان پروستات هم در مردان در دوران سالمندی بالاتر می‌رود.

ایزدی با بیان اینکه در مجموع اصول مراقبت از سالمندان در زنان و مردان یکسان است، گفت: در کشورهای پیشرفته وظیفه مراقبت از سالمندان بر عهده متخصصین طب سالمندی است و از سالها پیش برای این حوزه برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما متاسفانه در کشور ما این موضوع جا نیفتاده و سالمندان برای پیگیری امور درمان و سلامت خود به متخصصین مختلفی مراجعه می‌کنند که می‌تواند مشکلاتی نظیر تداخل دارویی و... را برای آنها ایجاد کند.

وی با بیان اینکه در نظام مراقبت از سالمندان افراد آموزش دیده متفاوتی از جمله پرستار سالمند، مددکار سالمند و... در کنار متخصصین طب سالمندی قرار دارند، گفت: متاسفانه در کشور در این حوزه‌ها هم نقص داریم که امیدواریم با توجه، برنامه‌ریزی و همراهی مسئولین نظام سلامت کشور مرتفع شود.

این متخصص طب سالمندان با انتقاد از عملکرد جزیره‌ای در حوزه نظام مراقبت سالمندان در کشور، گفت: اگرچه در کشور یک دبیرخانه شورای سالمندی وجود دارد، اما هنوز شاهد کارهای جزیره‌ای هستیم و دستگاه‌های درگیر در مراقبت سالمندان پاسخگوی نیازهای رو به رشد سالمندان نیستند.

وی به نقش اطرافیان در تامین سلامت سالمندان هم اشاره کرد و گفت: اطرافیان نَسبی افراد سالمند همچون فرزندان در کنار اینکه باید حمایت روحی و روانی از سالمندان داشته و آنها را تنها نگذارند، باید اصول مراقبت سالمندی را نیز بلد باشند، اما با توجه به اینکه در حال حاضر خانواده‌ها کوچک و عمدتا تک فرزند هستند، اینکه فرزند خانواده بتواند تمام بار مراقبت از سالمند را بر دوش بکشد، بسیار سنگین است، لذا اینجاست که بحث مراقبین غیر نسبی همچون پرستار سالمند و مددکار سالمند اهمیت پیدا می‌کند که متاسفانه در این حوزه‌ها نقص داریم.

ایزدی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما به سمت سالمندی می‌رود، باید برای این موضوع فکری شود و به سمت یک نظام مراقبت سالمندی با محوریت متخصصین طب سالمندی و دیگر افراد آموزش دیده در این حوزه برویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha