• شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404081005502
  • خبرنگار : 50189

راز نان سالم از نگاه یک متخصص تغذیه

نان می‌تواند یار سلامتی باشد یا زمینه‌ساز بیماری

نان می‌تواند یار سلامتی باشد یا زمینه‌ساز بیماری

ایسنا/کرمان یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بر اهمیت شناخت ویژگی‌های نان سالم تأکید کرد و گفت: نان می‌تواند هم‌ یار سلامتی باشد یا زمینه‌ساز بیماری؛ همه چیز به نوع آرد، روش تخمیر و حتی نحوه نگهداری آن بستگی دارد.

دکتر عادله خدابخشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نان جزء اصلی‌ترین مواد غذایی در سفره ایرانی است، اما همه نان‌ها سالم نیستند. 

وی ادامه داد: نخستین و مهم‌ترین ویژگی نان سالم، استفاده از آردهای سبوس‌دار است. سبوس منبع غنی فیبر است و فیبرها ضمن افزایش رشد باکتری‌های مفید دستگاه گوارش، به دفع مواد سرطان‌زا کمک کرده و جذب چربی در بدن را کاهش می‌دهند.

خدابخشی افزود: مصرف نان‌های سبوس‌دار، نه‌تنها خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد، بلکه با پایین نگه‌داشتن چربی خون، نقش مؤثری در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

به گفته این متخصص تغذیه، نان‌های سبوس‌دار شاخص گلیسمی پایین‌تری دارند، به همین دلیل قند خون را به‌سرعت افزایش نمی‌دهند و می‌توانند در پیشگیری از دیابت نوع دو مؤثر باشند. همچنین وجود املاحی مانند روی، آهن و منیزیم در آرد کامل، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

خدابخشی در ادامه بیان کرد: ویژگی دوم نان سالم، استفاده از مخمر طبیعی به‌جای جوش‌شیرین در تهیه خمیر است، چرا که جوش‌شیرین مانع جذب مواد معدنی در بدن می‌شود و می‌تواند موجب مشکلات گوارشی شود.

وی، سومین ویژگی نان سالم را عدم وجود بخش‌های سوخته اعلام کرد و هشدار داد: تکه‌های سوخته نان حاوی سم خطرناکی به نام آکریلامید هستند که تجمع طولانی‌مدت آن در بدن احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان همچنین توصیه کرد: هنگام مصرف نان‌های حاوی دانه‌هایی مانند کنجد، از تازه بودن و عدم کپک‌زدگی آن‌ها اطمینان حاصل شود. 

خدابخشی افزود: برای بهبود ارزش تغذیه‌ای نان، می‌توان از عصاره برگ بامبو یا عصاره رزماری در خمیر نان استفاده کرد.

این متخصص تغذیه افزود: از قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی خودداری کنید، زیرا بخار نان داغ باعث آزاد شدن مواد مضر پلاستیک می‌شود.

خدابخشی تأکید کرد: گرچه نان‌های سبوس‌دار سالم‌ترند، اما مصرف بیش‌ازحد نان نیز توصیه نمی‌شود. نان منبع کربوهیدرات است و در صورت مصرف زیاد، به چربی تبدیل شده و می‌تواند منجر به چاقی، کبد چرب و دیابت نوع دو شود.

وی بهترین گزینه‌های مصرفی را نان جو، سنگک و نان گندم کامل دانست و گفت: اگر نان را درست انتخاب کنیم، همین غذای ساده می‌تواند ستون سلامتی ما باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha