• شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۴ / ۲۰:۱۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404081006073
  • خبرنگار : 71667

در نشست مدیریت مصرف انرژی در صنعت سیمان عنوان شد

تولید ۶۵ هزار مگاوات برق در برابر تقاضای ۷۹ هزار مگاواتی

تولید ۶۵ هزار مگاوات برق در برابر تقاضای ۷۹ هزار مگاواتی

مدیرعامل شرکت تأمین انرژی گفت: با وجود ظرفیت ۶۵ هزار مگاواتی تولید و تقاضای ۷۹ هزار مگاوات، کمبود برق حدود ۱۵ هزار مگاوات است؛ با این حال صنعت برق همچنان پیشرو باقی مانده است.

به گزارش ایسنا، حسن عباس زاده - استاد دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی - در پنل تخصصی جشنواره ملی نوآوری های انرژی اظهار کرد: این جشنواره با سه هدف شکوفایی ظرفیت های نوآورانه، ایجاد بستر تعامل و تسهیل مسیر تجاری سازی است.  

وی افزود: با نگاهی به آمار جهانی می توان دریافت کشور ها در چهار بخش انرژی را مصرف می کنند.  در ایران ۲۷درصد بخش حمل و نقل، ۴۹درصد بخش  اداری، ۲۳ درصد صنایع و ۱۰ درصد غیر انرژی است. بررسی هان نشان می دهد مصرف انرژی در ایران تقریبا مشابه ترکیه و عربستان است.  

در ادامه این جلسه علیرضا کفشکنان - مدیرعامل یک شرکت تامین انرژی - در ادامه این نشست اظهار کرد: ضریب نیروگاه های کشور ۹۵ هزار مگاوات و ظرفیت تولید ۶۵ هزار مگاوات است. همچنین تقاضای مصرف ما ۷۹ هزار مگاوات است که در حال حاضر بررسی ها نشان می دهد ۱۵ هزار مگاوات کمبود برق داریم. بنابراین عدد ظرفیت نیروگاه ها نشان می دهد که تاکنون کار بسیاری انجام شده، اما توجه به این نکته ضروری است  که صنعت برق پیشرو است.  

وی با بیان اینکه در سال های قبل در زمان پیک فقط یک بار با قطعی برق مواجه بودیم، تصریح کرد: اما درحال حاضر علاوه بر زمان پیک مصرف نمیتوانیم پاسخگو باشیم و کمبود برق داریم. شدت مصرف انرژی در ایران بالاست که بخشی از آن به فرهنگ مصرفی شهروندان باز می گردد.  

به گفته این کارشناس انرژی پیش‌بینی می‌شود از آذرماه دوباره خاموشی‌ها ناشی از ناترازی سوخت در نیروگاه‌ها، آغاز شود و این شرایط بیش از پیش ملزم می‌کند به سمت اصلاح در بخش مصرف گاز و برق حرکت کرد.

کفشکنان در پایان گفت: متأسفانه وزارت نیرو به خاموشی صنایع مدیریت بار می‌گوید. در اکثر کشورهای دنیا با راه‌اندازی واحد WHR در صنایع سیمان، هم بخشی از تولید برق مورد نیاز صنایع سیمان را تأمین کرده اند و هم از آلودگی آن کاسته‌اند، اما در کشور ما به راه‌اندازی این واحدها تاکنون توجه‌ای نشده است. 

اکبر الوندیان_ دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان_با بیان اینکه  در صنعت سیمان باید از دوگانه‌سوزی عبور  و سوخت سوم را وارد کرد، اظهار کرد:  و آن چیزی نیست جز تولید انرژی از پسماندهای شهری که با عنوان RDF مطرح می‌شود.

وی افزود: هند سالانه از محل WHR در صنعت سیمان ۵۳۸ مگاوات برق تولید می‌کند اما در ایران هنوز این مهم اجرایی نشده است.  انواع سوخت جایگزین می‌تواند به تأمین انرژی موثر صنعت سیمان کمک کند که استفاده از RDF در سیمان کرمانشاه شروع شده است. 

الوندیان تصریح کرد: در دنیا  هر تن سیمان  ۲۵ دلار مصرف انرژی دارد اما در ایران برای تولید هر تن سیمان ۵ دلار هزینه مصرف انرژی می‌پردازیم و بقیه آن را در قالب یارانه دریافت می‌کنیم، که این سوال مطرح می شود آیا این یارانه انرژی ارزان به صنعت سیمان به ساخت و ساز ارزان‌تر منجر شده است؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان در پایان تاکید کرد باید ولنگاری را در مصرف انرژی متوقف و به سمت بهره‌وری در مصرف انرژی به‌خصوص در صنایع حرکت کرد. 

همچنین حسن قاسم‌زاده_ رئیس انجمن ژئومکانیک نفت و استاد دانشگاه خواجه نصیر در این نشست با اشاره به جایگاه ایران در زمینه تولید سیمان در جهان گفت:  ایران حدود ۷۲ میلیون تن تولید سالیانه و ۹۰ میلیون تن ظرفیت تولید و  رتبه‌ ششم را در تولید سیمان جهان دارد که این فاصله ناشی از قطع برق، پیر بودن صنعت سیمان و سوءمدیریت است.

وی افزود: هر جا سخن از تولید است باید از آلایندگی ناشی از آن هم صحبت کرد، ۸ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان توسط سیمان تولید می‌شود؛ به عبارتی سهم سیمان در انتشار CO۲ به ۸ درصد می‌رسد و تولید هر تن سیمان ۹۰۰ کیلو دی‌اکسید کربن وارد هوا می‌کند. بنابراین بهینه‌سازی فرآیندهای تولید با استفاده ازکوره‌های خشکف جایگزینی سوخت‌های فسیلی با استفاده از انرژی تجدیدپذیر، مدیریت هوشمند انرژی با استفاده از هوش مصنوعی و پیاده سازی فناوری‌های نوین با جایگزینی سیمان سنتی، از جمله راهکارهای کاهش مصرف انرژی در صنعت سیمان به شمار می رود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha