• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404082012203
  • خبرنگار : 50989

معاون جهاد کشاورزی قم:

گرانی مرغ ناشی از افزایش هزینه‌های تولید است/ ضرورت واردات محصولات به منظور تنظیم بازار

گرانی مرغ ناشی از افزایش هزینه‌های تولید است/ ضرورت واردات محصولات به منظور تنظیم بازار

ایسنا/قم معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه علت اصلی افزایش قیمت، رشد هزینه‌های تولید است، گفت: نمی‌توان تأثیر عوامل اقلیمی را نادیده گرفت؛ در شرایط خشکسالی و گرمای شدید، تلفات مرغداری‌ها تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

هادی مومنی نسب در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: در حوزه تولیدات دامی، سالانه ۷ هزار تن گوشت دام‌ سبک و ۲۳ هزار تن گوشت دام‌ سنگین تولید می‌شود و مجموع گوشت قرمز تولیدی استان به صورت سالانه ۳۰ هزار تُن است.

معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: همچنین سالانه نزدیک به ۱۹ تا ۲۰ هزار تُن مرغ و ۱۳ هزار تُن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه روند تولید در تمامی ارقام نسبت به سال گذشته افزایشی بوده است، اضافه کرد: این آمار نشان‌دهنده بهبود بهره‌وری و ارتقای ضرایب تولید است؛ در خصوص تولید گوشت سفید مرغ، برنامه‌ای برای افزایش تولید از ۵۰ تُن به ۱۰۰ تُن به صورت روزانه در دستور کار داریم.

سهم ۱۰ درصدی قم در تامین تخم‌مرغ مورد نیاز کشور

مومنی نسب با اشاره به جایگاه استان در تولید تخم‌مرغ گفت: استان قم با تولید میانگین ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن تخم‌مرغ در روز، رتبه ششم تولید این محصول در کشور را داراست.

معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: از نظر تأمین نیازهای کشور، استان قم حدود ۴ درصد از گوشت قرمز و ۱۰ درصد از تخم‌مرغ مورد نیاز کشور را تولید می‌کند.

وی در تحلیل علل افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ افزود: این مسئله عمدتاً ناشی از افزایش عمومی قیمت‌ها و رشد هزینه‌های تولید است، برای مثال، از سال گذشته تاکنون، هزینه‌هایی مانند دستمزد کارگر و حمل‌ونقل افزایش یافته و همچنین با نوسان در تأمین نهاده‌ها مواجه بوده‌ایم، به طوری که برخی تولیدکنندگان مجبور به خرید نهاده از بازار آزاد شده‌اند.

مومنی نسب با بیان اینکه علت اصلی افزایش قیمت، رشد هزینه‌های تولید است، اظهار کرد: اگرچه با مواردی از گرانفروشی نیز روبرو هستیم، اما نمی‌توان تأثیر عوامل اقلیمی را نادیده گرفت؛ در شرایط خشکسالی و گرمای شدید، تلفات مرغداری‌ها تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد و خشکسالی باعث شیوع بیماری‌های مختلف و کاهش راندمان تولید می‌شود.

واردات محصولات به منظور تنظیم بازار

معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به نمونه‌ای از تأثیر این شرایط افزود: برای نمونه، در دو ماه گذشته، با کمبود مرغ در استان مواجه بودیم و نیازمان را از سایر استان‌ها تأمین کردیم که این خود نشان‌دهنده دشواری شرایط تولید است.

وی در مورد راهکارهای مدیریت قیمت‌ها تأکید کرد: برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا، راهکارهایی مانند واردات گوشت قرمز و تنظیم بازار از این طریق ضروری به نظر می‌رسد، همچنین در مورد برنج، سال گذشته ممانعت از واردات منجر به افزایش شدید قیمت شد؛ بنابراین لازم است بخشی از کالاها به صورت مدیریت‌شده وارد و توزیع شود.

برنامه‌ریزی‌ برای تامین کالاهای اساسی ایام عید و ماه رمضان 

مومنی نسب در پایان با بیان برنامه‌های آینده یاد آورشد: خوشبختانه استان قم در مقایسه با سایر استان‌ها، از شرایط مطلوب‌تری در بخش محصولات اساسی کشاورزی برخوردار است؛ برنامه‌ریزی‌هایی برای سه تا چهار ماه آینده و نیز برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان در دست اجراست تا نوسانات قیمت به حداقل برسد و کالاها با مناسب‌ترین قیمت به دست مردم برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha