معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست از آغاز به كار پروژه بينالمللي طرح حفاظت از تنوعزيستي در سيماي حفاظتي زاگرس مركزي با 8 ميليون و 990 هزار دلار اعتبار در 4 استان كشور خبر داد.
مهندس انوشيروان نجفي در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به انتصاب دكتر جمال فردوسي با موافقت معاون رييسجمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست و دفتر نمايندگي سازمان عمران ملل متحد در تهران و حكم معاونت محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان مدير پروژه بينالمللي طرح حفاظت از تنوعزيستي در سيماي حفاظتي زاگرس مركزي افزود: بر اين اساس فعاليتهاي اين طرح از اول ارديبهشت ماه سال 84 آغاز شد.
وي اعتبار تخصيص يافته به اين طرح از سوي صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست (GEF) را 3 ميليون 800 هزار دلار امريكا عنوان و تصريح كرد: 5 ميليون و 190 هزار دلار نيز از محل منابع دولتي براي اين پروژه تامين خواهد شد.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست افزود: زيستبومهاي كوستاني زاگرس با شرايط ويژه توپوگرافيك و اقليمي خود در غرب ايران تنوعزيستي بسيار غني را در خود جاي داده و زيستگاه و رستگاه بسياري از گونههاي جانوري و گياهي بومي در ايران است.
وي با تاكيد بر اين كه تنوعزيستي ارزشمند اين نواحي اساس زندگي و معيشت مردم بومي اين منطقه را تشكيل ميدهد، افزود: زندگي بدون بهرهمندي از منابع تنوعزيستي در اين ناحيه قابل تصور نيست.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان كرد: با افزايش فشار روز افزون توسعه و جمعيت و نيز با تغيير شرايط اقتصادي ـ اجتماعي، منابع زيستي به شدت در معرض تهديد و تخريب قرار گرفته و به تبع آن معيشت و زندگي مردم در معرض تهديد است.
وي به ايسنا گفت: گرچه سازمان حفاظت محيط زيست، تنوعزيستي كشور را در قالب مناطق حفاظت شده خود محافظت و مديريت ميكند، اما اين تغيير شرايط لزوم تغيير نگرش و رويكرد به بحث مديريت منابع تنوعزيستي را بيش از پيش نمايان ميكند.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اين كه پروژه بينالمللي طرح حفاظت از تنوعزيستي در سيماي حفاظتي زاگرس مركزي در وسعتي حدود 5/2 ميليون هكتار را اراضي عمدتا كوهستاني در چهار استان اصفهان، چهارمحال و بختياري، كهگيلويه و بويراحمد و فارس به مدت 5 سال به اجرا در ميآيد، تصريح كرد: اجراي اين پروژه ميتواند در لحاظ كردن ملاحضات زيستمحيطي و بحث بهرهبرداري پايدار از منابع تنوعزيستي در ساير بخشهاي اقتصادي و نظر كشاورزي، منابع طبيعي، آب و گردشگري نقش مؤثري ايفا كند.
وي در پايان گفت: مجريان اين طرح و سازمان حفاظت محيط زيست تلاش ميكنند تا با پرداختن به مسايل توسعه پايدار فشار بر منابع زيستي را تا حد ممكن كاهش دهند و معيشت مردم بومي را بهبود بخشند.
انتهاي پيام
نظرات