رييس جهاد دانشگاهي در كنفرانس نفت، گاز، انرژي در افق 1404: تكميل چرخهي توليد علم و فناوري ضامن پيشرفت كشور است
رييس جهاد دانشگاهي گفت: بررسي موضوعات كلاني كه جزو چالشهاي اساسي آينده كشور هستند، با بهرهگيري از ظرفيتهاي دانشگاهي، از مهمترين اهداف برگزاري كنفرانس ملي نفت، گاز، انرژي در افق 1404 است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روابط عمومي جهاد دانشگاهي، دكتر علي منتظري كه پيش از سخنان آيتالله هاشمي رفسنجاني - رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام - در اين كنفرانس سخن ميگفت، با اشاره به اين مطلب افزود: معتقديم كه پيشرفت و توسعه علم و فناوري در كشور نيازمند اتخاذ راهكارهايي مناسب است و در اين ميان، بايد به تكميل چرخه توليد علم و رسيدن به توليد تكنولوژي و فناوري توجه جدي داشته باشيم. زيرا اين مساله ضامن پيشرفت كشور در ابعاد گوناگون است و براي تحقق آن به يك عزم ملي نيازمنديم.
وي ادامه داد: اميدواريم مسوولان نظام جمهوري اسلامي با مساعدتهاي خود، زمينه حركت و فعاليت نهادهاي برخاسته از متن انقلاب نظير جهاد دانشگاهي را در مسير توسعه و آباداني كشور فراهم آورند. زيرا معتقديم خودباوري و خوداتكايي كه مورد تاكيد امام راحل (ره) بود، زمينهساز گام نهادن در مسير پرافتخار پيشرفت و توسعه است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تلاش قدرتهاي جهاني، بويژه آمريكا، براي كنترل فعالتهاي رقبا در تامين انرژيهاي گوناگون، اظهار داشت: قدرتهاي جهاني بيش از اينكه به دنبال تامين منابع انرژي خودي باشند، كنترل رقبا را از هر راه ممكن هدف قرار دادهاند و به همين منظور، به مناطق مختلف جهان دستاندازي ميكنند.
دكتر منتظري به اهميت ابعاد اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيتي مساله انرژي در كشور اشاره كرد و در ادامه خاطرنشان ساخت: اين همايش با هدف بررسي و ارايه راهكارهاي مناسب به منظور رفع مشكلات موجود در بخش انرژي كشور، در دستور كار جهاددانشگاهي قرار گرفته است.
وي در پايان با گراميداشت ياد و خاطره شهداي جهاد دانشگاهي و دانشگاه صنعتي شريف، تصريح كرد: دستاوردهاي بزرگ علمي و فني و پيشرفت و توسعه امروز كشور مرهون ايثار و فداكاري شهيدان انقلاب اسلامي است و ما در حقيقت ميراث دار اين جانفشانيها هستيم.
در ادامه همچنين دكتر سعيد سهرابپور - رييس دانشگاه صنعتي شريف - در سخناني، با اشاره به اينكه انقلاب سوم صنعتي جهان، كشورها را به تلاش براي بهبود وضعيت خود و كسب جايگاهي مناسب در مسير فرارو واداشته است، گفت: براساس سند چشمانداز بيست ساله نظام، كشور ايران در آيندهاي نزديك از جايگاه نخست علمي، اقتصادي و فرهنگي در منطقه برخوردار خواهد بود و بهنظر ميرسد با توجه به تاكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر توجه به زيرساختها در سالهاي ابتدايي تحقق اين سند، تنها با يك اراده ملي و همهجانبه ميتوان به اين اهداف كلان دست يافت و دستگاههاي مختلف و بويژه دانشگاهها در اين ميان نقش موثري دارند.
وي افزود: نفت، گاز و انرژيهاي نو، با تاثيرگذاري مهمي كه در بخشهاي اقتصادي، فناوري و علمي كشور دارند، موضوعاتي پراهميت هستند كه در تحقق اهداف سند چشمانداز نقش برجستهاي ايفا ميكنند و حتي مسائلي نظير تحقق اقتصاد دانشمحور و تعاملات بينالمللي از اين مساله مهم تاثير ميپذيرند.
رييس دانشگاه صنعتي شريف برگزاري همايشها و نشستهايي از اين دست را ابزاري مناسب براي كمك به بخش اجرايي در تحقق اهداف سند چشمانداز بيست ساله نظام عنوان كرد و يادآور شد: دانشگاه صنعتي شريف نيز با درك اهميت اين موضوع تشويق دانشجويان به علوم مديريتي و اقتصادي را مد نظر قرار داده كه راهاندازي دورههاي تحصيلات تكميلي مرتبط در اين دانشگاه بر همين اساس صورت گرفته است.
سهرابپور در پايان برگزاري اين كنفرانسها را گامي مهم در جهت توسعه اقتصادي و علمي كشور دانست و بر ضرورت برنامهريزي صحيح در بخش انرژي تاكيد كرد.
براساس اين گزارش، احمد شكيبا - دبير كنفرانس نفت، گاز، انرژي در افق 1404 - نيز ضمن ارايه گزارشي با اشاره به مطالب عنوان شده در روز نخست اين كنفرانس گفت: در سند چشم انداز بيست ساله نظام، احراز جايگاه دومين توليد كننده نفت در اوپك با طرفيت هشت درصد از تقاضاي بازار جهاني مورد توجه قرار گرفته و در اين زمينه بايد بررسي كرد كه آيا احراز اين جايگاه تامين كننده منافع ملي بين نسلي است.
وي ادامه داد: بدون شك صدور نفت طي دورههاي گذشته تامينكننده منافع كشورهاي پيشرفته صنعتي بوده است و تحقيقات نشان ميدهد كه دسترسي به منابع ارزان قيمت هيدوركربوري به كشورهاي پيشرفته و صنعتي كمك كرد؛ تا مسير توسعه صنعتي را به سرعت طي كنند با يان توصيف بايستي به دنبال راهكارهايي جديد به منظور جلوگيري از مصرف خام منابع انرژي كشور، بويژه نفت و گاز بود.
شكيبا در ادامه اظهار داشت: حجم صادرات نفت و گاز كشور، بايد براساس منافع نسلهاي فعلي و آتي كشور تعيين شود، بهواقع، بايد در قالب سند چشمانداز نظام ابتدا منافع بلندمدت را تعريف و پس از آن چشم انداز صنعت نفت، حجم صادرات و سهم كشور از تجارت جهاني را مورد توجه قرار داد.
دبير علمي كنفرانس در ادامه با بيان اينكه احراز رتبه اول توليد كننده محصولات پتروشيمي در منطقه از ديگر مسائل مطرح شده در سند چشمانداز است، خاطرنشان ساخت: توسعه بخش پتروشيمي كشور نيازمند توسعه تكنولوژي از سطوح ساخت و نصب به سطوح طراحي و مهندسي و تحقيق و توسعه است، درحاليكه در برنامه صنعت پتروشيمي توسعه فناوري بهصورت امري حاشيهيي مدنظر قرار گرفته و بايد توجه داشت كه آيا هدف اصلي مديران اين بخش تنها افزايش سطح توليد و رسيدن به جايگاه مطلوب در بازار جهاني است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات