• دوشنبه / ۸ مرداد ۱۳۸۶ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8605-01667

مجري طرح رصدخانه ملي ايران: رصدخانه ملي باپيشرفته‌ترين تلسكوپ سه متري جهان احداث مي‌شود مكان دقيق رصدخانه با حضورمتخصصان بين‌المللي اواخرماه جاري تعيين مي‌شود

مجري طرح رصدخانه ملي ايران:
رصدخانه ملي باپيشرفته‌ترين تلسكوپ سه متري جهان احداث مي‌شود
مكان دقيق رصدخانه با حضورمتخصصان بين‌المللي اواخرماه جاري تعيين مي‌شود

با گذشت حدود چهار سال از پيگيري جدي ايده احداث رصدخانه ملي در ايران كه در اواخر سال 82 براي اجرا در دوره‌اي پنج ساله در هيات دولت به تصويب رسيده بود، اين طرح بزرگ علمي كه طي اين سال‌ها با افت و خيزها و وقفه‌هاي متعددي مواجه بوده است، رفته رفته به فاز صفر نزديك مي‌شود تا با مشخص شدن مكان احداث رصدخانه سرانجام عمليات ساخت آن آغاز شود.

دكتر رضا منصوري، مجري طرح رصد خانه ملي در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: در حال حاضر يكي از متخصصان ايراني به عنوان مهندس پروژه به دانشكده نجوم دانشگاه لوند سوئد اعزام شده و با همكاري اين مجموعه كه قويترين گروه تلسكوپ ساز اروپا بوده و نيز درگير طرح تلسكوپ بزرگ اروپا - با حدود 700 قطعه حدود يك متر ــ هستند، كار طراحي تلسكوپ رصد خانه ملي را آغاز كرده است كه پس از اتمام آن سفارش ساخت قطعات را به گروه‌هاي متخصص در اين امر مي دهيم.

وي در بيان ويژگي‌هاي خاص اين تلسكوپ گفت: آيينه اين تلسكوپ سه متري و با اپتيك زنده (تركيب اپتيك تطبيقي با اپتيك فعال) است، به طوري كه آيينه اوليه، اپتيك فعال، بسيار نازك و قابل تصحيح با رايانه بوده و آيينه ثانويه، اپتيك تطبيقي است و اين مورد اولين تلسكوپ در حال ساخت با چنين دقت و تكنولوژي پيشرفته‌اي مي‌باشد.

وي با معرفي اين تلسكوپ به عنوان پيشرفته‌ترين تلسكوپ در ابعاد سه متري خاطر نشان كرد: اين تلسكوپ به گونه‌اي از پيشرفته‌ترين فناوري استفاده مي‌كند كه پس از ساخت، كشورهاي مختلف دنيا علاقه‌مند باشند از آن بهره‌مند شوند.

عضو شوراي فرهنگستان علوم جهان سوم يادآور شد: اواخر مردادماه سه نفر از متخصصان بين‌المللي مكان‌يابي به ايران سفر مي‌كنند تا با بررسي مكان‌يابي‌هاي انجام شده در اين پروژه در اطراف كاشان با همكاري تيم ايراني بهترين نقطه را از ميان دو منطقه در ارتفاعات سه هزار و 200 متري دينوا و قله كلاه برفي در كاشان معرفي كنند.

وي ادامه داد: پس از ساخت تلسكوپ، بررسي ساخت آشكارسازها مانند طيف‌سنج، اسپكتروپولاري‌متر، فوتومتر و CCD را آغاز مي‌كنيم.

مجري رصدخانه ملي در پايان به ايسنا گفت: پيش‌بيني اين طرح، پنج ساله و از زمان اختصاص بودجه تعيين شده در اسفند سال 1382 كه طرح مورد تصويب دولت قرار گرفت، 15 ميليارد تومان در نظر گرفته شده بود كه به طور حتم تا اتمام طرح بايد افزايش يابد و اين در حالي است كه در هفته گذشته، تنها بودجه سال 85 طرح كه حدود 720 ميليون تومان بود، تخصيص يافته است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha