نعمتزاده خبرداد: رشد 340درصدي توليد بنزين ايران پس از اجراي طرح جامع توسعه پالايشگاهها
پس از اجراي طرح جامع توسعهي پالايشگاهها توليد بنزين از ميزان 42 ميليون ليتر در روز كنوني به 186 ميليون ليتر و توليد نفت گاز از 78 به 152 ميليون ليتر در روز افزايش پيدا خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا نعمت زاده - مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران - با بيان اين مطلب اظهار كرد: به دليل وجود ارتباط بسيار نزديك بين صنايع گاز، پالايش و پخش و پتروشيمي اولويت اين است كه از گاز به عنوان سوخت اصلي در اين صنايع استفاده شود.
وي با بيان اين كه توسعه پايدار يك هدف راهبردي در كشور است كه به اين منظور شركت پالايش و پخش با ماموريتهاي انتقال، واردات، صادرات و توزيع نفت تلاش ميكند، افزود: به اين منظور افزايش ظرفيت پالايشي، بهبود كيفيت محصولات، براساس نيازمنديهاي زيست محيطي، مشاركت در بازارهاي منطقه و حضور در پروژههاي پالايشي داخل و خارج كشور در برنامه قرار دارد.
او با اشاره به اينكه 7 پالايشگاه جديد در دست ساخت است، تشريح كرد: در حال حاضر ميزان توليد بنزين از نفت ورودي به پالايشگاهها حدود 17 درصد است كه نسبت به استانداردها پايين است. همچنين 32 درصد نفت خام تبديل به نفت گاز و سه درصد آن تبديل به LPG ميشود.
به گفته او اگر چه پس از انقلاب چند سالي با مصرف ثابت بنزين روبهرو بوديم، ولي در دهه گذشته به طور متوسط بنزين سالانه حدود 10 درصد رشد داشته است؛ به طوري كه روند واردات بنزين از سال 1996 با روزانه سه ميليون ليتر آغاز و در ابتداي سال 2007 به 36 ميليون ليتر در روز رسيد كه پس از سهميهبندي به 16 ميليون ليتر در روز كاهش پيدا كرد. همچنين واردات نفت گاز از سال 2004 شروع شده كه در سال گذشته به حدود روزانه 8 ميليون ليتر رسيد و پيش بيني ميشود امسال تا روزانه 12 ميليون ليتر افزايش يابد.
نعمتزاده با تاكيد بر عمليات در حال انجام افزايش ظرفيت پالايشگاهها، توسعهي پالايشگاهها، ساخت پالايشگاههاي جديد و تاسيس خطوط لوله جديد گفت: پالايشگاه آبادان در حال توسعه است كه 47 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. همچنين طرح افزايش كيفيت محصولات و افزايش ظرفيت پالايشگاه اراك به ارزش 2.4 ميليارد دلار حدود 13 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. طرح سوم افزايش كيفيت محصولات پالايشگاه اصفهان با هدف توليد بيشتر بنزين و محصولات ميان تقطير است كه به اين ترتيب ظرفيت نيز به 370 هزار بشكه رسيده است.
وي به افزايش ظرفيت پالايشگاه لاوان اشاره و يادآوري كرد: ظرفيت اسمي اين پالايشگاه از 20 به 50 هزار بشكه در روز افزايش پيدا كرده و كيفيت آن نيز بهبود يافته است. همچنين طرحهاي توسعه و افزايش ظرفيت در پالايشگاههاي تهران، تبريز و بندرعباس موجود است.
معاون وزير نفت در خصوص پالايشگاههاي جديد در حال ساخت توضيح داد: پالايشگاه 360 هزار بشكهاي ميعانات گازي ستاره خليج فارس كه سرمايهگذاري آن به صورت مشترك و به ارزش دو ميليارد يورو انجام شده، در حال حاضر 11 درصد پيشرفت دارد كه در كنار پالايشگاه فعلي بندرعباس قرار گرفته است.
وي افزود: از سوي ديگر پالايشگاه 300 هزار بشكهاي نفت سنگين هرمز نيز در كنار پالايشگاه بندرعباس در حال ساخت است كه با احتساب پالايشگاه كنوني بندرعباس كه ظرفيت آن از 260 هزار بشكه به 320 هزار بشكه افزايش پيدا كرده است، در مجموع ظرفيت پالايشي بندرعباس به روزانه حدود يك ميليون بشكه خواهد رسيد.
او ادامه داد: پالايشگاه نفت سنگين خوزستان براي پالايش ميادين نفتي غرب كارون و پالايشگاه ميعانات گازي فارس با ظرفيت 120 هزار بشكه با سرمايهگذاري مشترك ايراني و خارجي در كنار پالايشگاه فعلي استان فارس قرار گرفته است. پالايشگاه شهريار نيز در كنار پالايشگاه كنوني تبريز واقع خواهد شد كه با افزايش 150 هزار بشكهاي آن ظرفيت پالايشي تبريز به 300 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
به گفتهي نعمتزاده، آناهيتا و كاسپين از ديگر پالايشگاههاي بخش خصوصي هستند كه پالايشگاه كاسپين در 40 كيلومتري گرگان براي پالايش نفت خامهاي وارداتي كشورهاي حوزهي درياي خزر با ظرفيت روزانه 200 هزار بشكه تاسيس خواهد شد. به اين ترتيب با تكميل ساخت اين پالايشگاهها ظرفيت پالايشي ايران از روزانه 1.6 به 3.3 ميليون بشكه افزايش پيدا خواهد كرد.
وي با تاكيد بر افزايش توليد بنزين از نفت خام خاطرنشان كرد: به اين ترتيب پس از اجري طرح جامع توسعهي پالايشگاهها ميزان توليد بنزين از ميزان 42 ميليون ليتر در روز كنوني به 186 ميليون ليتر و توليد نفت گاز از 78 به 152 ميليون ليتر در روز افزايش پيدا خواهد كرد؛ به گونهاي كه تاكيد نهايي اين توليدات به نفع محصولات سبك و ميان تقطير خواهد بود.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فراوردههاي نفتي ايران با اشاره به برنامه صادرات بنزين و نفت گاز تا سال 2012 در خصوص سرمايهگذاريها خارجي ايران نيز گفت: در حال حاضر حدود 2 ميليارد يورو سرمايهگذاري مشترك در زمينهي زيست محيطي و صنايع وجود دارد؛ به گونهاي كه 30 درصد سهام پالايشگاه 250 هزار بشكهاي مالزي در اختيار ايران است كه به منظور پالايش نفت سنگين ايران حضور خواهيم داشت. در اندونزي نيز سهم 40 درصدي در ساخت پالايشگاه 300 هزار بشكهاي داريم كه 50 درصد نفت خام آن از نفت فوق سنگين و سنگين ايران تامين مي شود. همچنين 26 درصدسهام پالايشگاه 140 هزار بشكهاي سوريه در اختيار شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات