رييس مركزملي اقيانوس شناسي عنوان كرد: نبود سامانه ديدهباني دريايي در كشور پيگيري ارتقا مركز به پژوهشگاه ضرورت ايجاد مركزهشدار مخاطرات دريايي در كشور
رييس مركز ملي اقيانوس شناسي با اشاره به پيگيري ارتقاي مركز به پژوهشگاه بر ضرورت تشكيل كارگروه ويژه و مركز هشدار مخاطرات دريايي در سازمان در شرف تاسيس مديريت بحران تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر وحيد چگيني كه روز دوشنبه در جمع خبرنگاران سخن ميگفت با اشاره به تصويب تاسيس سازمان مديريت بحران در مجلس شوراي اسلامي، توجه ويژه به مخاطرات دريايي را در اين سازمان ضروري خواند و راهاندازي كامل سامانه ديده باني دريايي كشور، تشكيل ناوگان تحقيقات دريايي، تقويت مراكز پژوهشي دريايي، آموزش نيروي انساني، استفاده از روشهاي مدلسازي عددي و اقيانوس شناسي ماهوارهيي و بهرهگيري از تجارب جهاني در اين خصوص را خواستار شد.
وي بيان كرد: متاسفانه كشور فاقد سامانه ديده باني دريايي است و برنامه مدوني براي كنترل سيستمهاي پراكنده موجود نيز وجود دارد. در اين سامانه علاوه بر ايستگاههاي همديدي (سينوپتيك)، اطلاعات باد روي دريا، پارامترهاي فيزيكي، امواج و نوسانات سطح دريا، اطلاعات جزر و مدها، هواشناسي، زمين لرزه و زمينلغزشها به ثبت رسيده و به صورت بلادرنگ به ايستگاههاي مركزي منتقل ميشود تا مدلسازي عددي براي سونامي و توفانهاي حارهيي صورت گيرد و با نصب ايستگاه لرزهنگار در كف دريا در حوالي گسل مكران به اطلاعات دقيقتري دست يابيم.
دكتر چگيني تصريح كرد: در نظر داريم تا پهنه بندي جريانهاي شكافنده را در طول سواحل كشور با همكاري وزارت كشور انجام دهيم.
وي با اشاره به عضويت كشورهاي استراليا، هند، مالزي، اندونزي، تايلند و ايران در كارگروه منطقهيي سونامي اعلام كرد: بيشتر اعضا بر راهاندازي سامانه منطقهيي هشدار سونامي در ايران توافق دارند.
به گزارش ايسنا، دكتر عليزاده، معاون پژوهشي مركز نيز در ادامه گفت: علاوه بر سواحل درياي عمان در مناطق عميق نظير درياي خزر و درياي مديترانه نيز احتمال وقوع سونامي وجود دارد اما شدت آن كمتر است.
همچنين ارتفاع سونامي در داخل اقيانوسها تنها به نيم متر ميرسد كه براي كشتيراني مشكلي ايجاد نميكند اما قايقهاي ماهيگيري و كشتيهاي مستقر در دنيا با مشكل برخورد ميكنند و با توجه به زمان موجود براي هشدار و تخليه در شمال كشور كه بيش از يك ساعت است در جنوب كشور اين زمان بين 15 تا 30 دقيقه بوده و با خطر بيشتري مواجه خواهيم شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات