كساييزاده خبر داد: سهم ايران در بازار جهاني گاز به 15درصد خواهد رسيد قرارداد صادرات گاز به ارمنستان و سوئيس امسال اجرايي ميشود
برنامهريزي شده كه سهم ايران در بازار جهاني گاز تا 10 سال آينده به 15 درصد افزايش پيدا كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد رضاكساييزاده - مديرعامل شركت ملي صادرات گاز ايران - با بيان اين مطلب اظهار كرد: به اين ترتيب صادرات گاز ايران تا 10 سال آينده به روزانه 215 ميليون متر مكعب و 356 ميليون متر مكعب معادل گاز طبيعي، الانجي خواهد رسيد.
** سهم ايران در بازار جهاني گاز به 15درصد خواهد رسيد
وي با اشاره به اين كه به اين ترتيب قادر خواهيم بود در دهه آينده روزانه 571 متر مكعب گاز صادر كنيم، توضيح داد: قبلا پيشبيني شده بود كه سهم ايران در بازار جهاني گاز به 10 درصد افزايش پيدا كند كه با توجه به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به "اصلاح الگوي مصرف" قرار شد اين سهم را تا 15 درصد افزايش دهيم.
به گفته او يكي از راههاي به دست آوردن اين هدف بالا بردن راندمان دستگاههاي انرژيبر است؛ به طوري كه هم اكنون سالانه 37 ميليارد مترمكعب گاز در نيروگاهها مصرف ميشود، در حالي كه تا 32 درصد راندمان دارند. در اين زمينه اگر اين راندمان اصلاح شود، به 60 درصد خواهد رسيد كه صرفهجويي 40 درصدي گاز طبيعي را در بر دارد.
كساييزاده در حاشيه نمايشگاه بينالمللي نفت، گاز و پتروشيمي با اشاره به اين كه با درنظرگرفتن قيمت گاز در سال گذشته، اين صرفه جويي ناشي از بالابردن راندمان نيروگاهها معادل هشت ميليارد دلار خواهد شد، درباره پروژه save-x توضيح داد: در اين رابطه با شركت EGL و شركتهايي از آلمان و آسياي شرقي مذاكره شده تا راندمان نيروگاهها را با سرمايه خودشان افزايش دهند و براي بازگشت سرمايه از محل گاز صرفهجويي شده به كشورشان گاز صادر شود.
وي افزود: به اين منظور مشاور ايراني براي اجراي مطالعات به مدت 9 ماه انتخاب شده و هم اكنون شركتهاي اروپايي و آسياي شرقي متقاضي انجام كار براي بهينه كردن تاسيسات انرژي مثل نيروگاهها و ايستگاههاي تقويت فشار هستند.
او درباره وضعيت كنوني حضور شركت توتال در پروژه پارس ال.ان.جي يادآوري كرد: قرار بود يك شركت چيني با شركت توتال همكاري كند و اين كار طي شش ماه نهايي شود، ولي از آن جا كه اين كار انجام نشد، شركت ملي نفت مقرر كرده كه كليه فعاليتها براي پارس ال.ان.جي به صورت معوق بماند تا تكليف توتال با شركت چيني مشخص شود.
وي با اشاره به اين كه به تازگي توتال اعلام كرده است كه پروژه پارس ال.ان.جي، اقتصادي و سود آور است، گفت: توتال با رغبت به اين پروژه نگاه ميكند. CNPCI شركت چيني مورد نظر توتال و شركت ملي صادرات گاز است كه پيشبيني شده در بالادست پروژه پارس ال.ان.جي، شركت چيني رهبر گروه باشد و در بخش پايين دستي شراكت كند.
** اجرايي شدن قرارداد صادرات گاز به ارمنستان و سوئيس
مديرعامل شركت ملي صادرات گاز ايران، با اعلام خبر اجرايي شدن قرارداد صادرات گاز به ارمنستان و سوئيس طي سال 1388 تصريح كرد: ارمنستان توسط خط لوله مخصوص روزانه سه ميليون متر مكعب گاز تحويل خواهد گرفت كه در بلندمدت به 15 ميليون مترمكعب افزايش پيدا ميكند. همچنين صادرات گاز به سوئيس از مسير موجود تركيه به ميزان روزانه سه ميليون مكعب انجام خواهد شد كه در اين رابطه گاز در مرز ايران و تركيه به طرف اروپايي تحويل داده ميشود.
وي درباره صادرات گاز به پاكستان با بيان اين كه فرمول قيمت نهايي شده است و به زودي هيات پاكستاني براي تكميل مذاكرات و جزئيات امضاي قرارداد به تهران خواهد آمد، گفت: در خصوص مذاكره براي صادرات گاز به كشورهاي حاشيه خليج فارس هم اكنون مذاكرات با بحرين، كويت، امارات، و عمان ادامه دارد.
** قرارداد كرسنت هنوز مشكل قيمت دارد
او درباره قرارداد صادرات گاز با شركت كرسنت امارات با تاكيد بر اين كه متاسفانه اين شركت به جاي مذاكره با نايجك، موضوع را رسانهاي كرده است، افزود: قرارداد از نظر اجرايي شدن اشكال دارد كه يكي از مشكلات آن مربوط به قيمت است. در اين رابطه از چهار ماه پيش مكاتباتي با آنان آغاز كرده بوديم كه بيجواب مانده و پس از رسانهاي كردن موضوع به تازگي جواب مكاتباتمان را دادهاند، ولي تاكيد ميشود كه تا اشكالات قرارداد حل نشود، اجراي آن و صادرات گاز به امارات عملي نخواهد شد.
** يكسان شدن قيمت پايه در تمام قراردادهاي صادرات گاز ايران
كسايي زاده، با تاكيد بر ضرورت يكسان شدن قيمت پايه در تمام قراردادهاي صادرات گاز ايران به ساير كشورها توضيح داد:
علاقهاي نداريم بين قيمت پايه مشتريانمان تفاوت باشد. به اين ترتيب قيمت پايه براي همه مشتريان يكسان خواهد بود كه شرايط قرارداد و نقطه تحويل گاز در آن تاثيرگذار خواهد بود.
او درباره مذاكرات صادرات گاز به كويت با اشاره به اين كه مذاكرات در فضاي مثبتي پيش ميروند، افزود: همچنين در مذاكره با عمان بحث قيمت گاز مطرح است كه براي نهايي شدن آن تلاش ميكنيم. از سوي ديگر تفاهمنامهاي با تركيه در رابطه با خريد گاز بيشتر با حضور در توسعهي فازهاي 22 تا 24 فاز جنوبي امضا كردهايم كه تفاهمنامه ديگري نيز درباره ترانزيت گاز ايران با يك شركت تركيهاي امضا شده تا آنها مجوز عبور را از تركيه بگيرند تا اگر مسير انتقال گاز به اروپا از تركيه انتخاب شد، مشكلي نداشته باشيم.
** پنج مسير جهت انتقال گاز ايران به اروپا
وي با اشاره به اين كه دو شركت اروپايي در حال بررسي پنج مسير جهت انتقال گاز ايران به اروپا هستند، توضيح داد: خط لوله نابوكو، خط لوله پرشين، مسير عراق - سوريه - اروپا و دو مسير ديگر پنج راه پيشنهادي براي انتقال گاز به اروپا هستند كه تاكنون هيچ مسيري انتخاب نشده است و هنوز بررسيها ادامه داد.
او با تاكيد بر اين كه سياست ما اين است كه گاز را در مرز ايران - تركيه تحويل دهيم و مابقي موضوعات مربوط به ساخت خط لوله و امنيت عبور آن توسط شركتهاي خريدار تامين شود، گفت: لازم است امنيت تقاضاي خريداران و همچنين امنيت مسير انتقال براي ما نيز محرز شود.
** مذاكره براي خريد گاز از تركمنستان به صورت شناور
وي با اشاره به حضور ايران در توسعه ميدان يولاتان تركمنستان كه شركت پتروپارس در حال مذاكره است، يادآوري كرد: براي امضاي قرارداد جديد واردات گاز از تركمنستان بر اساس فرمول شناور در حال مذاكرهايم.
** پيشرفت 20درصدي پروژه ايران ال.ان.جي
كساييزاده با اشاره به پيشرفت مناسب پروژه ايران ال.ان.جي كه هم اكنون 20 درصد است، گفت: طبق اصل 44 قانون اساسي لازم است كه 80 درصد از اين پروژه واگذار شود كه هم اكنون شركتهاي خارجي براي خريد سهام آن مذاكره ميكنند.
وي درباره مذاكره با شركتهايي مانند بلغارگاز با تاكيد بر اينكه همه كشورهاي اروپايي و همسايه علاقهمند به خريد گاز از ايران هستند، گفت: شركت بلغار گاز نيز جلسات مختلفي داشته و بر خريد گاز از ايران ابراز اشتياق نشان داده، ولي هنوز نهايي نشده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات