ادامه حملات رژيم صهيونيستي به مسجدالاقصي كه به زخمي شدن 35 فلسطيني و دستگيري تعدادي ديگر منجر شد، با واكنشهاي شديد گروههاي فلسطيني و كشورهاي عربي و اسلامي روبرو شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سازمان كنفرانس اسلامي در بيانيهاي نشست فوري كميتهي اجرايي اين سازمان را در سطح وزارتي جهت بررسي تحولات بيتالمقدس اشغالي و تجاوزگريهاي مداوم رژيم صهيونيستي به مسجدالاقصي و ساكنان فلسطيني بيتالمقدس خواستار شد.
سازمان كنفرانس اسلامي خواست تا اين نشست اول نوامبر و با هدف بررسي راهكارهاي موجود جهت رويارويي با اقدامات رژيم صهيونيستي عليه مسجدالاقصي و بيتالمقدس و نحوه همكاري با جامعه بينالمللي جهت ايجاد راهكارهايي براي حمايت از مقدسات اسلامي و مسيحي در بيتالمقدس برگزار شود.
ناصر جوده وزير امور خارجهي اردن نيز تماسهايي با وزيران امور خارجه كشورهاي عربي و اسلامي برقرار كرد تا با افزايش رايزنيهاي بينالمللي بتواند به موضعگيري فوري و آشكاري در قبال اقدامات تحريك آميز رژيم صهيونيستي عليه بيتالمقدس دست يابد.
وزارت امور خارجه اردن در بيانيهاي اعلام كرد: اين رايزنيها در پي حملات نيروهاي اسراييلي و يهوديان تندرو به مسجدالاقصي صورت گرفته و وزارت امور خارجه در تماسهاي گسترده با طرفهاي ذيربط خواستار اعمال فشار عليه اسراييل جهت توقف اقدامات تجاوزگرانهاش در بيتالمقدس شده است.
در اين بيانيه تاكيد شده كه سفارت اردن در تل آويو، پيام آشكار دولت اردن را به دولت رژيم صهيونيستي در خصوص ضرورت توقف اين اقدامات تحريك آميز در بيتالمقدس ابلاغ كرده است.
در همين حال، خالد مشعل رييس دفتر سياسي جنبش حماس نيز روز يكشنبه و طي سخناني با حضور رهبران هشت گروه فلسطيني در دمشق، بلوكه كردن طرح صلح كشورهاي عربي و بازگشت به جنگ و مقابله در برابر رژيم صهيونيستي را در اعتراض به حمله اين رژيم عليه مسجدالاقصي خواستار شد.
وي تاكيد كرد: حمله اسراييل به مسجدالاقصي تهديدي براي احساسات اعراب و مسلمانان است.
خالد مشعل از كشورهاي عربي و اسلامي خواست تا موضعي جدي در قبال اين اقدام اتخاذ كنند و هر چه سريعتر براي حمايت از مسجدالاقصي وارد عمل شوند.
وي هم چنين از دولت آمريكا و جامعه بينالمللي خواست تا به اقدامات تجاوزگرانه رژيم صهيونيستي عليه مسجدالاقصي و ملت فلسطين پايان دهند.
خالد مشعل هم چنين تاكيد كرد كه نبايد در خصوص سرنوشت بيتالمقدس بر سر ميز مذاكرات بين تشكيلات خودگردان فلسطين و اسراييل تصميمگيري شود، بلكه بيتالمقدس بايد پايتخت كشور فلسطين باشد نه آن چيزي كه اسراييل مطرح ميكند و يكي از حومههاي بيتالمقدس موسوم به ابوديس جايگزين بيتالمقدس به عنوان پايتخت كشور فلسطين شود.
اين رهبر بلندپايه حماس برگزاري تظاهرات اعتراض آميز به اقدام رژيم صهيونيستي در هتك حرمت مسجدالاقصي و در جهت اعلام همبستگي با تحصن كنندگان فلسطيني در اين مسجد را خواستار شده و از كشورهاي عربي و اسلامي خواست تا در موضعگيريهايشان در قبال مسجدالاقصي هم چون تركيه عمل كنند.
وي هم چنين بر ضرورت پايبندي بر وحدت ملي فلسطين و مخالفت با هر گونه مذاكرات با رژيم صهيونيستي در سايه تداوم اقدامات اشغالگران در نقض حرمت مقدسات اسلامي و ادامه شهرك سازيها تاكيد كرد.
خالد مشعل گفت: اسراييل خواهان صلح نيست و زبان صلح را درك نميكند. دولت آمريكا به رياست باراك اوباما بايد با اعمال فشار عليه اسراييل به وعدههايش در خصوص توقف شهرك سازيها عمل كند.
وي افزود: دولت آمريكا تاكنون در ملزم ساختن اسراييل به توقف شهرك سازيها شكست خورده است.
رهبر سياسي جنبش حماس از مردم فلسطين خواست تا به مبارزات خود عليه رژيم صهيونيستي ادامه داده و اين رژيم را وادار به بازگرداندن حقوق غصب شده فلسطينيان كنند.
خالد مشعل هم چنين تجديدنظر تشكيلات خودگردان فلسطين را در سياستهايش خواستار شده و بار ديگر اقدامات اشغالگران در حمله به مسجدالاقصي و نقض حرمت اين مسجد را محكوم كرد.
مشعل تاكيد كرد: آنچه كه اسراييل انجام ميدهد، با هدف خارج نمودن موضوع بيتالمقدس از پرونده مذاكرات بين فلسطينيان و اسراييليهاست.
يوسف قرضاوي رييس اتحاديه بينالمللي علماي مسلمين نيز ضمن محكوم كردن حملات رژيم صهيونيستي عليه مسجدالاقصي، تاكيد كرد: اشغالگران و شهرك نشينان يهودي جهت سيطره بر اولين قبله گاه مسلمانان و سومين مسجد مسلمانان زمينه سازي ميكند.
وي گفت: امكان آن وجود ندارد كه مسجدالاقصي هدف چنين اقدامات تجاوزگرانهاي قرار گيرد و ما در قبال آن سكوت كنيم، زيرا مسووليت حمايت از مسجدالاقصي بر دوش اعراب و مسلمانان و مسوولان كشورهاي عربي و اسلامي است.
قرضاوي از اتحاديه عرب، سازمان كنفرانس اسلامي و رييس كميتهي بيتالمقدس در اين سازمان خواست تا به مسووليتهاي خود در قبال اين مساله عمل كنند.
عزيز الدويك رييس شوراي قانونگذاري فلسطين نيز در گفتوگو با شبكه فلسطين اليوم، تحولات بيتالمقدس را نشانهاي خطرناك و آشكار در اثبات اهداف توسعه طلبانه رژيم اشغالگر دانست كه سعي دارد منطقه را به آتش بكشاند.
عزت الرشق عضو دفتر سياسي جنبش حماس نيز تاكيد كرد: مردم فلسطين و گروههاي مقاومت بايد در قبال آنچه كه اشغالگران عليه مسجدالاقصي انجام ميدهند پرونده حمايت و دفاع از مسجدالاقصي را در اولويت امور خود قرار دهند.
وي اشغالگران صهيونيست را مسوول پيامدهاي اين اقدامات تجاوزگرانه عليه مسجدالاقصي دانسته و افزود: در چنين شرايطي تمامي گزينهها براي دفاع از مسجدالاقصي پيش روي ملت فلسطين قرار دارد.
وي از گروههاي فلسطيني خواست تا موضعي متحد در قبال اقدامات تجاوزگرانه رژيم صهيونيستي عليه بيتالمقدس اتخاذ كنند.
الرشق هم چنين از آزادگان جهان و سازمانهاي حقوق بشر داخلي و بينالمللي خواست تا با اعمال فشار عليه رژيم صهيونيستي، اين رژيم را وادار به توقف تجاوزگريهايش عليه مسجدالاقصي و بيتالمقدس كنند.
ابوبلال سخنگوي گردان المجاهدين در غزه نيز ادامه اقدامات تجاوزگرانه رژيم صهيونيستي عليه بيتالمقدس و مسجدالاقصي را مستلزم واكنشي جدي در برابر جنايتهاي اشغالگران دانست.
شيخ عكرمه صبري رييس شوراي عالي اسلامي فلسطين نيز از كشورهاي عربي و اسلامي خواست تا به حمايت از فلسطينيان بيتالمقدس پرداخته و موضعي جدي در قبال اقدامات تجاوزگرانه رژيم صهيونيستي اتخاذ كنند.
در همين حال، جنبش حماس با برپايي تظاهرات در نوار غزه تجاوزگريهاي اشغالگران را در نوار غزه محكوم كرد.
طرفداران حماس با مشاركت در اين تظاهرات از محمود عباس رييس تشكيلات خودگردان فلسطين، خواستند تا زندانيان سياسي در بند زندانهاي اين تشكيلات را آزاد كرده تا آنها به ماموريت خود در رويارويي با خطري كه مسجدالاقصي را تهديد ميكند عمل كنند.
تظاهر كنندگان فلسطيني هم چنين با سر دادن شعارهايي، به اشغالگران صهيونيست وعده دادند كه تاوان سنگيني را براي اين تجاوزگريها پرداخت خواهند كرد.
تعدادي از فعالان صلح تركيه نيز با برپايي تظاهراتي مقابل كنسولگري تركيه در استانبول، اعتراض خود را به اقدامات اشغالگران در مسجدالاقصي اعلام كردند.
در همين حال، عمروموسي دبير كل اتحاديه عرب نيز نسبت به پيامدهاي خطرناك اقدامات نيروهاي اشغالگر در مسجد الاقصي هشدار داده و اقدام فوري جامعه بين المللي را جهت پايان دادن به اين حملات خواستار شد.
وي از شوراي امنيت نيز خواست تا هرچه سريعتر براي پايان دادن به اين اقدامات تجاوزگرانه رژيم صهيونيستي عليه مسجد الاقصي وارد عمل شده و اين رژيم را وادار به پذيرش مسووليتهايش در قبال اين اقدامات كند.
دبير كل اتحاديه عرب همچنين بر ضرورت پايان دادن به تجاوزگريهاي رژيم صهيونيستي، لغو محاصره غزه و آزادي نمازگزاران فلسطيني و نگهبانان مسجد الاقصي كه به دست نيروهاي صهيونيست بازداشت شدهاند، تاكيد كرد.
سازمان عربي حقوق بشر نيز ضمن محكوم كردن اين حملات، اين اقدامات را نقض آشكار توافقنامه ژنو و نوعي جنايت جنگي سازمان يافته عليه اماكن فرهنگي و معنوي عراب و مسلمانان در سرزمينهاي اشغالي دانست.
اين سازمان همچنين بر ضرورت رويارويي با طرحهاي رژيم صهيونيستي در قبال بيت المقدس و مسجد الاقصي تاكيد كرده و اعلام كرد: اين امر مسووليتي براي تمامي كشورهاي عربي، اسلامي و بينالمللي است و تنها مختص ملت فلسطين نيست.
گروه اخوان المسلمين مصر نيز از اتحاديه عرب خواست تا نشستي فوري را براي بررسي تحولات بيت المقدس و تصميمگيري جدي در جهت حمايت از مسجد الاقصي و شكست طرحهاي هدفمند صهيونيستها براي يهودي سازي بيت المقدس برگزار كند.
در اين ميان، شوراي خاخامهاي يهودي در شهركهاي يهودي نشين موسوم به "يشع"، از دولت رژيم صهيونيستي خواست تا مسجد الاقصي را به طور كامل به روي اعراب ببندد.
اين شورا در بيانيهاي مدعي شد: اعراب حرمت مقدس ترين مكان نزد يهوديان را نقض كردهاند و سعي دارند آن را به مركزي براي تروريسم و اقدامات خشونت آميز تبديل كنند.
دولت حماس به رياست اسماعيل هنيه نيز تاکيد کرد: تجاوزات وحشيانه رژيم صهيونيستي در محوطه و صحن مسجد الاقصي بخشي از سياست اين رژيم براي سيطره بر اين مکان مقدس و تقسيم آن به منظور زمينه سازي جهت ساخت معبد کذايي به شمار ميرود.
اين دولت طي بيانيهاي که نسخهاي از آن به مرکز اطلاع رساني فلسطين نمابر شد و طاهر نونو سخنگوي دولت مذکور آن را قرائت کرد، رژيم اشغالگر قدس را مسئول کامل پيامدهاي سوء و عواقب وخيم ناشي از تجاوزات خطرناک اسراييل عليه مسجد الاقصي و شهر قدس اشغالي خواند.
اين دولت از فلسطينيان ساکن قدس و سرزمينهاي اشغالي 48 و کرانه باختري خواست تا با عزيمت به مسجد الاقصي، از اين مکان مقدس در مقابل تعرضات اسراييل و هتک حرمت و قداست آن دفاع کنند.
دولت هنيه ضمن دعوت سازمان کنفرانس اسلامي به تحرکات فوري در جهت نجات مسجد الاقصي تاکيد کرد: شرايط حاکم بر مسجد الاقصي و حرم شريف طوري است که ديگر نميتوان به محکوميت اين تجاوزات بسنده کرد و نشست فوري کميته قدس برآمده از سازمان کنفرانس اسلامي يک نياز مبرم است.
دولت مردمي فلسطين همچنين از سران و ملتهاي عربي و اسلامي خواست تا در تمامي سطوح دست به تحرکات گسترده بزنند.
در همين حال، جنبش حماس نيز با صدور بيانيهاي، اعلام كرد: اشغالگران صهيونيست و گروهکهاي شهرک نشين در ادامه سياست اشغالگري تجاوزکارانه تل آويو و اجراي طرح شوم تقسيم مسجد الاقصي جهت زمينه سازي براي تخريب اين مکان مقدس و ساخت معبد کذايي دست به تجاوزي جديد عليه آن زدند.
در اين بيانيه آمده است: ما در جنبش مقاومت اسلامي حماس در قبال اين سياست تجاوزکارانه پي در پي بر نکات زير تاکيد ميکنيم:
اول: ما به دشمن صهيونيستي هشدار ميدهيم و آن را مسئول کامل تجاوزات آشکار عليه مسجد الاقصي بر ميشماريم و تاکيد ميکنيم که اين سياست تجاوزکارانه و تجاوزات اسراييل عليه مقدسات ما و فلسطينيان ساکن قدس شريف بيپاسخ نخواهد ماند.
دوم: ما به فلسطينيان ساکن قدس و اراضي اشغالي 48 که همچنان بر عهد خود در زمينه دفاع از مسجد الاقصي به عنوان نخستين قبله گاه مسلمانان و سومين حرم شريف پايبندند، درود و سلام نثار ميکنيم و آنان را به ادامه حضورشان در مسجد الاقصي جهت پاسداري از آن در مقابل تعرضات و هتاکيها فرا ميخوانيم.
سوم: ما ملت فلسطين و تمامي ملتهاي غيور عربي و اسلامي را به حمايت از مسجد الاقصي از طريق انجام تحرکات سازمان يافته و مداوم در تمامي کشورها و پايتختها در اعتراض به تجاوزات وحشيانه اسراييل عليه مسجد الاقصي دعوت ميکنيم و اعلام ميداريم که حمايت از مسجد الاقصي مسئوليت و وظيفه و تکليف شرعي همه امتهاي عربي و اسلامي است.
چهارم: ما اتحاديه عرب و سازمان کنفرانس اسلامي را به نشست فوري در سطح سران به منظور عمل به مسئوليت ملي و اسلامي خود و اتخاذ تصميماتي قاطع و برداشتن گامهايي استوار در جهت مقابله با تجاوزات اسراييل عليه مسجد الاقصي از جمله فراخواني سفراي کشورهايي که با دشمن صهيونيستي رابطه دارند از رژيم صهيونيستي و قطع تمامي شيوههاي عادي سازي رابطه با اين دشمن و عدم بسنده کردن به صدور بيانيههاي محکوميت آميز فرا ميخوانيم.
سخنگوي حماس نيز تاکيد کرد: بديهي است که تلاشهاي پي در پي صهيونيستها براي ورود به مسجدالاقصي و محاصره کامل اين مکان مقدس در چارچوب اجراي طرح شوم تحميل حاکميت سياسي و ديني يهوديان بر قدس شريف و مسجد الاقصي به منظور زمينه سازي جهت ساخت معبد کذايي صورت ميگيرد.
به گزارش مرکز اطلاع رساني فلسطين، فوزي برهوم در مصاحبه با "مرکز البيان" ياد آور شد: اگر حمايتهاي آمريکا از "اسراييل" و چراغ سبزهاي واشنگتن به تل آويو و مذاکرات تشکيلات خودگردان فلسطين با سران تل آويو نبود، هرگز صهيونيستها دست به تجاوزات ويرانگر عليه مسجد الاقصي نميزدند.
وي افزود: مذاکرات تشکيلات خودگردان با تل آويو، اسراييل را نسبت به تحميل حاکميت سياسي و ديني بر سرزمين ما و مقدسات ما جريتر کرده است.
اين مقام فلسطيني خاطر نشان ساخت که مناسبات رژيم صهيونيستي با برخي کشورهاي عربي و اسلامي موجب گستاخي دشمن صهيونيستي در زمينه اجراي سلسله اقدامات ويرانگر عليه مسجد الاقصي و قدس شده است.
سخنگوي حماس همچنين گفت: از ملت فلسطين و امتهاي عربي و اسلامي خواسته ميشود که نبرد واقعي خود را در جهت پاسداري از مسجد الاقصي و مقدسات خود آغاز کنند.
وي ياد آور شد: درست است که مسجد الاقصي در فلسطين قرار دارد، ولي بايد همه فلسطينيان و امتهاي عربي و اسلامي از آن حمايت و پاسداري کنند.
برهوم تاکيد کرد که همگان بايد در زمينه دفاع از مسجد الاقصي و پاسداري از آن احساس مسئوليت کنند و بايد تشکيلات خودگردان دست مقاومت را در کرانه باختري آزاد بگذارد و دست از سرکوب مقاومت بردارد تا اين نبرد واقعي شکل بگيرد.
انتهاي پيام
نظرات