• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۲۲:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041006757
  • خبرنگار : 71457

سازمان ملل: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی‌ و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند

سازمان ملل: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی‌ و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند

یک مقام سازمان ملل، در گزارشی اعلام کرد، بیش از ۶۰ شرکت، از جمله تولیدکنندگان اسلحه و شرکت‌های فناوری، از شهرک‌سازی‌ها و عملیات نظامی رژیم اشغالگر در غزه و «نسل‌کشی» در آنجا حمایت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، این گزارش توسط فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، بر اساس بیش از ۲۰۰ گزارش از سوی دولت‌ها، مدافعان حقوق بشر، شرکت‌ها و دانشگاهیان تهیه شده است.

این گزارش از شرکت‌ها می‌خواهد که تعامل با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند و مدیران خود را به دلیل نقض قوانین بین‌المللی پاسخگو کنند.

در این سند ۲۷ صفحه‌ای، آلبانیز با بیان اینکه دلیل ادامه نسل‌کشی، «این است که برای بسیاری سودآور است»، این شرکت‌ها را به «ارتباط مالی با آپارتاید و نظامی‌گری اسرائیل» متهم کرد.

آلبانیز در این گزارش از شرکت‌های تسلیحاتی مانند لاکهید مارتین و لئوناردو نام برد و گفت که سلاح‌های آنها در غزه استفاده شده است. او همچنین از تأمین‌کنندگان ماشین‌آلات سنگین مانند کاترپیلار و هیوندا نام برد و آنها را به داشتن تجهیزاتی که به تخریب اموال در سرزمین‌های فلسطینی کمک کرده است، متهم کرد.

در مورد شرکت‌های فناوری، او از غول‌هایی مانند آلفابت، آمازون، مایکروسافت و آی‌بی‌ام به عنوان «محورهای اصلی ابزارهای نظارتی اسرائیل و تخریب مداوم در غزه» نام برد.

او همچنین از شرکت تکنولوژی پالانتیر به دلیل تأمین ابزارهای هوش مصنوعی برای ارتش اسرائیل نام برد. او جزئیاتی در مورد استفاده از آنها ارائه نداد.

این گزارش اطلاعات بیشتری را به پایگاه داده سازمان ملل در مورد شرکت‌های مرتبط با شهرک‌های صهیونیست‌نشین که آخرین بار در ژوئن ۲۰۲۳ به‌روزرسانی شده است، اضافه می‌کند و شرکت‌های جدیدی را نام می‌برد و به جزئیات «ارتباط بین این شرکت‌ها و درگیری‌های جاری در غزه» اشاره می‌کند.

این گزارش روز پنجشنبه ۳ ژوئیه، به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با ۴۷ عضو ارائه خواهد شد.

رژیم صهیونیستی و آمریکا با ادعای آنچه «جانبداری ضد اسرائیلی» نامیدند، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شده‌اند.

اگرچه شورا فاقد اختیارات قانونی لازم‌الاجرا است، اما مواردی که با تحقیقات سازمان ملل متحد مستند شده‌اند، بعضاً به پیگردهای بین‌المللی منجر شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha