معاون وزير نيرو: براي تامين نياز روزافزون مصرف برق كمبود مالي داريم توليد برق از انرژيهاي تجديدپذير فعلا توجيه اقتصادي ندارد
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: براي پاسخگويي به نياز روزافزون مصرف و افزايش ظرفيت توليد برق كمبود منابع مالي داريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباس علي آبادي با بيان اينكه درحال حاضر براي اينكه بتوانيم پاسخگوي نياز روزافزون مصرف باشيم، بايد سالانه 5 هزار مگاوات به ظرفيت توليد برق خود بيافزاييم كه اين امر مستلزم تامين منابع مالي است، گفت: اگرچه همه سعي وزارت نيرو اين است كه بتواند مشوقهايي را براي استفاده از سرمايههاي بخش خصوصي تامين كند، اما به هر دليل در حال حاضر حضور بخش خصوصي در اين حوزه كمرنگ است و ضرورت دارد كه مشوقهاي بيشتري در اين زمينه تامين شود.
وي افزود: تامين مالي بايد از طرف دولت صورت گيرد و از سوي ديگر به اين دليل كه بنگاه ناچار است برق را با قيمت تكليفي به مردم دهد و از سوي ديگر امسال در لايحه بودجه هنوز براي جبران مابهالتفاوت پيشبيني نشده، لذا كمبودهايي در اين زمينه وجود دارد و راهكارهايي توسط دولت و مجلس در دست اقدام است كه اميدواريم با به نتيجه رسيدن اين راهكارها، منابع لازم براي اين ضرورت بسيار مهم تامين شود.
به گزارش ايسنا، اين درحالي است كه وي اخيرا در همايش ملي انرژي گفته بود براي پاسخگويي به نياز روز افزون برق در كشور بايد سالانه بالغ بر 5 هزار مگاوات ظرفيت توليد برق در كشور نصب شود كه ارزش اين پروژه بالغ بر 8 هزار ميليارد تومان خواهد بود.
به گفته او از ابتداي امسال تاكنون بيش از دو هزار و 300 مگاوات ظرفيت جديد برق وارد مدار شده و بايد در فرصت باقيمانده اين ميزان حتما به 5 هزار مگاوات برسد؛ در غير اين صورت در تابستان با مشكل مواجه خواهيم بود.
* * اقتصادي نبودن توليد برق از انرژيهاي تجديدپذير
عليآبادي همچنين درخصوص اينكه چرا معتقد است در شرايط فعلي توليد برق از انرژي هاي تجديدپذير در كشور توجيه اقتصادي ندارد؟ تصريح كرد: باتوجه به اينكه در حال حاضر منابع انرژي اوليه را به بازارهاي جهاني صادر ميكنيم، با درنظر گرفتن قيمت فراوردههايي كه صادر ميشود و از طرفي قيمت تبديل انرژي كه عمدتا تكنولوژي آن وارداتي است، قيمت برق توليدي كشور از اين دو منبع يعني منابع فسيلي و منابع تجديدپذير قابل مقايسه نيست.
وي توضيح داد: اقدامي كه بايد از سوي وزارت نيرو انجام شود و كشور نيز از آن حمايت كند، اين است كه بتوانيم فناوري تبديل انرژي تجديدپذير را در كشور بومي كنيم و از اين محل بتوانيم قيمت تمامشده را كاهش دهيم.
به گفته او، دولت امسال مصوبهاي داشته كه قيمت خريد از نيروگاههاي تجديدپذير را به 130 تومان در هر كيلو واتساعت در ساعات پيك و حدود 90 تومان در حالت كمكاري رساند كه تشويق خيلي خوبي براي صنعتگران است كه در جهت وارد كردن فناوري انرژيهاي تجديدپذير به كشور اقدام كنند.
* * سرمايهگذاري سنگين براي نيروگاههاي سيكل تركيبي
معاون وزير نيرو همچنين درخصوص وضعيت نيروگاههاي كشور و راندمان بهرهوري اين نيروگاهها گفت: حركت به سمت نيروگاههاي سيكل تركيبي به عنوان اقدامي بسيار مهم براي افزايش راندمان از سوي وزارت نيرو پيگيري ميشود. درحال حاضر حدود 25 هزار مگاوات نيروگاه گازي داريم كه از اين ميزان 12 هزار مگاوات سيكل تركيبي شدهاند و اميدواريم از اين به بعد همه نيروگاههاي گازي كشور با هدف سيكل تركيبي پايهريزي شوند، ولي سرمايهگذاري در اين بخش مستلزم همكاري بسيار بالايي است؛ چراكه به ازاي هر كيلووات ساعت اجراي بخش بخار نيروگاه سيكل تركيبي بايد بالغ بر 800 تا 900 يورو سرمايه گذاري شود كه با تامين اين سرمايهگذاري اميدواريم بتوانيم راندمان توليد برق كشور را به ميزان بالاتري برسانيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات