عضور شوراي عالي بورس دلايل افزايش حجم معاملات و رسيدن شاخص كل بورس به 15 هزار واحد را تشريح كرد.
دكتر محمدرضا پورابراهيمي ـ عضو شوراي عالي بورس ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به دلايل افزايش شاخص بورس و رسيدن آن به عدد 15 هزار واحد اشاره كرد و گفت: انجام معاملات گروههاي خودرويي در روزهاي گذشته در افزايش شاخص بورس موثر بوده است زيرا طبق آمار 30 تا 35 درصد حجم معاملات در سه روز گذشته مربوط به معاملات سايپا بوده كه اين موضوع در حجم معاملات و شاخص كل اثر گذاشته است.اين در حالي است كه قيمت هاي معامله بلوكي در معاملات خرد شركت نيز اثرگذار است.
وي با بيان اينكه بازگشايي نماد فولاد مباركه و تقسيم سود مناسب اين شركت در شاخص بورس نيز تاثير مثبت داشته است، خاطر نشان كرد: از سوي ديگر با ادامه رقابت 15 روزه شركت سايپا شركتهايي مانند گروه بهمن كه در جريان خريد ايران خودرو و سايپا نقش داشتهاند با رشد مواجه شده ودر معاملات بازار و افزايش شاخص اثرگذار بودند.
عضو شوراي عالي بورس با بيان اين كه سهمهايي مانند بانك پارسيان و معادن و فلزات در افزايش حجم معاملات اثرگذار بوده است، اظهار كرد: بخشي از فضاي كلي بازار ناشي از نزديك شدن به اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها است و به دليل اين كه اثر انتظاري در افزايش قيمتها وجود دارد لذا اين طرح اثر خود را در قيمت برخي شركتها ميگذارد به طوري كه پيش بينيهاي ناشي از اجراي طرح تحول ميتواند در روزهاي آينده به اين افزايش كمك كرده و شاخص بورس را بيشتر تحت تاثير قرار دهد.
وي اضافه كرد: هر چه دولت در اجراي اين طرح جديتر باشد، شركتها و مجموعههايي كه اثرگذار هستند بيشتر با افزايش قيمت مواجه ميشوند كه اين موضوع در شاخص بورس نيز اثر گذار است.
اين مسئول بازار سرمايه در مورد احتمال حبابي شدن بازار و افزايش بي رويه قيمتها تصريح كرد: در حال حاضر فضاي عرضه و تقاضا واقعي است و نميتوان گفت كه ماهيت بازار حبابي است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر اصرار بورس بر 20 درصد سهام شناور آزاد است لذا هر چه اين ميزان در شركتها افزايش يابد افزايش شاخص منطقيتر به نظر ميرسد بنابراين در حال حاضر شايد بتوان گفت كه بخشي از افزايش شاخص متاثر از عرضه و تقاضاي خرد و واقعي در بازار است اما در برخي شركتها به دليل اين كه درصد سهام شناور آزاد كم است ممكن است باعث سفته بازي شود اما نميتوان گفت ماهيت بازار حبابي است.
به گفته پورابراهيمي بازار سرمايه متاثر از 10 شركت بزرگ و اصلي است و اين 10 شركت شاخص بورس را افزايش و كاهش داده و وزن بازار را تعيين ميكنند.
وي اظهار كرد: 80 درصد از شركتهاي بازار در شاخص بورس تاثير 20 درصدي داشته و 20 درصد ديگر از شركتها وزن 80 درصدي را در افزايش شاخص بورس ايفا ميكنند.
وي با بيان اين كه بيشتر اين شركتها شركتهاي اصل 44 و بزرگ هستند، اضافه كرد: 20 درصد از شركتها اثر 80 درصدي در وزن شاخص دارند و 80 درصد ديگر اثر 20 درصدي دارند لذا 20 درصد موجود شاخص را به شدت افزايش يا كاهش ميدهند.
وي پيشبيني كرد: در صورتي كه طرح هدفمند كردن يارانهها اجرا شود روند افزايش شاخص ادامه مييابد.
انتهاي پيام
نظرات