هشدار پوتين به اروپا: امکان موفقيت پروژه نابوکو اندک است
نخست وزير روسيه قول ميدهد که خط لوله "جريان جنوبي" با همان سرعت خط لوله "جريان شمالي" ساخته شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رئيس دولت روسيه خطاب به سينانا اوگانا، رئيس مرکز روابط بينالملل ترکيه که نسبت به سرنوشت خط لوله جريان جنوبي و پروژه نابوکو ابراز علاقه کرده بود، گفت: ما ساخت خط لوله گاز را در اعماق درياي بالتيک آغاز کرده ايم. در سال آينده گاز در اين خط لوله جريان مييابد. همه کارها را باسرعت انجام مي دهيم وخط لوله جريان جنوبي را هم با سرعت خواهيم ساخت.
وي همچنين اظهار کرد: مشکل عمده نابوکو عدم وجود گاز مورد نياز براي اين خط لوله است.
پوتين تصريح کرد: روسيه تصميم ندارد گازي به اين خط لوله بفرستد، ميدان هاي گازي در ايران نيز هنوز مورد استخراج قرار نگرفته اند، در آذربايجان حجم گاز کم است و علاوه بر آن آذربايجان قرارداد تحويل گاز به روسيه را امضا کرده است.
وي افزود: البته ترکمنستان هم هست، اما فعلا مقدار حجم قابل تامين مشخص نيست، زيرا مسيرخط لوله گاز به چين با 30 ميليارد متر مکعب از خاک ترکمنستان عبور مي کند.
قابل ذکر است که در چهارم ارديبهشت ماه امسال روسيه و اتريش توافقنامه بين دولتي درباره همکاري دو کشور در پروژه خط لوله جريان جنوبي (South Stream) را امضا کرده بودند.
اين آخرين سند لازم براي آغاز پروژه جريان جنوبي، يکي از دو پروژه استراتژيک روسيه در بخش انرژي (هم رديف با جريان شمالي) جهت عرضه گاز روسيه به اروپا است.
همچنين پروژه خط لوله نابوکو که قرار است در سال 2014 راه اندازي شود، جهت تحويل 31 ميليارد متر مکعب گاز به طور سالانه از کشورهاي منطقه درياي خزر و خاور نزديک به اروپا در نظر گرفته شده است. برخي از تحليلگران معتقدند که اين خط لوله را نميتوان بدون ايران که دومين کشور جهان از لحاظ ذخاير گازي است پر کرد، اما شرکت کنندگان پروژه "نابوکو" مطمئن هستند که گاز کشورهاي ترکمنستان، عراق و آذربايجان براي اين منظور کفايت مي کند. گفتني است که تاکنون هيچ قرارداد معيني در خصوص تحويل گاز از اين کشورها امضا نشده است.
اتحاديه اروپا اميدوارست که با ساخت خط لوله Nabucco وابستگي به صادرات گاز روسيه کمتر شود. اما کارشناسان اروپايي خاطر نشان مي کنند که شرکت کنندگان در کنسرسيوم Nabucco يعني مجارستان، ترکيه، بلغارستان، روماني و اتريش نتوانسته اند ضمانت عرضه گاز را از کشورهاي حاشيه خزر دريافت کنند و بدون اين نيز نمي توانند سرمايه لازم براي ساخت خط لوله جذب کنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات