• یکشنبه / ۷ آذر ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8909-03812
  • منبع : نمایندگی خوزستان

نماينده مردم خرمشهر در مجلس: با عاملان تخريب بناي تاريخي قصر فيليه در خرمشهر برخورد كنيد

نماينده مردم خرمشهر در مجلس گفت: منتظر اقدام معاون رييس جمهور و وزير كشور در خصوص معرفي و برخورد با عاملان تخريب بناي تاريخي قصر فيليه در خرمشهر هستيم.

مصطفي مطورزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در خوزستان، بيان كرد: من از تمامي رسانه‌هاي مكتوب و غيرمكتوب كه در جهت دفاع از ميراث فرهنگي كشور عكس‌العمل بسيار خوبي از خود نشان دادند، تشكر مي‌كنم. در خرمشهر به علت اتفاقات ناشي از جنگ تحميلي تقريبا اكثر ساختمان‌ها و معماري‌ها از بين رفته‌اند و پس از جنگ نيز توجهي در خصوص اين آثار به عمل نيامده است.

وي افزود: تنها اثر تاريخي باقي مانده از جنگ قصر فيليه در كنار رودخانه اروند است كه دشمن به دليل وجود رودخانه، موفق به وارد كردن نيروهاي خود در آن و تخريب اين اثر تاريخي نشد. بعد از جنگ نيز با پي‌گيري‌هايي كه انجام شد اين قصر تاريخي به ثبت در فهرست آثار ملي كشور رسيد. اين در حالي است كه قبل از آن اولين كاربرد اين بنا تبديل شدن آن به دانشكده علوم و فنون دريايي بود.

او خاطرنشان كرد: اعتبارات مناسبي از سوي سازمان ميراث فرهنگي استان به منظور صيانت، نگهداري و استفاده از اين بنا به عنوان اثري تاريخي در نظر گرفته شد منتهي به علت اين كه اين اثر در منطقه ممنوعه تردد قرار داشت امكان شروع عمليات مسير نبود. متاسفانه در يك اقدام غير مسؤولانه اقدام به تخريب اين اثر باستاني شد. بنده از استانداري و شوراي تامين شهرستان خواهان بررسي و رسيدگي به اين موضوع هستم.

مطورزاده توضيح داد: من با معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه در عين حال رييس مركز امور مناطق آزاد است صحبت و نامه‌نگاري كرده و خواهان رسيدگي به اين موضوع و برخورد با متخلفان بر حسب حيطه قانوني آن شدم. با توجه به اين كه نقشه ساختمان از قبل تهيه شده و در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري موجود است پيشنهاد دادم كه حتما بنايي به آن سبك و سياق ساخته و شرايط معماري و مهندسي سابق را بازسازي كنند.

وي، در پاسخ به اين سؤال خبرنگار ايسنا كه مسؤوليت تخريب قصر فيليه با چه كسي است، گفت: مسؤوليت اين تخريب با مسؤولان امنيتي ـ سياسي است. اين در حالي است كه به وزير كشور براي رسيدگي به اين موضوع تذكر داده‌ام. هم‌چنين به دليل قرار گرفتن اين قصر در منطقه ممنوعه تردد مردم و جوار تاسيسات دريايي بررسي شود، در صورتي كه اين شركت دخالتي در اين تخريب داشته طبق قوانين جاري كشور هر كسي كه وارد اين منطقه شده و اين تخريب را انجام داده به محكمه معرفي شود.

او تصريح كرد: انتظار مي‌رود رسانه‌ها نسبت به ميراث فرهنگي استان به خصوص در مناطقي كه در جنگ تخريب شدند و تقريبا هويت معماري و سنتي خود را از دست دادند حساسيت بيشتري نشان داده و پي‌گيري كنند. اميدوارم از طريق فشار رسانه‌ها بتوانيم اين بابي كه باز شده و مطلوب نيست را ببنديم. متولي آثار تاريخي و اين كار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور است. اين سازمان قوانين بسيار محكمي در اين زمينه دارد و لازم است پاسخ‌گوي اقدامات باشد.

نماينده مردم خرمشهر در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: به ضعف سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در خوزستان اذعان دارم. اين در حالي است كه حفاظت و صيانت از اين اماكن تاريخي همچون قصر فيليه مسؤوليت و وظيفه اين سازمان است. هم‌چنين لازم است اين سازمان با متخلفاني كه اقدام به دخل و تصرف غيرقانوني در اين اثر تاريخي كردند، برخورد كند. ما منتظر اقدام معاون رييس جمهور و وزير كشور اولا در ارتباط با معرفي افرادي كه اين اقدام را انجام دادند، ثانيا با اين متخلفان برخورد كنند، هستيم و ثالثا مي خواهيم يك شبيه‌سازي از اين اثر باستاني داشته باشند.

مطورزاده، در پاسخ به اين سؤال كه آيا امكان تخريب دوباره اثر تاريخي در آبادان و خرمشهر وجود دارد، بيان كرد: متاسفانه با اين روند و بي‌اعتنايي كه سازمان ميراث فرهنگي در پيش گرفته و هم‌چنين عدم حساسيت مسؤولان، بعيد به نظر نمي‌آيد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha