آزمايش روازنه قند خون با سوزن زدنهاي مكرر به بدن به يك بخش هميشگي از زندگي مبتلايان به ديابت تبديل شده و اكنون يك رويكرد سنجشي جديد غير تهاجمي به كمك اين بيماران براي رهايي از درد اين فرايند آمده است.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محققان شركت آلماني فرانهوفر يك تراشه جديد را طراحي كردهاند كه ميتوان آن را در بدن بيمار قرار داد و سطوح قند خون را با مايعات بدن مانند عرق اندازهگيري كرد.
برخي بيماران بخصوص مبتلايان به ديابت نوع يك گاهي چند بار در روز بايد خون خود را براي بررسي ميزان قند آن به آزمايش بگذارند تا از سطح قند خود آگاهي يافته و ميزان لازم انسولين را مصرف كنند. اين فرايند بخصوص در بيماران حساس به درد بسيار آزاردهنده است.
رويكرد جديد فرانهوفر يك حسگر زيستي بوده كه در بدن بيمار قرار ميگيرد. اين حسگر همچنين قادر به اندازهگيري سطوح قند خون بطور مداوم با استفاده از مايعات بافتي بجز خون مانند اشك و عرق بوده و بدليل شكل نانويي آن با اندازه 0.5x2.0 ميليمتر، براي بيماران راحتتر و غيرتهاجميتر است.
اين محققان توانستهاند با موفقيت كل سيستم تشخيص را به اين حسگر متصل كنند.
به گفته سازندگان، اين حسگر از يك مبدل آنالوگ ديجيتالي يكپارچه برخوردار بوده كه علائم الكتروشيميايي را به داده هاي ديجيتال تبديل ميكند.
اين حسگر زيستي با استفاده از يك رابط بيسيم مانند گيرنده تلفن همراه، اين دادهها را منتقل كرده و بيمار ميتواند با اين روش هميشه مراقب سطح قند خون خود باشد.
مدارهاي اين سيستم از يك پيل برخوردار بوده كه براي چندين ماه قابل استفاده است.
فرانهوفر اميدوار است بتواند نمونه پيشساخت اين دستگاه را در آينده نزديك به فرايند توليد نزديك كند.
انتهاي پيام
نظرات