با اوج گرفتن تشکیل شرکتهای تعاونی در گوشه و کنار جهان و حضور آنان در عرصههای بینالمللی پس از جنگهای جهانی، رویای «رابرت آوون» از پیشتازان نهضت تعاون به حقیقت درآمد و اینگونه بود که نخستین" اتحادیه بینالمللی تعاون" در 18 آگوست سال 1895 برابر 1274 شمسی در لندن شکل گرفت.
به گزارش خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، اتحادیه بینالمللی تعاون یکی از نهادهای رسمی، مستقل و غیردولتی سازمان ملل متحد بوده و اعضای اولیه آن نمایندگانی از کشورهای بلژیک، آرژانتین، استرالیا، انگلستان، دانمارک، فرانسه، آلمان، هلند، هند و ایتالیا بودند.
در حال حاضر اعضای اتحادیه را سازمانهای ملی و بینالمللی تعاون در تمامی بخشها از جمله کشاورزی، بانکداری، انرژی، صنعت، بیمه، گردشگری، بهداشت، مسکن و مصرف تشکیل می دهند.
تا پایان سال ۲۰۰۲ میلادی، ایکا دارای ۲۳۶ سازمان عضو از ۹۳ کشور را با مجموع تقریباً ۷۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان تحت پوشش قرار داده بود اما اکنون 800 میلیون عضو از شرکتهای تعاونی بیش از 130 کشور جهان را که عموما از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه هستند تحت پوشش دارد.
هدف اصلی ICA ارتقا و تقویت تعاونیهای مستقل و تسهیل روند توسعه اقتصادی و اجتماعی اعضا در سراسر دنیا است.
اتحادیه بینالمللی تعاون (International Co-operative Alliance) با تسهیل جریان اشتغالزایی و حمایت از فقرزادیی و برنامههای سرمایه گذاری خُرد در سراسر جهان در تلاش است تا اهمیت تعاونیها در زمینههای اقتصادی، اجتماعی را در اذهان جامعه روشن کند و با تشکیل جلسات و کارگاههای آموزشی، تعاونیها را به تعامل بیشتر با یکدیگر فرا خوانده و با کمکهای فنی و مالی خود به رشد جنبش تعاون کمک کند.
این اتحادیه همچنین تلاش خود را در عرصه بینالمللی معطوف ارتقای سهم و جایگاه تعاونیها در چرخه اقتصادی کشورها، نحوه تعامل با دولتها، توسعه تعاون بین تعاونگران و کمک به تحقق اصول هفتگانه تعاون کرده است.
پنج دفتر منطقهای، آسیا، اقیانوسیه، آفریقا، آمریکا، استرالیا و اروپا، حلقههای ارتباط دهنده دفتر مرکزیICA در پنج قاره جهان هستند که عمده وظایف آنان اطلاعرسانی، تحقیق و بررسی مشکلات، پیشنهادها و انعکاس رهاوردهای نهضت تعاون در دنیا است.
اتحادیه بینالمللی تعاون که مقر آن هم اکنون در شهر" ژنو" قرار دارد با سازمانهای بینالمللی نظیر سازمانهای بینالمللی کار (ILO) و شورای توسعه و تجارت (UNCTAD) همکاری و در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (UNIECOSOC) در جایگاه مشاور فعال قرار دارد.
اتاق تعاون مرکزی به نمایندگی از بخش تعاون جمهوری اسلامی ایران از اعضای فعال I.C.A بوده و همکاریهای خوبی را با این نهاد بینالمللی دارد.
از جمله این همکاریها میتوان به برگزاری سمپوزیوم بینالمللی تعاون در تهران با حضور بیش از80 نفر از اندیشمندان تعاون از کشورهای مختلف، برگزاری نمایشگاه بینالمللی تعاون در تهران با مشارکت کشورهای خارجی عضو I.C.A، حضور فعال در نمایشگاههای بینالمللی I.C.A در کشورهای پرتغال، مالزی و اندونزی، مطالعه برای انجام پروژههای مشترک با هدف تحقیق و ترویج آموزش فعالان تعاونی در کشورهای همسایه به مرکزیت ایران، حضور در اجلاس بینالمللی و مجامع عمومی I.C.A و تبیین جایگاه بخش تعاون ایران و انتقال تجربیات و دستاوردها با کشورهای عضو اشاره کرد.
ساختار اتحادیه بینالمللی تعاون (I.C.A)
اتحادیه بینالمللی تعاون یک سازمان غیردولتی و مردمی است که توسط اعضای خود اداره میشود.مجمع عمومی آن بالاترین مقام سیاستگذاری ICA بوده و متشکل از نمایندگان تمام سازمانهای عضو است که هر دو سال یکبار گردهم میآیند.
عمدهترین فعالیتهای مجمع عمومی اتحادیه بینالمللی تعاون شامل تایید برنامه کاری و بودجه ICA، انتخاب رییس، اعضای هیات مدیره، هیات ممیزین و کمیته کنترل و تصویب موضوع انتخاب نایب رییس است.
اعضای اتحادیه بینالمللی تعاون توسط یکی از اعضای خود جهت برگزاری مجمع عمومی دعوت می شوند و بدین ترتیب نمایندگان اعضای ICA میتوانند در این مجامع تعاونگران بسیاری را در نهضت تعاون دیدار و به تبادل دانش و تجربه با آنها بپردازند.
برگزاری مجمع عمومی ICA فرصت مناسبی برای نهضت تعاون میزبان ایجاد می کند تا با نمایندگان دولت گفتمان و از پوشش رسانههای ملی و محلی در جهت ترویج بیشتر تعاونیها در کشورشان استفاده کنند.
هیات مدیره ICA
هیات مدیره اتحادیه بینالمللی تعاون متشکل از رییس و چهار معاون است که برای ICA راهکار جهانی تعیین و برعملکرد آن نظارت می کنند؛ همچنین در مورد تمام درخواستهای عضویت و مباحث مرتبط تصمیمگیری و کمیتههای بخشی و موضوعی ICA را تاسیس کرده و انتصاب مدیر کل را برعهده دارند.
مجامع منطقهای
مجامع منطقهای ICA برای آفریقا، آمریکا، آسیا، اقیانوسیه و اروپا هر دوسال یکبار به متناوب مجمع عمومی تشکیل می شود و عملکردهای این مجامع به شرح ذیل است:
اجرای تصمیمات مجمع عمومی در سطح منطقهای
تعیین برنامههای کاری منطقهای
انتخاب رییس مناطق به عنوان معاون ICA
کمیتههای موضوعی
اتحادیه بینالمللی تعاون دارای چهار کمیته موضوعی است که این اختیار را به اعضای خود می دهد تا بر موضوعات تحقیقات، ارتباطات، توسعه منابع انسانی و برابری جنسی در حیطه تعاون دقیق شوند.
این کمیتهها شامل کمیته تحقیقات تعاون، ارتباطات، توسعه منابع انسانی و برابری جنسی است؛ هر کمیته توسط اعضای خود به صورت دموکراتیک رهبری شده و از طرف ICA نیز حمایت می شود.
سازمانهای بخشی اتحادیه بینالمللی تعاون ICA
اتحادیه بینالمللی تعاون((ICA همچنین دارای 9 سازمان بخشی است که سازمانهای عضو ICA را با منافع بخشی خاص سازماندهی می کند.
سازمان بینالمللی تعاونی کشاورزی (ICAO)، انجمن بینالمللی تعاون بانکداری (ICBA)، سازمان جهانی تعاونیهای مصرف (CCW)، سازمان بینالمللی تعاونیهای صیادی (ICFCO)، سازمان بینالمللی تعاونی بهداشت (IHCO)، سازمان بینالمللی تعاونی مسکن (ICA HOUSING)، فدراسیون بینالمللی تعاونی و شرکتهای چند جانبه بیمه (ICMIF)، سازمان بینالمللی تعاونیهای تولیدکنندگان صنعتی، فنی و خدماتی (CICOPA) و انجمن بینالمللی گردشگری (TICA) از جمله این سازمانها هستند که هر سازمانی از طریق سازمانهای عضو خود به طور دموکراتیک رهبری شده و از نظر مالی تامین می شود.
درحال حاضر اتحادیه بینالمللی تعاون سایت جدیدی را به نشانی http://2012.coop راهاندازی کرده است.این سایت که با هدف نامگذاری سال 2012 به عنوان سال بینالمللی تعاون راهاندازی شده به اخبار مربوط به تعاونیهای دنیا و بزرگداشت سال بینالمللی تعاون می پردازد.
در سال بینالمللی تعاون، منچستر میزبان نهضت تعاون بود و همزمان با برگزاری مجمع عمومی (ICA) در این کشور، نمایشگاه عرضه محصولات تعاونیهای جهان نیز برگزار شد و فضای تجارت و تبادل تجربیات بین تعاونیها رونق گرفت.
لوگوی ICA
در تفسیر لوگوی ICA پرندههایی با نماد صلح وجود دارند که در حال پرواز در یک رنگین کمان هستند هر کدام از رنگهای رنگین کمان بیانگر یک مفهوم است به نحوی که رنگ قرمز به مفهوم شجاعت، رنگ نارنجی به مفهوم وجود احتمالات، رنگ سبز به مفهوم رشد، رنگ آبی آسمانی به مفهوم افقها و کمک به مردم محروم و رنگ بنفش به مفهوم زیبایی و دوستی است.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات