• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91110503139
  • خبرنگار : 71290

حسن روحانی: در یک نظام مردم‌سالار تمام تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها جمعی است

حسن روحانی: در یک نظام مردم‌سالار تمام تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها جمعی است

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انتخابات نه تنها نماد مردم‌سالاری بلکه نماد قدرت ملی نیز هست.

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انتخابات نه تنها نماد مردم‌سالاری بلکه نماد قدرت ملی نیز هست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در یازدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با بیان این‌که «جا دارد سخن را از کلمه مردم‌سالاری آغاز کنم، زیرا یکی از نکات بسیار برجسته در نظام جمهوری اسلامی ایران، ویژگی مردم‌سالاری است» تصریح کرد: مردم‌سالاری به این معنا نیست که تنها حاکمان بر مبنای رای مردم انتخاب شوند که البته باید به عنوان اولین اصل نیز چنین باشد. در واقع مردم‌سالاری به این معناست که حاکمی که با رای مردم در قدرت قرار می‌گیرد، برای رفاه و حل معضلات و سعادت تک‌تک افراد جامعه تلاش کند.

وی افزود: بنابراین وقتی شخصی انتخاب شد، دیگر تنها به عنوان منتخب آن‌هایی که به او رای داده‌اند، نیست و همین نکته مهمی است که متاسفانه در مقام عمل از آن غفلت می‌شود. هرچند آرای اکثریت حاکم می‌شود، اما حاکمان باید همه را به یک چشم ببینند؛ زیرا اقلیت و اکثریت در یک نظام مردم‌سالار از حقوق برابر برخوردارند.

وی تاکید کرد: در نظام مردم‌سالار جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این‌که طبق اصل 6 قانون اساسی اداره کشور براساس آرای مردم خواهد بود و منتخبین حاکم خواهند بود، تمام تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها نیز جمعی است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که «ما در نظام مردم‌سالار تصمیمات غیرجمعی و سلیقه‌ای نداریم» اظهار کرد: تصمیمات باید بر مبنای موازین اعتقادی مردم یعنی موازین اسلام و بر مبنای کار کارشناسی باشد. اگر دستگاه کارشناسی غایب شد و خدای نکرده تصمیمات سلیقه‌ای شد، آنگاه دیگر نمی‌توان گفت مردم‌سالاری حاکم است.

وی ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلام ایران در طول 34 سالی که از استقرار آن گذشته است، همواره به عنوان یک نظام مردم‌سالار و مردم سالار دینی در اذهان مردم داخل و خارج نقش داشته است. حتی آن‌هایی که با ما بیگانه هستند و از ما فاصله دارند، آن‌ها هم به این نکته اعتراف داشته‌اند. برای مثال وزیر امور خارجه اسبق انگلیس (جک استراو) در کتاب خاطراتش نوشته است که اشکال آمریکا و نئوکان‌ها در واشنگتن این بود که حکومت ایران را به درستی نمی‌فهمیدند و نمی‌شناختند و تصور می‌کردند که در ایران حکومت مطلقه حاکم است. در حالی که تصمیمات در این کشور بر مبنای کار جمعی اتخاذ می‌شود.

وی افزود: لذا همان کشوری که او را پیر استعمار می‌خوانیم و این آقایی که سال‌ها وزیر امور خارجه آن کشور بود، نئوکان‌های آمریکا را به تمسخر می‌گیرد که قضاوت‌شان نسبت به ایران و جمهوری اسلامی ایران یک قضاوت ناصحیحی بوده است. همچنین البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز که بارها به ایران سفر کرده بود، در کتاب خاطراتش که بخشی از آن مربوط به ایران و پرونده هسته‌یی ایران است، نوشته است برخلاف تصور گروهی، سیاست در ایران هزار لایه است و برخلاف بخش جهان عرب که یک فرد قدرتمند در آنجا حاکم است و حکومت دیکتاتوری است در ایران تصمیمات با اجماع اتخاذ می‌شود، در واقع دموکراسی در داخل حکومت دینی وجود دارد.

روحانی تصریح کرد: بنابراین مشاهده می‌کنیم آن‌هایی که غربی هستند و به دلایلی نسبت به جمهوری اسلامی ایران شناخت دارند، ویژگی مردم‌سالاری این نظام را پذیرفته و قبول کرده‌اند و در کتاب‌های خود نیز به صراحت به آن اعتراف کرده‌اند.

وی افزود: شکی نیست که نماد مهم برای مردم‌سالاری انتخابات است و انتخابات علامت اصلی برای دنیا و هم برای مردم ماست و شاید در دنیای سیاست هیچ منظره‌ای زیباتر از صف طولانی مردم پای صندوق‌های رای نباشد.

وی با تاکید بر این‌که «انتخابات نه تنها نماد مردم‌سالاری است، نماد قدرت ملی نیز می‌باشد» گفت: برخلاف آن‌چه که برخی تصور می‌کنند قدرت ملی از قدرت نظامی و یا حتی قدرت اقتصادی ساخته می‌شود، قدرت ملی قبل از قدرت نظامی و اقتصادی است؛ زیرا پایگاه اصلی آن مردم و حضور آن‌ها در صحنه است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: هیچ قدرتی بالاتر از قدرت مردم و یا به تعبیری هیچ سرمایه‌ای بالاتر از سرمایه اجتماعی نیست که مردم در یک جامعه احساس کنند در حکومت شریک هستند. در انتخابات و اساسا در حکومت مردم‌سالار مردم باید احساس مالکیت کنند که حکومت برای آن‌هاست و حکومت نماینده آن‌هاست.

وی با اشاره به اصل 56 قانون اساسی در مورد حق حاکمیت مردم گفت: براساس این اصل، حاکمیت مطلق در جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را به سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است و این اصل می‌گوید که هیچ‌کس نمی‌گوید که این حق الهی را از انسان سلب یا در خدمت فرد یا گروهی خاص قرار دهند؛ لذا مردم باید احساس مالکیت کنند که این حق آن‌هاست و اداره جامعه حق مردم است.

وی با بیان این‌که «هرکس در هر سمتی قرار دارد باید بداند او امانتدار مردم است» اظهار کرد: انتخابات در تمام مقاطع در نظام جمهوری اسلامی ایران برای نظام و کشور ما اهمیت فوق‌العاده‌ای داشته است و تاکنون که تاحدود 30 انتخابات در این کشور برگزار شده، در تمامی آن‌ها، انتخابات مظهر قدرت ملی و نظام مردم سالاری ما بوده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این‌که «انتخابات سال 1392 ریاست جمهوری ویژگی دیگری دارد»، گفت: باید بیش از گذشته تلاش کنیم که این قدرت ملی را به نمایش بگذاریم. آن‌هایی که این طرف و آن طرف به گونه‌ای سخن می‌گویند که مردم را از حضور در انتخابات مایوس کنند، از نظر من به منافع ملی صدمه می‌زنند.

وی تاکید کرد: امروز روزی است که بیش از پرداختن به گذشته باید به آینده بیاندیشیم، آن یکی می‌خواهد از دیگری انتقام بگیرد و آن دیگری می‌خواهد به خاطر دیروز گله کند اما باید کمی به فکر امروز و فردا باشیم. دیروز را برای زمان دیگری بگذاریم.

وی با بیان این‌که «آن‌هایی که سخن می‌گویند تا فضا را امنیتی کنند، بدانند به ضرر مردم و ملت حرف می‌زنند»، اظهار کرد: فضای انتخابات باید فضای سیاسی، فرهنگی باشد. نباید فضا را امنیتی کنیم. فضای امنیتی به نفع چه کسی خواهد بود؟ لذا یک عده گویی از قبل تصمیم گرفته‌اند فضا را امنیتی کنند و به دنبال بهانه هستند، پیدا کردن بهانه ساده است از هر گوشه‌ای می‌شود پیدا کرد.

روحانی با تاکید دوباره بر این‌که «فضا را امنیتی کردن به نفع نظام، کشور و آینده نیست» اظهار کرد: آن‌هایی که به گونه‌ای سخن می‌گویند که مردم را از پای صندوق رفتن مایوس کنند، آن‌ها هم به نفع نظام سخن نمی‌گویند. اکنون کشور در شرایط حساسی است و ما باید به آینده بیاندیشیم و معضلات کشور را در نظر بگیریم.

وی با بیان این اعتقاد که «افق آینده برای برخی از مردم غبارآلود است» و با این‌که «بسیاری از مسائل با شفافیت مطرح نمی‌شود»،

نسبت به روند طرح آمارهای ارائه شده، ارزش پول و نرخ بیکاری انتقاد کرد و در عین حال گفت: در این شرایط حضور ما در صحنه باید قوی‌تر باشد. نباید از آینده ناامید شد؛ چراکه ناامیدی یعنی پایان هرگونه فعالیت و احساس مسوولیت.

وی با تاکید بر این‌که «باید مردم را تشویق کنیم تا پای صندوق‌های رای آمده و مشارکت داشته باشند»، افزود: مردم باید در انتخابات احساس کنند که فعالیت انتخاباتی پاداش دارد نه هزینه، و روشن است که باید چه کار کرد و چه اقداماتی را انجام داد. نگذاریم مردم احساس هزینه کنند، نگوییم انتخابات مدیریتی و مهندسی شده است؛ زیرا این‌ها معانی خوبی ندارد و بپذیریم که مردم حاکم اصلی هستند و اگر نپذیریم، هر روز مشکل خواهیم داشت.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر می‌خواهیم مردم پای صندوق آرا حضور یابند، باید بدانند حضور آن‌ها تاثیرگذار است و فکر نکنند برویم یا نرویم معلوم است چه کسی انتخاب می‌شود و هرکسی که این موضوع را القاء کند، به مردم خیانت کرده است.

وی تاکید دوباره بر این‌که «انتخابات مال مردم است» افزود: تمام کسانی که مجری انتخابات هستند باید امانتدار مردم باشند و اگر ما یک انتخابات پرشور و رقابتی را می‌خواهیم باید احساس نشاط به مردم در پای صندوق‌های رای فراهم شود و کسی یا کسانی که کاندیدا می‌شوند، واقعیت برنامه‌های خود را به مردم بگویند تا مردم فرد صالح را انتخاب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha