• پنجشنبه / ۱۵ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 92011502688
  • خبرنگار : 71431

تغییر و تحولات سربازی در گفت‌وگوی ایسنا با سردار کمالی

از حذف شرط کنکور تا احتمال افزایش خدمت سربازی

از حذف شرط کنکور تا احتمال افزایش خدمت سربازی

نحوه بهره‌مندی نخبگان و استعدادهای برتر از تسهیلات سربازی، تسهیل شرایط خروج ازکشور دانشجویان، احتمال لغو فروش خدمت سربازی مشمولان خارج از کشور، لغو شرط کنکور برای استفاده از معافیت، امکان ادامه تحصیل دانشجویان تا دکتری تخصصی، افزایش مرخصی سربازان متاهل، احتمال تعدیل یا حذف سربازان امریه و همچنین احتمال افزایش طول مدت خدمت سربازی به 24 ماه از جمله مباحث مختلفی‌ است که در گفت‌وگوهای ایسنا با سردار کمالی، به آن‌ها پرداخته شده است.

نحوه بهره‌مندی نخبگان و استعدادهای برتر از تسهیلات سربازی، تسهیل شرایط خروج ازکشور دانشجویان، احتمال لغو فروش خدمت سربازی مشمولان خارج از کشور، لغو شرط کنکور برای استفاده از معافیت، امکان ادامه تحصیل دانشجویان تا دکتری تخصصی، افزایش مرخصی سربازان متاهل، احتمال تعدیل یا حذف سربازان امریه و همچنین احتمال افزایش طول مدت خدمت سربازی به 24 ماه از جمله مباحث مختلفی‌ است که در گفت‌وگوهای ایسنا با سردار کمالی، به آن‌ها پرداخته شده است.

به گزارش خبرنگار«انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معاونت نیروی انسانی ستادکل نیروهای مسلح، نام ساختمانی است در این ستاد که برای اغلب جوانان به ویژه آنان که سربازی نرفته‌اند یا در حال خدمت هستند، اخبار مربوط به آخرین تصمیمات اتخاذ شده در آن را که این روزها از سوی سردار موسی کمالی اعلام می‌شود، در روزنامه‌ها و سایت‌ها دنبال می‌کنند، کمالی سال گذشته در مصاحبه‌های مختلفی با خبرگزاری ایسنا آخرین قوانین و تغییرات مربوط به سربازی را تشریح کرد که در ادامه مهم‌ترین آنها را می‌خوانید.

نحوه بهره‌مندی نخبگان و استعدادهای برتر از تسهیلات سربازی

سردار موسی کمالی، جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح در گفت‌وگویی که در شهریور ماه سال‌ گذشته با ایسنا داشت تسهیلات در نظر گرفته شده برای انجام خدمت سربازی رتبه‌های برتر کنکور سراسری (استعدادهای برتر) و نخبگان را تشریح کرد و با اشاره به قوانینی که شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون خدمت سربازی نخبگان و استعدادهای برتر تصویب شده است، گفت: بر این اساس نفرات برتر کنکور رشته‌های مختلف، نفرات اول تا سوم المپیادهای جهانی دانش‌آموزی و دانشجویی و کلیه راه‌یافتگان المپیادهای معتبر دانش‌آموزی به عنوان نخبه و استعداد برتر شناخته می‌شوند.

سردار کمالی

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره نفرات برتر کنکور سراسری و شرط شناخته‌شدن آنان به عنوان استعداد برتر نیز گفته بود که 100 تن برتر کنکور در رشته ریاضی فیزیک، 50 تن اول رشته‌تجربی، 50 تن رشته انسانی و 20 تن اول رشته هنر به عنوان استعداد برتر شناخته می‌شوند.

به گفته کمالی در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شرایطی برای پذیرش نفرات برتر کنکور زبان‌های خارجی به عنوان استعداد برتر نیامده است.

کمالی با تاکید بر اینکه "فقط قرارگرفتن در زمره استعدادهای برتر (نفرات برتر کنکور) و نخبه ( مخترعان، نفرات اول تا سوم المپیادهای جهانی دانش‌آموزی و دانشجویی و راه‌یافتگان به مرحله نهایی المپیادهای معتبر دانش‌آموزی) سبب تسهیل خدمت سربازی نمی‌شود" افزود: این افراد در صورت ارائه پروژه تحقیقاتی پیرامون مسائل مختلف کشوری و لشگری به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح و تایید آن از سوی این بنیاد می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: در صورتی که پروژه تحقیقاتی این افراد تائید شود، آنان پس از طی دوره آموزش نظامی می‌توانند نسبت به دریافت کارت پایان خدمت خود اقدام کنند.

لغو شرط کنکور برای استفاده از معافیت

تسهیل شرایط خروج از کشور دانشجویان

کمالی همچنین در گفت‌وگویی دیگر با ایسنا تسهیلات پیش‌بینی شده برای ادامه تحصیل دانشجویان مقاطع مختلف و انصرافی که تاکنون به خدمت سربازی اعزام نشده‌اند را تشریح کرد و با اشاره به برداشته‌شدن شرط پذیرش از طریق کنکور برای بهره‌مندی دانشجویان از معافیت تحصیلی گفت:‌ در قانون جدید سربازی، شرط عبور از کنکور برای بهره‌مندی از معافیت تحصیلی برداشته شده و در حال حاضر نیز هر یک از مشمولان در صورتی که وارد غیبت نشده باشند، می‌توانند با ثبت‌نام در دانشگاه‌ها، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: در قانون قدیم به دانشجویانی که از طرقی به جز کنکور وارد دانشگاه می‌شوند، معافیت تحصیلی تعلق نمی‌گرفت و همین امر باعث می‌شد که برخی دانشگاه‌ها، مانند دانشگاه آزاد اسلامی با هزینه‌هایی بالا، اقدام به برگزاری کنکور کنند که تصویب این قانون به نفع آنها نیز شد.

به گفته کمالی در این قانون همچنین مشکل آن دسته از دانشجویانی که در پردیس‌های بین‌المللی دانشگاه‌های مختلف دولتی در مناطقی نظیر کیش، چابهار، قشم و ... پذیرفته شده و به دلیل عدم‌اطلاع کافی از قوانین، وارد غیبت از سربازی می‌شدند، نیز حل شد.

امکان ادامه تحصیل دانشجویان تا دکتری تخصصی

وی همچنین با اشاره به اینکه در قانون جدید امکان ادامه تحصیل و صدور معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع دکتری تا سطح تخصص فراهم شده است به ایسنا گفت: در گذشته تنها دانشجویان می‌توانستند تا دکتری عمومی از معافیت تحصیلی بهره بگیرند و برای ادامه تحصیل باید ابتدا به سربازی اعزام می‌شدند که در قانون جدید، این مسئله نیز حل شد.

به گفته کمالی از دیگر تسهیلاتی که در این قانون برای دانشجویان مصوب شده، امکان انصراف از تحصیل برای یکبار و تحصیل در رشته دلخواه است.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح اضافه‌کرد: دانشجویان انصرافی در صورتی که بخواهند در مقطع جدید ادامه تحصیل بدهند، مدت بهره‌مندی از معافیت تحصیلی برای آنان از نو محاسبه می‌شود و سال‌های قبل در مدت بهره‌مندی‌اش از معافیت تحصیلی تاثیری نخواهد داشت.

تسهیل شرایط خروج از کشور دانشجویان

کمالی با بیان اینکه در گذشته قوانین سختی برای خروج از کشور دانشجویانی که به سربازی نرفته‌اند، وجود داشت به ایسنا گفت: در حال حاضر مشمولان لیسانس به بالا با تایید وزارت علوم و سپردن وثیقه‌ای که مقدار آن از سوی سازمان وظیفه عمومی ناجا تعیین می‌شود، می‌توانند به راحتی از کشور خارج شوند.

وی افزود:‌ در حال حاضر مقدار این وثیقه حدود، 150 میلیون ریال است.

فرصت یکساله به مشمولان دیپلم به بالا

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح، با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای امکان ادامه تحصیل مشمولان نیز، اظهارکرد: در حال حاضر هر فرد ذکور دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر از آن یکسال فرصت دارد تا برای قبول‌شدن در مقطع بالاتر درس بخواند یا به خدمت سربازی اعزام شود.

کمالی ادامه‌داد: با این قانون دیگر فردی بهانه‌ای نخواهد داشت که فرصت کافی برای مطالعه دروس نداشته است.

آخرین تغییرات مرخصی

افزایش مرخصی سربازان متاهل

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح همچنین در تشریح آخرین تغییرات مربوط به مرخصی سربازان از افزایش 10 روزه مرخصی سربازان مناطق بد آب و هوا و متاهلان خبرداد و گفت: مرخصی سربازان متاهل 10 روز در سال بیشتر از مرخصی سربازان مجرد است.

وی با بیان اینکه مدت مرخصی در مناطق بد آب و هوای درجه 2 شش روز، درجه 3 هشت روز و درجه4، 10 روز اضافه می‌شود گفت: 30 روز مرخصی نیز در اختیار فرماندهان و مسئولان است که به مقتضای ابراز لیاقت و شایستگی به سربازان داده می‌شود.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه ایام تعطیل جزو مرخصی سربازان محسوب نمی‌شود، خاطرنشان‌کرد: روزهای پنجشنبه دربرخی از یگان‌ها تعطیل است که این روز نیز برای سربازان مشغول به خدمت مانند جمعه‌ها و سایر ایام تعطیل به عنوان تعطیلات حساب شده و جزو مرخصی آنان محسوب نمی‌شود.

سرباز

کمالی با بیان اینکه این قوانین به عادلانه‌ترشدن مرخصی سربازان در مناطق مختلف کمک کرده و در بسیاری از موارد روزهای مرخصی را افزایش داده در خصوص قوانین جدید مدت مرخصی سربازان نیز گفت: برابر مقررات قبلی مدت مرخصی کارکنان وظیفه در مناطق عادی 30 روز در سال و در مناطق بدآب و هوا 45 روز در سال بود که در این مقررات تفاوتی میان مرخصی افرادی که در مناطق بد آب و هوای درجه یک تا چهار خدمت می‌کردند، وجود نداشت.

کمالی ادامه داد: در قانون قبلی در مرخصی کسانی که در محل سکونت خود اشتغال داشتند و گاهی بعد از ساعت اداری به منزل می‌رفتند با کسانی که صدها کیلومتر دورتر از محل سکونت خود خدمت می‌کردند، تفاوتی وجود نداشت.

به گفته کمالی در همین راستا به منظور عادلانه‌تر شدن مرخصی تغییراتی در مقررات صورت گرفت که بر اساس آن مرخصی کارکنان وظیفه مستقر در مناطق جنگی، امنیتی و عملیاتی به ازای هر 45 روز 10 روز، مرخصی یگان‌های پدافندی و انتظامی مناطق مهم به ازای هر 30 روز هفت روز و مرخصی در مناطق عادی به ازای هر سال 12 روز است.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: مدت این مرخصی به ازای هر 100 کیلومتر دوری از محل زندگی نیز یک روز اضافه می‌شود و علاوه بر این برای مسافت‌های بین 300 تا 600 کیلومتر نیز یک روز و بیش از 600 کیلومتر دو روز و حداکثر سه بار در سال مرخصی اضافه می‌شود.

سربازی

وی گفت: اگر محل سکونت سربازی 300 کیلومتر تا یگان خدمت‌ وی فاصله داشته باشد علاوه بر سه روز مرخصی که به خاطر مسافت دریافت می‌کند یک روز نیز به عنوان درراهی به وی تعلق می گیرد که این مرخصی حداکثر تا سه بار تا پایان خدمت قابل تکرار است.

کمالی با تاکید بر اینکه مقررات اعلام شده پیرامون شرایط مرخصی سربازان از مهرماه امسال اجرایی شده است به ایسنا گفت: مرخصی کارکنان وظیفه به ازای خدمتی که قبلا انجام داده‌اند برابر مقررات قبلی محاسبه می‌شود و اضافه خدمتی به آنان تعلق نخواهد گرفت.

احتمال لغو فروش خدمت سربازی مشمولان خارج از کشور

کمالی همچنین در گفت‌وگوی بهمن ماه خود با خبرگزاری ایسنا از احتمال لغو فروش خدمت سربازی مشمولان خارج از کشور خبرداد و گفت: در حال حاضر آن دسته از افراد ذکور ایرانی مقیم خارج از کشور که تا پیش از پایان سال 82 از کشور خارج شده‌اند، می‌توانند نسبت به خرید خدمت سربازی خود اقدام کنند.

به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح، آن دسته از دانشجویانی که تا پایان شهریور 85 اقدام به خروج از کشور کرده‌اند، تنها می‌توانند به کشور تردد کنند، اما نمی‌توانند نسبت به خرید خدمت سربازی خود اقدام کنند.

وی ادامه‌داد: در حال حاضر این افراد می‌توانند سالانه یکبار، حداکثر به مدت سه ماه به کشور تردد کنند و نگرانی نیز از بابت دستگیری نداشته باشند.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح همچنین درباره آن دسته از افراد عادی که از سال 83 از کشور خارج شد و نیز دانشجویانی که پس از سال 85 از کشور خارج شده‌اند، نیز گفت: در حال حاضر اگر این افراد وارد کشور شوند، اجازه خروج مجدد به آنان داده نخواهد شد و باید به خدمت سربازی بروند.

کمالی با بیان اینکه مهلت اجرای مقررات ذکر شده تا پایان سال 90 بود به ایسنا گفت: در حال حاضر شرایط همانند سال گذشته است، اما مشغول بررسی طرحی هستیم که به موجب آن امکان خرید و فروش خدمت مشمولان خارج از کشور همچون داخل کشور متوقف شود.

وی با اشاره به احتمال متوقف‌شدن بحث فروش سربازی برای مشمولان خارج از کشور نیز به ایسنا گفت: با توجه به این که در حال حاضر شرایط مانند سال گذشته است، توصیه می‌شود مشمولان مقیم خارج از کشور دارای شرایط بهره‌مندی از خرید خدمت سربازی هرچه سریع‌تر به نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در کشور محل اقامتشان مراجعه کنند.

سردار موسی کمالی

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح همچنین درباره وضعیت مشمولان مقیم خارج از کشور در صورت توقف طرح فروش خدمت سربازی نیز اظهارکرد: در حال حاضر طرحی در حال بررسی است که در صورت تصویب این افراد بتوانند تا ظرف سه بار در طول سال با مهر ورود و خروج در گذرنامه‌شان به کشور تردد کنند.

احتمال افزایش طول خدمت سربازی به 24 ماه

اما خبر دیگری که در روزهای پایانی سال از سردار کمالی در ایسنا منتشر و موجی در سطح جامعه و به ویژه مشمولانی که تاکنون به سربازی اعزام نشده‌اند به راه انداخت، مصاحبه‌ای بود که کمالی در آن از احتمال افزایش طول خدمت سربازی به 24 ماه در آینده خبر داده و ضمن تکذیب اخبار مربوط به کاهش طول مدت سربازی گفته بود: در حال حاضر مدت خدمت سربازی 21 ماه است که این مدت برای سربازان مناطق عملیاتی و امنیتی 18 ماه، سربازان مناطق محروم بدآب و هوا 19 ماه، سربازان مشغول در یگان‌های حفاظتی مراکز دولتی 21 ماه و برای مابقی سربازان دستگاه‌های دولتی امریه‌دار هستند، 24 ماه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه طول مدت سربازی مشمولان اعزامی سال 91 بر همین اساس محاسبه می‌شود به ایسنا گفت: شایعات مربوط به کاهش طول خدمت سربازی صحت ندارد.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه بر اساس قانون، خدمت سربازی می‌تواند تا 24 ماه نیز افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال کاهش موالید ذکور، ممکن است طول مدت خدمت سربازی در آینده به 24 ماه برسد.

کمالی با اشاره به احتمال افزایش طول مدت خدمت سربازی به 24 ماه، گفت: درباره کسانی که در سال 91 اعزام شده باشند، طول مدت خدمت سربازی‌شان برابر با مقررات همان سال اعزام است.

به گفته وی، معیار محاسبه طول مدت خدمت سربازی، "سال اعزام" است و به عنوان مثال آن دسته از افرادی که در سال 90 به خدمت اعزام شده‌اند، مدت سربازی‌شان نیز مانند قوانین همان سال برابر 18 ماه است.

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح از کلیه مشمولان خواست، پیش از آن‌ که وارد غیبت شود وضعیت سربازی خود را مشخص کنند.

سرباز

احتمال تعدیل یا حذف سربازان امریه

احتمال تعدیل یا حذف امریه سربازان نیز دیگر موضوعی بود که کمالی آن را به ایسنا خبر داد و گفت: در حال حاضر با توجه به نیازی که سازمان‌های دولتی دارند، تعدادی از سربازان با موافقت ستاد کل در اختیار آنها قرار گرفته و آنان پس از گذراندن دوران آموزشی باقی مدت خدمت سربازی خود را در این سازمان‌ها طی می‌کنند.

وی یکی از این نوع سربازان امریه را طرح سرباز معلم اعلام کرد و گفت: این طرح، طرحی موقت است و به منظور جبران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اجرا شده و در صورتی که آموزش و پرورش دیگر نیازی به سرباز معلم نداشته باشد، قطعا این طرح متوقف خواهد شد.

به گفته کمالی، همچنین سرباز معلم توانایی و تجربه این که مانند یک معلم با تجربه فعالیت کند را ندارد و بهتر است که از معلمان برای این امر استفاده شود.

کمالی با اشاره به کاهش موالید ذکور از سال 70 به بعد، اظهارکرد: با توجه به این موضوع بدیهی است که عدم واگذاری یا کاهش سهمیه سربازان امریه مورد استقبال ما نیز باشد.

وی افزود: در حال حاضر مشغول بررسی سهمیه دستگاه‌هایی هستیم که اقدام به جذب سرباز امریه می‌کنند و بر این اساس آن دسته از دستگاه‌هایی که اعطای سهمیه سرباز به آنان ضروری نیست را تعدیل یا حذف خواهیم کرد.

به گفته کمالی ستاد کل به دنبال این است که در سال 92 حدود 60 تا 70 درصد سهمیه سربازان امریه را کاهش بدهد.

شرایط اعطای معافیت به مشمولان دارای فرزند صغیر

کمالی همچنین در گفت‌وگویی دیگر گمانه‌زنی‌های مربوط به طرح سرباز جانشین را از اساس تکذیب کرد و در این باره گفت: این طرح به نوعی استثمار فرد است و بر اساس آن افرادی که توانایی مالی دارند، می‌توانند به سربازی نرفته و به جای آنان افرادی که از وضع مالی خوبی برخوردار نیستند، برای چندین بار به سربازی اعزام شوند.

وی با اشاره به طرح این موضوع در مجلس ششم، اظهارکرد: خوشبختانه این طرح در آن زمان نیز تصویب نشد و در حال حاضر نیز چنین موضوعی صحت ندارد و ستادکل نیز با آنان مخالف است.

سرباز

جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح همچنین در مورد معافیت آن دسته از مشمولانی که دارای فرزند صغیر بوده و همسرشان فوت شده نیز گفت: این افراد تا زمانی که ازدواج نکرده‌اند، از خدمت سربازی معاف خواهند بود.

وی در مورد آن دسته از مشمولانی که با فرزند صغیر از همسر خود جدا شده‌اند نیز گفت: این افراد باید به سربازی بروند و معافیتی به آنان تعلق نمی‌گیرد.

مجموعه گفت‌وگوها از خبرنگار ایسنا: مهدی بابایی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۰:۳۹

آیا سربازانی که دارای مدرک لیسانس به بالا هستند، کسری خدمت دارند مثل اعزامی‌های لیسانس سال 90 که با یک ماه کسری 17 ماه خدمت داشتند؟

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۱:۳۹

نه ندارند!

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۱:۴۷

من یه محصلم. هر وقت اسم حذف کنکور می‌آد یا اضافه کردن سربازی، 4 ستون تنم می‌لرزه. استرس می‌گیرم و نمی‌تونم درس بخونم!

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۲:۲۳

در يكي از سایتها، خبری به تاریخ 14 فرووردین 1392 منتشر شده مبنی بر کاهش خدمت سربازی به 18 ماه! آیا این خبر صحت دارد؟

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۵۰

آقای حسین‌زاده عزیز! چنین خبری صحت نداره. همون‌طور که سردار کمالی هم اون رو تکذیب کردن در این گفت‌وگو.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۹

خوب شد.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۱۳

شما رو به خدا! اين‌قدر اجحاف در حق سربازان نكنيد. 24 ماه زياده، انصاف داشته باشيد، مسلمانان.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۳۲

سربازی حذف باید گردد.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۲۲:۰۳

آفرین! حرف دلمون را زدی.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۶:۱۸

اگه واقعا با کمبود سرباز مواجهند چرا معافی فرزند ذکوری که درجه پدرش سردار باشه رو برنمی‌دارن؟

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۶:۵۷

اگه سربازی 6 تا 8 ماه بود زیاد بود، چه برسد به 24 ماه.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۲۰

این انصاف نیست ما 24 ماه بریم بقیه 17 ماه رفته باشن. 24 ماه خیلی زیاده.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۲۶

خوش به حال خودم که خدمتم رو دي ماه رفتم. بچه‌ها حتماً خدمت برین. خیلی چیزا رو یاد می‌گیرین. از ما گفتن بود.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۳۵

تو رو به خدا! این سربازی رو کمترش کنید. 21 ماه زیاده. آدم دو سال از زندگیش عقب می‌افته. مگه قبلا که 18 ماه بود چه مشکلی بود؟ فقط یک مشت جوون 21 ماه از زندگیشون عقب می‌افتن.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۵۱

پس تکلیف ما اعزام مجددیها که به دلیل ادامه تحصیل، مدت خدمتشان طبق قوانین جدید محاسبه می‌شود، چه می‌شود؟(اضافه خدمت به دلیل ادامه تحصیل) واقعا احتیاج به تجدیدنظر دارد.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۸:۵۲

ای کاش واقعا می‌شه روزی سربازی در کشور تخصصی بشه و به‌عنوان یک حرفه محسوب بشه؟

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۱۹:۰۲

سلام، بنده متوجه نشدم مرخصی سربازان در سال، 12 روز می‌باشد یا همان 30 روز است؟ چون دقیقا دو چیز مختلف در این باره گفته‌اند.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۲۰:۵۴

سلام، سربازی باید حرفه‌ای شود و بصورت استخدام دربیاید که هرکس دوست داشت جذب سربازی شود. به شکل فعلی دو سال برای یک جوان سرمایه‌گذاری می‌شود و بعد از این مدت فرد با تمام شدن مدت خدمت از این ارگان جدا می‌شود و در واقع یک سرمایه‌گذاری بیهوده است. ولی سرباز حرفه‌ای در یک رشته خاص می‌تواند سالها خدمت کند و مفید فایده باشد. امیدوارم فکر مناسبی در این زمینه بشود.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۲۲:۲۸

کلاهتون رو هم بندازید هوا. توی کره شمالی مدت سربازی 10 ساله. سربازی تو ایران باید 3 سال باشه تا خیلی‌ها مرد بار بیان!

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۵ ۲۳:۳۷

دریافت وجه بابت صدور کارت معافیت معلمان آن هم مبالغ 250 و 500 و 750 هزار تومان اجحاف در حق این قشر است. مگر آنها به این مملکت خدمت نمي‌کنند؟ شاید 3 برابر دیگران در مناطق محروم خدمت مي‌کنند.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۶ ۰۱:۲۱

آقا تو رو خدا یه طرحی مطرح کنید اصلا براي حذف سربازی! آخه 24 ماه براي چی باید وقت حروم کنیم؟! جواب قانع کننده بده کسی به من. همین شنبه می‌رم انصراف می‌دم دانشگاه، می‌رم سربازی.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۶ ۰۲:۱۴

سربازی يك ماه هم زیاده چه برسه 24 ماه! خدمت به کشور فقط با پست دادن انجام می‌شه؟ این همه درس بخون، کار یاد بگیر، آخرش هم با یه سرباز صفر برو پست بده! این عدالته؟...

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۶ ۱۴:۵۵

لطفا سربازی را به شکل حرفه‌ای ساماندهی کنید. نیروهای توانمند و متخصص را در طی سالیان زیادی می‌توان آموزش داد و به خدمت گرفت. 24 ماه خدمت برای جوان خامی که درگیر تحصیل یا کار است دور ریختن سرمایه مملکت است.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۶ ۱۶:۰۱

شرکت در انتخابات با قدرت تمام سربازان جنگ و جانبازان زیر 25 درصد. با سلام به تمام سربازان زمان جنگ که هیچ وقت دیده نشدند و به تمام جانبازان زير 25 درصدي که در اثر مدیریت غلط و موضعی، همیشه در حق آنها اجحاف شده و با تشکر از رهبري فرزانه انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در دستور اخیر ایشان 4/3 از خدمت سربازان در جنگ باید داوطلبانه تلقی بشود. از تمام 5/2 میلیون سربازان جنگ و مخصوصا پاسداران وظیفه زمان جنگ و تمام جانبازان زیر 25 درصد که به‌نوعی مورد بی‌مهری قرار گرفتند درخواست می‌کنم بطور فعالانه در انتخابات شرکت کرده، خود تک‌تک حافظ انجام انتخابات پرشور و باعظمت باشیم. نباید دشمن به امید ایجاد شکاف بتواند به کشور صدمه بزند. این امنیت و آرامش را ما در زمان کنونی مرهون وجود رهبری و تدابیر ایشان هستیم. شما مصر را با ما مقایسه کنید. در هر دو کشور انقلاب شده ولی عدم وجود رهبری و ولایتمداری در مصر، آن کشور را تا جنگ داخلی پیش برده است. ما از مسئولین بنا بر مشکلات خودمان و بنا بر مسئولیت مسئولین مطالباتی داریم ولی هیچ‌وقت ذره‌ای در اجرای فرامین رهبری تعلل نخواهیم کرد.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۲۱:۳۰

چرا خدمت در سال 91، 21 ماه شد؟ سردار کمالی اسفند 90 گفت خدمت تا آخر سال 92 تغییر نمی‌کنه چرا حرفش حرف نیست؟ انقدر با اعصاب جوونا بازی نکنن. کل جوونا فکرشون اینه خدمت کم باشه یا حداقل 18 ماه باشه.