• دوشنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92011905194

ابداع دستگاه نگهداری کبد پیوندی در خارج از بدن

ابداع دستگاه نگهداری کبد پیوندی در خارج از بدن

دانشمندان در دستاورد بزرگی که می‌تواند پیوند عضو را متحول کند، توانستند برای نخستین بار، کبدهای اهدایی را بر روی یک دستگاه جدید، به مدت یک روز خارج از بدن نگهداری کرده و سپس به بدن بیماران پیوند بزنند.

دانشمندان در دستاورد بزرگی که می‌تواند پیوند عضو را متحول کند، توانستند برای نخستین بار، کبدهای اهدایی را بر روی یک دستگاه جدید، به مدت یک روز خارج از بدن نگهداری کرده و سپس به بدن بیماران پیوند بزنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌، این دستگاه پیشگامانه انگلیسی نه تنها اندام پیوندی را حفظ کرده، بلکه به بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند تا خود را ترمیم کنند و به پزشکان زمان بسیار بیشتری را پیش از اجرای عمل جراحی پیوند ارائه خواهد کرد.

در حال حاضر کبدهای اهدایی در دمای چهار درجه سانتیگراد سرد می‌شوند اما این فرآیند از فاسد شدن آنها جلوگیری نکرده و تنها می‌توان برای 12 ساعت این اندام را در خارج از بدن نگه داشت.

این دستگاه که توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد ساخته شده، اندام را با دمای بدن گرم نگهداشته و ترکیبی از خون، اکسیژن و مواد مغذی را به آن تزریق می‌کند که عملکردی مشابه درون بدن را در اختیار این اندام قرار می‌دهد.

محققان اطمینان دارند که می‌توانند اندام اهدایی را تا 24 ساعت در بیرون از بدن حفظ کنند و آزمایشات پیش‌بالینی نشان داده که حتی شاید بتوان آنها را برای 72 ساعت یا بیشتر نیز نگهداری کرد.

نسخه‌های اصلاح‌شده این دستگاه قابل جابجایی که به اندازه یک چرخ خرید فروشگاه است، همچنین می‌تواند در پیوند اندام دیگر بدن از جمله لوزالمعده، کلیه‌ها و ریه ها مورد استفاده قرار گرفته و در آزمایشات مسمومیت داروهای جدید نیز از آن بهره برد.

تاکنون دو بیمار در کارآزمایی‌های اولیه برای آزمایش این دستگاه در بیمارستان کینگز کالج لندن، بزرگترین مرکز پیوند اندام اروپا از کبد اهدایی برخوردار شده‌اند و تا کنون هیچ‌کدام از این بیماران عوارضی نداشته‌اند.

ایان کریستی 62 ساله که 20 سال پیش پس از دریافت خون آلوده به هپاتیت C مبتلا شده بود، اولین انسان در جهان است که از این فناوری بهره‌مند شده است. وی سال گذشته به سیروز کبدی مبتلا شده بود که در صورت عدم پیوند یک کبد جدید تا 18 ماه بیشتر زنده نمی‌ماند.

این دستگاه جدید علاوه بر این که به کبدهای اهدایی آسیب‌دیده اجازه می‌دهد تا بافت آسیب‌دیده را با سلولهای سالم جایگزین کنند، می‌تواند مشکلات پنهان در اندام را پیش از پیوند آن به بیمار شناسایی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha