• شنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92021408808
  • خبرنگار : 71480

هدف دیدار تشنگان خدمت با علما چیست؟

هدف دیدار تشنگان خدمت با علما چیست؟

محترم هستند هم برای حکومت و بیشتر از آن هم برای مردم. احترامی که کسب کرده‌اند را ارزان به دست نیاورده‌اند، هدف شان کسب احترام نبوده، اما وقتی مخلصانه برای خدا و بندگانش زحمت کشیده اند،محبت شان در دل مردم جا خوش کرده است. مردم در طول تاریخ هرگاه از جور حاکمان به تنگ آمده‌اند، به ایشان رجوع کرده‌اند و علما را به عنوان پناهگاه خود برگزیده اند.

محترم هستند هم برای حکومت و بیشتر از آن هم برای مردم. احترامی که کسب کرده‌اند را ارزان به دست نیاورده‌اند، هدف شان کسب احترام نبوده، اما وقتی مخلصانه برای خدا و بندگانش زحمت کشیده اند،محبت شان در دل مردم جا خوش کرده است. مردم در طول تاریخ هرگاه از جور حاکمان به تنگ آمده‌اند، به ایشان رجوع کرده‌اند و علما را به عنوان پناهگاه خود برگزیده اند.

آنها در این یکصدسال گذشته توتون و تنباکو را تحریم کرده و در کنار سایر اقشار جامعه در شرایط حساس این کشور مانند انقلاب مشروطیت نقش موثری داشته اند، بر سر دار رفته اند، در مقابل کاپیتولاسیون سکوت نکرده و رهبری یک انقلاب شکوهمند اسلامی را بر عهده داشته‌اند.

ایفای همزمان نقش رهبری سیاسی – اجتماعی و رهبری مذهبی، جایگاه ویژه ای به علما و مراجع کشور بخشیده، به گونه ای که همواره نظرات این قشر از جامعه برای مردم دین مدار حائز اهمیت بوده است، لذا در مسایل مختلف از جمله انتخابات، اقشار مختلف جامعه، به ویژه کسانی که قصد ورود به عرصه سکان داری اجرای امور کشور دارند، جویای نظرات این اشخاص می شوند.

با توجه به نزدیک شدن ایام انتخابات به ویژه انتخابات مهمی مانند ریاست جمهوری این ضرورت برای کاندیداهای واجد الشرایط ایجاد شده که ضمن دیدار و گفت وگو با اقشار مختلف اعم از دانشجو و نخبگان و... با مراجع عظام نیز به تبادل نظر بنشینند.

از این رو با توجه به جایگاه علما در بین مردم، این موضوع از حساسیت خاصی برخوردار شده و این سوال را به اذهان متبادر کرده که آیا دیدار و گفت وگو با مراجع به معنای حمایت آن ها از کاندیدای خاصی است؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، طی روزهای اخیر که مدت کمی تا زمان برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، شاهد دیدار تعدادی از کاندیداهای احتمالی این دوره از انتخابات با علما و مراجع هستیم.

محمدباقر قالیباف که اکنون در خیابان بهشت بر مسند مدیریت شهری کلان شهر تهران تکیه دارد به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده و در سفر خود به قم با مراجع عظام تقلید از جمله حضرات آیات مکارم شیرازی، نوری همدانی، سبحانی و امینی دیدار داشته است.

حجت الاسلام حسن روحانی که در حال حاضر ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد همانند سایر رقبای خود ضمن اعلام آمادگی برای کاندیداتوری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در دیداری با علما و مراجع با آیت الله جوادی آملی و نوری همدانی و نیز نماینده آیت الله سیستانی به گفت وگو و تبادل نظر پرداخته است.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با شماری از مراجع معظم تقلید دیدار و درباره مهم ترین مسائل روز داخلی، منظقه ای و جهانی گفت و گو کرد.

آیات عظام مکارم شیرازی، علوی گرگانی، نوری همدانی، جوادی آملی و گرامی، مراجع تقلیدی بودند که محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که اکنون کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است، با آنها دیدار و گفت و گوهای طولانی مدت خصوصی داشته است.

چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با اعلام کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در دیداری با آیات عظام نوری همدانی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی، مصباح یزدی و هاشمی شاهرودی به گفت وگو پرداخته است.

همچنین وی دیدارهایی با حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی و سعیدی تولیت آستان حرم حضرت معصومه (س) و امام جمعه قم داشته است.

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی که اکنون برمسند ریاست سازمان بازرسی کل کشور تکیه زده است به منظور حضور و رقابت با سایر کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری، در جلساتی ضمن معرفی برنامه های خود، دیدارهایی نیز با علما و مراجع تقلید داشته است.

اما نباید این گونه تصور شود که این نشست ها به معنای حمایت علما و مراجع از کاندیدای خاصی است، زیرا آیات عظام در این دیدارها تنها به معرفی شاخص ها بسنده کرده‌اند، تا بر این اساس مردم ضمن توجه به این شاخص ها بتوانند فرد اصلح را انتخاب کنند.

مقام معظم رهبری به عنوان یک مرجع سیاسی و مذهبی اخیرا در دیدار جمعی از کارگران کشور، بر شاخص های رییس جمهورمطلوب آینده اشاره کرده و داشتن روحیه مقاوم، برخورداری از تدبیر، روزمره فکر نکردن در مسائل اقتصادی، توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تکیه کردن بر نظرات کارشناسی، تهذیب اخلاقی و نپرداختن به حواشی را از مهم ترین این شاخص ها عنوان کرده‌اند.

ایشان با توصیه مؤکد به کاندیداهای احتمالی برای ارزیابی صحیح از توانایی های خود و همچنین جایگاه اجرایی کشور تأکید کرده اند که کشور و ملت بزرگ و مقاوم ایران به رئیس جمهوری نیاز دارد که در عرصه بین المللی و در مقابل استکبار، نترس و شجاع، و در عرصه داخلی نیز صاحب برنامه، حکمت، تدبیر، معتقد به اقتصاد مقاومتی، دارای تهذیب اخلاقی، به دور از حاشیه سازی وتشویش آفرینی و دارای شعارهای منطقی و منطبق با واقعیت باشد.

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: کسانی که وارد عرصه انتخابات می شوند نباید به مردم وعده های نادرست و در باغ سبز غیر منطقی نشان بدهند بلکه باید با سخنان منطقی و منطبق بر واقعیت و توکل بر خدا پیش بروند.

آیت الله علوی گرگانی نیز در دیدار با اعضای شورای شهر تهران شاخص هایی مثل تبعیت از رهنمودهای رهبری و علما، پرهیز از خودخواهی، عمل به قانون و خدمت به مردم را از شاخص های یک رئیس جمهور مطلوب دانسته اند.

آیت‌الله نوری همدانی نیز درباره دیدار نامزدهای انتخابات با علما و مراجع گفته است: ما اسم کسی را نمی‌بریم و هیچ وقت مصداق معین نمی‌کنیم، ولی باید اوصاف را بگوییم. نامزد ریاست جمهوری باید فردی باشد بسیار روشن، از اوضاع سیاسی داخلی و خارجی و مشکلات داخلی اطلاع کامل داشته باشد و همچنین دارای سابقه درخشان در مدیریت باشد و صددرصد تابع ولی فقیه و قانون باشد.

آیت‌الله مکارم شیرازی هم می‌گوید: دیدار ما با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به منزله حمایت از آن‌ها نیست. ما به همه نامزدها سفارش و نصیحت می‌کنیم که نه قول نامناسب بدهند، نه شعار کاذب بدهند و نه تخریب دیگران بکنند.

هم‌چنین آیت‌الله سبحانی اظهار کرده است: ما حمایت از فرد خاصی نکرده، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد . ملت ایران خودشان هوشیارند و بهتر می‌توانند انتخاب کنند. ما فقط تذکری که به عقلمان می‌رسد به نامزدها عرض می‌کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه های نماز جمعه این هفته به ذکر شاخص هایی از قبیل پرهیز از اختلاف افکنی،احترام به نظرات شورای نگهبان،حفظ حریم اخلاق و ولایت و نگران نکردن مردم پرداخت و گفت: نظارت شورای نگهبان در انتخابات یک میثاق ملی است و کسی حق ندارد با این میثاق ملی مخالفت کند.

وی در ادامه با بیان اینکه "در طول 34 سال گذشته همه دوره‌های انتخابات کشور قانونی برگزار شده است"، خاطرنشان کرد: هر گروهی بنای ایجاد اختلاف در انتخابات را داشته باشد به ملت، شهدا و کشور خیانت کرده است.

صدیقی یکی دیگر از خطوط قرمز انتخابات را حفظ حریم اخلاق و ولایت دانست و افزود: مسئولان سه قوه کاری نکنند که برای مردم ایجاد نگرانی کند. مسئولان باید با حفظ انسجام و وحدت به حل مشکلات اقتصادی کشور بپردازند و حرف‌شنوی و مشورت با بزرگان داشته باشند.

بنابراین برطبق گفته خود علما آنها فقط شاخص‌های رییس جمهور مطلوب را بیان می کنند و دیدار نامزدها با علما به معنای حمایت آنها از نامزد خاصی نیست، البته در این بین علمایی هم وجود دارند که می توان از آنها به عنوان پدر معنوی یک جریان سیاسی نام برد.این علما براساس شاخص هایی که مدنظر دارند ممکن است از نامزد خاصی به صورت تلویحی حمایت کنند.

گزارش از خبرنگار ایسنا:محسن فرامرزی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۴ ۱۱:۱۰

لطفا به کاندیدا ها بگویید دیگر از دیدار با علما برای خودشان به فکر دوختن قبا ی ریاست نباشند . به داشته های خودتان و کارنامه ی خودتان تکیه کنید . مردم همه را می شناسند.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۴ ۱۹:۵۰

من فکر میکنم چون علما بارها از اشخاص حمایت کرده اند وهمین حمایت ها سبب پیروزی برخی شده تشنکان خدمت هم حمایت آنها را لازم دارندبه سراغشان می روند.پس علما باید مراقب باشند تا از موقعیتشان سواستفاده نشود.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۰۰:۰۲

برای اینکه مثل بعضی ها بتوانند ریاست یکی از قوا رو تضمینی به عهده گرفته و داعیه خدمت به مردم را به گوش ایرانیان برسانند.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۰۱:۴۳

بودند افرادی! که ابتدا از حمایت علما برخوردار شدند اما وقتی بر مسند ریاست تکیه زدند حتی به فرمان آقا در بعضی مسایل بی اعتنائی کردند.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۰۸:۳۲

خداوند متعال همه علمای عظام را برای اسلام و مسلمین نگهدارد. متشکریم. خدایا به حق پنج تن آل عبا صلوات الله علیهم اجمعین، همه امت اسلامی را به انتخاب عمار زمان هدایت فرما تا لبیک احسنی به ندای «این عمار» حضرت آقا باشد. اللهم اجعلنا من انصاره و اعوانه.اللهم صل علی محمد(ص) و آل محمد(ع) و عجل فرجهم و فرجنا بهم. الهی به امید تو.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۱۰:۵۰

قال المهدی(ع): و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی روات حدیثنا و انهم حجتی علیکم و انه حجه الله ، وقتی رهبری معظم و ولی فقیه نائب امام زمان(عج) می باشد ، کاندیداها باید خود را با ایشان هماهنگ نمایند و اثبات تبعیت از فرامین آن بزرگوار ، و الا کلاه گذاشتن به سر مردم عوام می باشد که اثری هم ندارد! البته مراجع بزرگوار هم نباید فرصت مفید عمر خود را اینگونه از دست بدهند . اقل المدرسین ، حسینی

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۱۱:۲۱

مردم ما آنقدر فهیم هستند که تصمیم درست برای انتخاب اصلح بگیرند کاش همه شیفته خدمت بودیم نه تشنه قدرت...

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۵

متاسفانه خیلی ها قبل و بعد از انتخاباتشان یکی نیست.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۰ ۲۳:۲۶

پیامبر اسلام فرمود: حق الناس ارجح بر حق الله است. تشنگان خدمت فقط همین مطلب را رعایت کنند و وجدانا و اخلاقا بفکر حق الناس باشند خیلی از مشکلات حل می شود.