تیمی از پزشکان و دانشمندان علوم رایانه دانشگاه کاردیف انگلستان به کمک سیستم جدید تصویربرداری حرکت سطحی سهبعدی توانستند مطالعات لازم بر روی حرکات چهره را عملی و روشی که بیماران نیازمند به جراحی چهره تحت درمان قرار میگیرند را دچار تحول کنند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تیم که با شرکت 3dMD همکاری میکرد، نخستین سیستم تجاری را که قادر به ضبط تصاویر انسانی متحرک در سهبعد است، ابداع کردهاند.
به گفته دکتر «هشمت پاپت» از «مدرسه اپتومتری و علوم بصری» دانشگاه کاردیف، مطالعه در خصوص حرکت چهره کاربردهای مهمی را در بیمارانی به دنبال دارد که حرکت صورت آنها تحت تاثیر شرایطی از قبیل شکاف لب، شرایط عصبی مانند بیماری پارکینسون یا سکته مغزی قرار گرفته است.
این دانشمند در ادامه میافزاید که فیلمها همواره شیوه ترجیحی برای ضبط حرکات چهره بودهاند اما آنها دو بعدی بوده و بنابراین هنگام تحلیل چگونگی حرکت چهره، دادههای مهمی از دست میرود.
در سال 2005 تیم علمی حاضر در این مطالعه نخستین اسکنر سهبعدی را راهاندازی کرد که قادر بود تصاویر انسانی متحرک را مانند یک دوربین فیلمبرداری (اما در سه بعد) ضبط کند و به طراحی نسل جدید سیستمهای دینامیک 3dMD دارای سرعت و کیفیت بالا کمک کند.
به گفته دیوید مارشال، پروفسور علوم رایانه و انفورماتیک، حتی امروزه فیلمها متداولترین شیوه برای ضبط حرکات چهره هستند، با این حال، یک فیلم دوبعدی قادر به انجام اندازهگیریهای واقعی از یک شکل سهبعدی و این که چگونه این شکل با حالتهای چهره تغییر میکند، نیست.
در این پروژه، تحقیق در خصوص تحلیل حالت چهره دینامیکی سهبعدی و کاربرد آن برای تشخیص حالت و شناسایی بیومتریک مانند یک لبخند با همکاری تیمی از روانشناسان محقق شد.
این موفقیت نه تنها دانشمندان را قادر به ارزیابی عینی بازدهی کارکرد یک بیمار و این که چگونه افراد حاضر در جامعه به این نتیحه واکنش نشان میدهند، میکند، بلکه همچنین به آنها در پیشرفتدادن مدلهای شبیهسازی رایانهای برای حالت چهره و رفتار کارکردی بیمارانی میکند که تحت درمان هستند.
انتهای پیام
نظرات