تحقیقات انجام شده توسط محقق ایرانی و همکارانش در دانشگاه بوستون نشان میدهد:احتمال تولد نوزاد با نقص لولههای عصبی مانند اسپینا بیفیدا (مهره شکافدار) در زنانی که در دوران بارداری مسکن مصرف میکنند،دو برابر افزایش مییابد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، مهسا یزدی، فوق دکتری مرکز اپیدمیولوژی اسلون و همکارانش با اشاره به نتایج تحقیق انجام شده اظهار کردند: با وجود افزایش دو برابری خطر ابتلا به نقص لولههای عصبی در نوزادان افزایش تدریجی این بیماری به ندرت رخ میدهد و در شرکتکنندگان این تحقیق که از مواد مخدر استفاده میکردند، از هر 10 هزار نوزاد 6 نوزاد در هنگام تولد دارای نقص بودند.
نقص لولههای عصبی معمولا در اولین ماه بارداری ایجاد میشود و مشکلاتی از جمله اسپینا بیفیدا (مهره شکافدار) که در آن ستون فقرات کاملا بسته نیست و آنانسفالی که قسمت عمده مغز و جمجمه رشد نیافته است را شامل میشود.
بر اساس اطلاعات پیشین و این تحقیق مصرف موادی مانند کدئین، اکسیکدون اکسیکونتین) و هیدروکدون در زنان باردار افزایش یافته است.
سرپرست این تحقیق مهسا یزدی، فوق دکترای مرکز اپیدمیولوژی اسلون در دانشگاه بوستون اظهار کرد: اطلاعات این تحقیق طی 12 سال و از طریق مصاحبه تلفنی با مادران طی 6 ماه بعد از زایمان و درخصوص مصرف دارو گردآوری شده است.
در این تحقیق مادران 305 نوزاد متولد شده با نقص لوله عصبی با بیش از 20 هزار نوزاد در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. یک گروه نوزادان سالم و گروه دوم نوزادان با نقص هنگام تولد مرتبط با مصرف موادمخدر بودند.
اگرچه در این تحقیق ارتباط بین استفاده از مسکنهای مخدر و خطر نقص لولههای عصبی طی دوران بارداری مشخص شد، اما این به معنی رابطه علت و معلولی نیست.
نتایج این تحقیق در نشریه Obstetrics & Gynecology منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات