• یکشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92072816854
  • خبرنگار : 71452

آزمایش شبکه وای فای زیردریایی برای تشخیص سونامی و اکتشاف نفت

آزمایش شبکه وای فای زیردریایی برای تشخیص سونامی و اکتشاف نفت

محققان آمریکایی شبکه وای فای زیر دریایی را توسعه و مورد آزمایش قرار دادند که برای تشخیص سریع سونامی، بررسی موجودات دریایی و اکتشافات نفت کاربرد دارد.

محققان آمریکایی شبکه وای فای زیر دریایی را توسعه و مورد آزمایش قرار دادند که برای تشخیص سریع سونامی، بررسی موجودات دریایی و اکتشافات نفت کاربرد دارد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فناوری می‌تواند برای ارسال داده‌ها بین زیردریایی‌ها، جمع‌آوری و ارسال داده از کف دریا با هدف تشخیص به موقع سونامی و سایر حوادث طبیعی، نظارت بر ماهیان و بررسی جمعیت پستانداران دریایی مورد استفاده قرار بگیرد.

«توماسو ملودیا» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه بوفالو تأکید می‌کند: این شبکه بی‌سیم امکان منحصر به فردی برای جمع‌آوری و آنالیز داده‌های دریافتی از اعماق دریا و اقیانوس را بصورت لحظه‌یی فراهم کرده و در حوزه اکتشافات نفت و گاز طبیعی و نظارت بر آلودگی‌های اقیانوس‌ها نیز کاربرد دارد.

این داده‌ها براحتی بر روی تلفن همراه هوشمند یا رایانه قابل دسترس بوده و در هنگام وقوع حوادث طبیعی از جمله وقوع سونامی می‌تواند به نجات جان صدها نفر منجر شود.

در شبکه‌های سنتی روی زمین از امواج رادیویی برای ارسال داده از طریق ماهواره و آنتن استفاده می‌شود، اما بدلیل ضعف امواج رادیویی در زیر آب، برای برقراری ارتباطات معمولا از روش های مبتنی بر امواج صوتی استفاده می شود.

بطور مثال سازمان ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) برای ارسال داده از حسگرهای سونامی در کف دریا به سطح، از امواج آکوستیک استفاده می کند؛ این امواج توسط شناورها به امواج رادیویی تبدیل شده و به ماهواره‌ها ارسال و در نهایت برای رایانه فرستاده می‌شوند.

اما محققان برای حل فرآیند طولانی ارسال داده‌ها از حسگرهای زیر آبی تا رایانه از امواج صوتی مشابه امواج مورد استفاده توسط دلفین‌ها استفاده کردند.

محققان با کمک این شبکه زیر آبی موفق به ارسال آنی داده‌ها از عمق دریاچه اریی (Erie) به سطح دریا و سیستم رایانه‌یی شده و امیدوارند استاندارد صنعتی برای ارتباطات در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها در سراسر جهان ایجاد کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha