• جمعه / ۸ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93010801268

ساخت هدفون گرمایی با عمر طولانی

محققان چینی موفق به ساخت هدفونی شدند که در آن از تراشه‌ای حاوی نانولوله‌های کربنی استفاده شده‌ است.

محققان چینی موفق به ساخت هدفونی شدند که در آن از تراشه‌ای حاوی نانولوله‌های کربنی استفاده شده‌ است.

به گزارش ایسنا، این هدفون که به جای ارتعاشات مکانیکی، موج گرمایی ایجاد می‌کند، عمری بیش از هدفون‌های رایج دارد.

در طول چند سال گذشته محققان دانشگاه سینگاو در چین از طریق یک نوع هدفون غیرمعمول به موسیقی گوش داده‌اند. هر چند ظاهر این هدفون شبیه هدفون‌های معمولی است اما در آن از فویل‌های فلزی رایج خبری نیست و به جای آن تراشه‌ای از جنس نانولوله‌کربنی استفاده شده‌ است. این هدفون به سادگی ساخته شده و می‌تواند با توان 60 mW کار کند. کیفیت صدای این هدفون‌ نسبت به هدفون‌های رایج بسیار بهتر و واضح‌تر است. این تراشه مبتنی بر نانولوله‌کربنی را می‌توان در بلندگوهای تلفن‌همراه و لپ‌تاپ‌ها استفاده کرد.

یانگ وی از محققان این پروژه می‌گوید: در تراشه‌های ترمواکوستیک مبتنی بر نانولوله‌کربنی از سیلیکون استفاده شده که کاملا عاری از مغناطیس بوده، نازک و بدون ارتعاش است. می‌توان قطعات مختلفی را به این تراشه متصل کرد. از آنجایی که این تراشه عاری از ارتعاش است، عمر هدفون بسیار طولانی‌ خواهد بود. همچنین نازک بودن این تراشه موجب شده تا بتوان ابعاد هدفون را کوچک‌سازی کرد.عیب این دستگاه کارایی پایین آن است، اما مصرف انرژی آن برای مصرف‌کننده قابل قبول است.

در مقاله‌ای که این گروه تحقیقاتی در نشریه Nano Letters به چاپ رساندند توضیح دادند که این هدفون کاملا متفاوت با هدفون‌های معمولی کار می‌کند. در هدفون‌های معمولی یک لایه کاغذی، پلاستیکی یا فلزی به ارتعاش در می‌آید که در نهایت موجب انتقال ارتعاش به هوا می‌شود اما این هدفون براساس گرما کار می‌کند به این معنا که جریان به آرایه نانولوله‌های کربنی وارد شده و موجب گرم شدن آنها می‌شود این گرما به هوای محیط منتقل شده و موج گرمایی ایجاد می‌شود. هر چند مکانیسم این دو هدفون با هم متفاوت است اما در نهایت صدای ایجاد شده توسط آنها مشابه هم است.

تراشه‌های مورد استفاده در این هدفون 9.5 در 9.5 میلیمتر بوده که اندازه ناخن انگشت است. این تراشه جایگزین سیم‌پیچ‌های معمولی می‌شود. در هدفون‌های معمولی باید سوراخ‌هایی جهت انتقال موج صوتی وجود داشته باشد اما این هدفون جدید بی‌نیاز از این حفره‌ها است. نتایج نشان داده که حذف این سوراخ موجب کاهش هدر رفتن صدا به ویژه در فرکانس‌های پایین می‌شود. این هدفون‌ها را می‌توان با استفاده از USB به دستگاه‌های مختلف وصل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha