تحقیقات جدید نشان میدهد: استعمال دخانیات در دوران بارداری، احتمال خطر ابتلا به نقایص مادرزادی قلب در نوزادان را افزایش میدهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، مصرف سیگار در دوران بارداری با بسیاری از نقایص هنگام تولد، مانند شکاف لب و کام و نقص عضو (دست و پا) مرتبط است. تحقیقات قبلی نیز نشان دادهاند که مصرف سیگار در دوران بارداری با اختلالات قلبی در نوزادان در ارتباط است.
در این تحقیقات، پژوهشگران برای تعیین ارتباط مصرف سیگار در سه ماهه اول بارداری و نقص قلبی و نوع نقص از اطلاعات شناسنامه و سوابق ترخیص بیمارستان ایالت واشنگتن استفاده کردند.
آنان بیش از 14 هزار کودک متولد شده با نقص قلبی و 62 هزار و 274 کودک بدون نقص قلبی را بین سالهای 1989 تا 2011 شناسایی کردند.
سپس محققان نسبت کودکان مبتلا به نقص قلبی که مادران در دوران بارداری سیگار مصرف کرده بودند را با نسبت کودکان بدون نقص قلب مقایسه کردند. وضعیت سیگار کشیدن مادران و مقدار مصرف روزانه آنان نیز مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس نتایج تحقیقات، خطر ابتلا به ناهنجاریهای دریچه و عروق (دریچه ریوی و شریان ریوی) در نوزادان مادران سیگاری 50 تا 70 درصد بیشتر است و خطر نقص سپتوم دهلیزی 20 درصد بیشتر است که برای درمان اغلب این نقایص نیاز به جراحی است.
محققان همچنین دریافتند که در سالهای اخیر حدود 10 درصد از مادران در دوران بارداری سیگار مصرف کردهاند.
آنان تخمین زدند که مصرف سیگار مادر در سه ماهه اول بارداری ممکن است خطر نقص قلبی را 1 تا 2 درصد افزایش دهد.
انتهای پیام
نظرات