• جمعه / ۴ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93070402142
  • منبع : مطبوعات

نانوحاملی برای رهاسازی طولانی مدت دارو در بدن

نانوحاملی برای رهاسازی طولانی مدت دارو در بدن

محققان موفق به ارائه روشی برای رهاسازی دارو شدند به طوری که دارو می‌تواند به آرامی و در مدت بیش از یک سال در بدن رهاسازی شود. محققان برای این کار، نانوساختار لایه‌ای از جنس اسیدآمینه ساختند که زیست تخریب‌پذیر است.

محققان موفق به ارائه روشی برای رهاسازی دارو شدند به طوری که دارو می‌تواند به آرامی و در مدت بیش از یک سال در بدن رهاسازی شود. محققان برای این کار، نانوساختار لایه‌ای از جنس اسیدآمینه ساختند که زیست تخریب‌پذیر است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یک چهارم افراد مسن از دردهای مزمن رنج می‌برند. این افراد برای تسکین دردهای خود اقدام به خوردن قرص‌های مختلف می‌کنند اما این کار عوارض جانبی مختلفی به همراه دارد. پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به ارائه روشی شدند که با استفاده از آن دارو به محل موردنظر در بدن می‌رسد و رهاسازی آن به مدت 14 ماه ادامه می‌یابد.

در این روش از لایه‌های نازک نانومقیاس با قابلیت زیست‌تخریب‌پذیری برای رهاسازی دارو استفاده می‌شود.

دیوید کخ از محققان این پروژه می‌گوید: « رهاسازی دارو بیش از چند ماه طول می‌کشد. ما در این پروژه موفق به ارائه لایه نازکی شدیم که دارو روی آن قرار گرفته و به آرامی و با نرخی مشخص رهاسازی می‌شود. این کار در یک بازه زمانی درازمدت اتفاق می‌افتد.»

به اعتقاد پژوهشگران این پروژه، می‌توان این سیستم را درون بدن قرار داد و بدون نیاز به کاری دیگر، دارو بیش از یک سال در بدن رهاسازی می‌شود. معمولاً برای انجام چنین کاری از یک مخزن دارویی خارجی استفاده می‌شود که بعد از اتمام کار باید از بدن خارج شود، این در حالی است که در این روش به دلیل زیست تخریب‌پذیر بودن، نیاز به خارج کردن مخزن از بدن نیست.

یکی از چالش‌های محققان در این پروژه، هیدرولیز مخزن بود. در این فرآیند آب پیوند مولکول‌های دارو را می‌شکند، بنابراین دارو نمی‌تواند به مدت طولانی دست‌ نخورده باقی‌ بماند. محققان برای حل این مشکل از راهبرد لایه به لایه استفاده کردند که در آن مولکول‌های دارو روی سطح لایه نازکی از جنس پلی‌ ال گلوتامیک اسید (poly-L-glutamatic acid) قرار داده می‌شود. این ماده از آمینواسیدهایی تشکیل شده‌ است که مجدداً توسط بدن جذب می‌شود. این لایه‌ها را می‌توان همانند قطعات اورتوپدی در محل مناسب بدن قرار داد.

این گروه از این روش برای رهاسازی دیکلوفناک (این دارو نوعی مسکن دردهای مزمن است) استفاده کردند. نتایج نشان داد که رهاسازی به مدت 14 ماه انجام می‌شود. محققان معتقدند که از این روش می‌توان برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha