دانشمندان «موسسه پلیتکنیک لوزان» سوئیس توانستند با استفاده از سیگنالهای الکتریکی و با فناوری از راه دور، قدرت راهرفتن را به موشهای فلج بازگردانند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا محققان با آسیبرساندن به نخاع این حیوانات، آنها را فلج کرده بودند و این امر مانع از رسیدن سیگنالهای مغزی به بخش پایینی نخاع آنها میشد. با این حال، ارسال یک جریان الکتریکی به داخل عصبهای نخاع با استفاده از کاشتهای جراحی، موشهایی که روی تردمیل بودند را قادر به راه رفتن کرد.
این دستاورد علمی میتواند منجر به ارائه درمانهای توانبخشی شود که به بیماران انسانی مبتلا به آسیبهای نخاعی امکان راهرفتن طبیعیتر را خواهد داد.
در طول این آزمایشات، دانشمندان با تغییردادن از راه دور سیگنالهای الکتریکی، راهرفتن این حیوانات را کنترل کردند. سوژههای آزمایشی هزار گام پیاپی را بدون مشکل برداشتند و همچنین پلههایی با طولها و ارتفاعات مختلف را طی کردند.
این موشها هیچ کنترل اختیاری روی جوارحشان نداشتند و این دانشمندان بودند که نخاع آسیبدیده آنها را برای راهرفتن طبیعی بازفعال و تحریک میکردند.
این مطالعه بخشی از پروژه اروپایی NEUWalk است که هدف از آن آزمایش فناوری «تحریک الکتریکی اپیدورال» (EES) در بیماران انسانی است.
دانشمندان نسخههای انسانی از ابزار Gait Platform که برای مطالعه راهرفتن موشها به کار برده شد را برای درمانهای بالینی طراحی کردهاند. این سیستم دارای یک تردمیل و سیستم پشتیبان روی زمین و همچنین دوربینهای مادونقرمز برای شناسایی نشانگرهای انعکاسی در بدن بیماران است.
جزئیات این موفقیت علمی در مجله Science Translational Medicine منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات