• پنجشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 93080100155
  • منبع : نمایندگی سمنان

گردشگران فرانسوی در قصر بهرام

گردشگران فرانسوی در قصر بهرام

ایسنا/سمنان مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از حضور گردشگران فرانسوی در مجموعه‌ی قصر بهرام گرمسار خبر داد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از حضور گردشگران فرانسوی در مجموعه‌ی قصر بهرام گرمسار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی سمنان،«محمدحسین بحرالعلومی» اظهار کرد: 13 گردشگر فرانسوی به قصد بازدید از مجموعه کاروانسراهای قصر بهرام، عین الرشید و جاده سنگفرش به استان سمنان سفر کرده و عصر دیروز(چهارشنبه سی‌ام مهرماه) وارد گرمسار شدند.

وی با بیان اینکه این گروه پیش از این با هدف ایرانگردی از برخی استان‌های کشور بازدید کرده‌اند، گفت: این گردشگران به وسیله خودروهای دو دیفرانسیل آفرود از ایران دیدن می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: بخش نهایی سفر این گروه بازدید از کاروانسرای قصر بهرام، مسیر جاده‌ی ابریشم، جاده سنگفرش و پارک ملی کویر است و این گردشگران امروز و فردا در این منطقه حضور دارند.

بحرالعلومی با بیان اینکه در دامنه‌ی شمالی ارتفاعات سیاه کوه در جنوب گرمسار و شمال شرقی دریاچه نمک و در مسیر باستانی اصفهان، کاشان، خوار، خراسان، مجموعه‌ای از قصرهای شاه عباس, عین‌الرشید و حرمسرا وجود دارد، اظهار کرد: کاروانسرای قصر بهرام از مهم‌ترین بناهای سیاهکوه است که با پلان مستطیل شکل ساخته شده و مصالح عمده برای ساخت این کاروانسرا سنگ است و در بخشهایی نیز از آجر استفاده شده است.

وی ادامه داد: سفال‌هایی که از اطراف این بنا به دست آمده به احتمال قوی از دوره‌ی تیموری است و نشانه‌ی آن است که این بنا پیش از صفویه برپا بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به اینکه قصر عین الرشید در دو کیلومتری شمال قصر شاه عباسی قصر بهرام و در قسمت میانی فاصله دریاچه نمک و کویر بزرگ قرار گرفته است، افزود: در یک کیلومتری جنوب شرقی قصر شاه عباسی یا قصر بهرام, یک بنای دیگر صفوی به چشم می‌خورد که حرمسرا نامیده می‌شود و ظاهراً در هنگام مسافرت خاندان سلطنتی، حرمسرا و در دیگر مواقع محل سکونت شکارچیان سلطنتی بوده است.

بحرالعلومی تصریح کرد: جاده‌ی دست‌ساز سنگ‌فرش نیز که با سنگ‌های تراش‌خورده روی بستر کویر گرمسار ساخته شده، بطول 35 کیلومتر و عرض 5 متر در مسیر شاهراه تاریخی «اصفهان – ساری» در دوره‌ی صفوی برای سهولت رفت و آمد کاروانیان که در این مسیر به باتلاق‌ها و نمک‌زارهای جنوب گرمسار برخورد می‌کردند احداث شده تا کاروان‌ها را از گزند سیلاب‌ها و زمین‌های گل‌آلود و چسبناک در فصول بارش حفظ کند. بنا بر شواهد موجود و مطالعات انجام شده عموماً این سنگ‌ها به‌وسیله شتر از کوه‌های سیاه کوه به محل آورده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha