• شنبه / ۳ آبان ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 93080300788
  • منبع : فضای مجازی

عامل قصاص ریحانه جباری که بود؟

عامل قصاص ریحانه جباری که بود؟

«هفت سال پیش دختر 20 ساله‌ای به نام ریحانه جباری دست به قتل مردی پنجاه و چند ساله زد. ماجرای حادثه پیچیده‌تر از قتل‌های معمولی بود و حتی با توضیحات مکرری که درباره پرونده داده شده، افکار عمومی ابهاماتی دارد که برطرف نشده. هرچند که برای دستگاه قضایی کمترین نکته مبهمی وجود نداشته که مبادرت به صدور حکم قصاص کرده است.»

«هفت سال پیش دختر 20 ساله‌ای به نام ریحانه جباری دست به قتل مردی پنجاه و چند ساله زد. ماجرای حادثه پیچیده‌تر از قتل‌های معمولی بود و حتی با توضیحات مکرری که درباره پرونده داده شده، افکار عمومی ابهاماتی دارد که برطرف نشده. هرچند که برای دستگاه قضایی کمترین نکته مبهمی وجود نداشته که مبادرت به صدور حکم قصاص کرده است.»

به گزارش ایسنا، محمد مهاجری در صفحه وبلاگ خود در خبرآنلاین، با این مقدمه نوشت: شاید دلیل اصلی ابهام در نزد افکار عمومی باور نکردن این نکته است که یک دختر 22 ساله چگونه می‌توانسته در چنین قتل مرموزی نقش اول را داشته باشد.

نویسنده این سطور نه به مسائل قضایی وارد است و نه فوت و فن‌های پلیسی را می‌داند؛ بنابراین در این زمینه‌ها ورود نمی‌کند؛ اما این حق را به خود می‌دهد به عنوان یک عنصر رسانه‌ای در این زمینه نکته‌ای را مطرح کند.

از همان موقع که حکم قصاص مطرح شد، برخی رسانه‌ها و نیز شبکه‌های اجتماعی با بزرگنمایی نقاط ابهام و نیز مطرح کردن شغل قبلی مقتول، روال پرونده را به گونه‌ای منحرف کردند که حیثیت مقتول و آبروی خانواده او دستخوش بازی رسانه‌ای و شایعه‌پردازی شد و کار به جایی رسید که مقتول، مورد بدترین تهمت‌ها قرار گرفت.

اگر خودمان به جای خانواده مقتول بودیم در چنین شرایطی چه می‌کردیم؟ آیا راضی می‌شدیم هم خون پدر خانواده را هدر رفته بدانیم و هم ننگ و بی‌آبرویی را تحمل کنیم؟

قطعاً تلاش برای نجات دادن یک خانم 22 ساله که از سوی هنرمندان و دیگر اقشار انجام شد، امری پسندیده است، اما زخمی که بر سینه خانواده مقتول نشست، قابل پاک کردن نبود.

بر فرض محال که برخی تهمت‌های وارده به مقتول، درست هم بود، آیا مطرح کردن آن در فضای رسانه‌ای نتیجه‌ای جز اصرار اولیای دم به قصاص (که نوعی اثبات بیگناهی مقتول است) به همراه داشت؟

قصاص ریحانه برای ما رسانه‌ای‌ها یک درس است. کاش رسانه‌ها برای رونق بازار خودشان، کاری نمی‌کردند که بر زخم یک خانواده نمک پاشیده شود و کار به جایی برسد که حتی با تلاش مجدانه و تحسین‌برانگیز دستگاه قضایی، ریحانه فرصت زندگی می‌یافت.

کاش ما رسانه‌ای‌ها از این اتفاق، تکان بخوریم و در موارد مشابه، قلم‌مان را مؤدبانه بچرخانیم. اگر چنین کرده بودیم شاید ریحانه الان فرصت داشت باز هم به صبح و زندگی بخندد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۰۷

لذت انتقام زودگذر و ناپايدار است و لذت بخشش مدام. مردمي که بخشيدن بلد نيستيد. هنگامي که در پيشگاه خداوند حاضر مي شويد با چه رويي از او تقاضاي بخشش مي کنيد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۳

به نظرم اگرپرونده به دورازجنجال رسانه هامراحل عادي خودرا طي مي كرد ريحانه الان زنده بود

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۳۵

7 سال موضوع ريحانه جباري رسانه اي نشد اما بخششي در کار نبود. ديگر قضايا هم رسانه اي نمي شود ولي اعدام صورت مي گيرد.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۳۷

كلي گوئي كردي! اين چنين نبود ؟ هنوز هم انگيزه قاتل معلوم و اعلام نشده است

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۲۰

اقاي خسرو خودت را لحظه اي جاي خانواده مقتول تصور کن نظرت حتما عوض ميشه

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۱:۵۳

هيچ انسان عاقلي بر طبق عرف جامعه ي ما يک دختر 20 ساله را به تنهايي به محلي خالي دعوت نمي کند و البته هيچ دختر 20 ساله ي عاقلي نيز به چنين دعوتي تن نمي دهد

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۳۰

پيامت عالي بود اقاخسرو احسنت

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۶

شما انسان آگاه يک پاسخ مناسب به اين سوال دهيد: علت دعوت يک دختر جوان توسط يک مرد ميانسال به يک مکان خالي، چه بوده است؟آيا قصد مقتول تنها ارشاد کردن قاتل بوده است؟ لطفا فرافکني نفرماييد. کاش به جاي حکم اعدام در کشور حکمي مانند زندان تا پايان عمر را جايگزين کنيم تا اگر بعد از سال ها متوجه بي گناه بودن فرد شديم، از کرده خود شرمنده نباشيم. در روزهاي گذشته از اين جور پشيماني ها زياد داشتيم.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۲۴

طبق معمول باز رسانه‌ها متهم شدند. با نظر علي موافقم مگه چندسال رسانه‌اي نشد اتفاقي افتاد؟ بعدشم اگه كسي بخواد از روي حق قضاوت كنه و ببخشه حرف مردم براش هم نيست. بعدشم اگه مقتول واقعا خطايي كرده اون موقع بايد فكر اين روزها و آبروي خانواده رو مي‌كرد.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۲۶

اين قضيه پيچيده است و شايد هيچ وقت روشن نشه. شايد هم خيلي ساده باشه و از فرط سادگي باورمون نشه چنين اتفاقي افتاده. البته اون دوستي كه گفته توي جامعه ما هيچ دختر 20 ساله‌اي نمي‌ره جايي تنهايي با يك مرد مثل اينكه يه 50 سالي هست خبر از هيچي نداره.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۴:۲۸

اين همه پرونده قتل تو كشور هست، رسانه‌اي هم نمي‌شه، آيا كسي قصاص نمي‌شه. لطفا آقاي مهاجري اگر آماري در اين زمينه داريد مستند بفرماييد نه حرفهاي كلي.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۰۲

نقاط مبهم زيادي در اين ماجرا وجود دارد که شايد اگر مطرح ميشد (هرچند افشاگري کل اين ماجرا که کار را باينجا و اعدام ريحانه کشاند بزعم بنده اشتباه بود) شايد موضوع بنحو ديگري خاتمه ميافت: اينکه ريحانه که مدتها با مقتول ارتباط داشت و از طرف مقتول بخوبي تامين مالي ميشد چرا بايد دست به چنين جنايتي بزند و انگيزه او چه بودو...

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۵:۲۹

بخشش و گذشت پسنديده است و ثواب دارد اما تخت شرايطي . فراموش نکنيم حرفهاي دردآور آمنه بهرامي را که چند روز قبل گفته بود بلافاصله پس از گذشت ، چگونه پشيمان شده است .

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۰:۴۵

متاسفانه دليل ندانستن جزييات موضوع ودرک حقيقت آن عدم جايگاه مناسب رسانه در کشور ماست که متاسفانه به رسميت شناخته نشده و لذا در جريان خبر هاي دست اول قرار نميگيرد رسالتي که در کشور هايي که داعيه دموکراتيک بودن را دارند اين موضوعي بديهي است.

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۲:۱۸

تو که به مسائل قضايی به قول خودت وارد نيستي پس لطف کن و خاموش باش

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۲:۱۸

شما که به مسائل قضايی به قول خودت وارد نيستي پس لطف کن و خاموش باش وديگر سخن پردازي نکن

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۱:۳۱

ريحانه را موج سواران رسانه اي مرگش را هموارتر کردند

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۱۳:۳۹

سلام علت ارتباط يک دختر 19 ساله با مردي پنجاه وچند ساله چه بوده؟ و اين دختر در منزل آن مرد چه ميخواسته؟ علت اصلي کشتن واقعا چه بوده بعد از اين همه ارتباط؟