دانشمندان دانشگاه سینسیناتی با همکاری «آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی هوایی» آمریکا در حال تولید سیستمی هستند که در آن نوعی چسب پوستی بانداژمانند قادر خواهد بود دادههای پزشکی را با تحلیل عرق بیمار و تقریبا در زمان واقعی جمعآوری و مخابره کند و برای خواندن دادههای حاصل فقط به گوشیهوشمند نیاز است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این چسب ارتجاعی مجهز به مدار الکترونیکی، آنتن ارتباطی، تراشه کنترلر و نوعی سیستم نمونهگیری عرق کاغذمحور میکروسیال است. این کاغذ مقادیر ریزی از عرق پوست را در الگویی به شکل ریشه درخت اشتقاق میکند تا ناحیه نمونهگیری را به حداکثر برساند.
به منظور حفظ جریان عرق در سراسر کاغذ برای یک بازه زمانی خاص، نوعی هیدروژل ابرجاذب نیز در درون چسب کار گذاشته شده تا عرق نمونهگیریشده را جذب و ذخیره کند. حتی چندین ساعت پس از جمعآوریکردن عرق، این ژل فقط دو تا سه میلیمتر متورم میشود.
چسب ابداعی خود را نیرودهی نمیکند بلکه نیرویش را از سیگنال گوشی هوشمند مجاور میگیرد. زمانی که گوشی به اندازه کافی به چسب نزدیک شود، شروع به اندازهگرفتن تراکمات یون نشانگر زیستی موجود در عرق میکند.
نمونه اولیه کنونی این چسب برای اندازهگیری تراکمات سدیم و کلرید طراحی شده اما نسخههای آتی آن میتوانند الکترولیتها، متابولیتها، پروتئینها، مولکولهای کوچک و آمینواسیدها را نیز اندازهگیری کند.
این دادهها به صورت بیسیم به نوعی برنامه نرمافزار گوشی هوشمند مخابره میشوند و گوشی با تحلیل تراکمات یونی نشانگر زیستی عرق، امکان تعیین وضعیت جسمانی بیمار را میدهد. این بدین معناست که فناوری جدید میتواند روزی برای کاربردهایی مانند نظارت بر سطوح الکترولیت ورزشکاران جهت ممانعت از گرفتگی بدن آنها و شناسایی غیرتهاجمی علائم ویروسی نوزادان زودرس به کار رود.
این سامانه همچنین به دیابتیها امکان مشاهده سطوح گلوکزشان یا تنظیمکردن مقادیر داروی مصرفی را با اندازهگیری متابولیتهای دارویی موجود در عرق بیماران میدهد.
انتظار میرود آزمایشات بالینی بر روی این سیستم اواخر سال جاری میلادی آغاز شود. همچنین، چسب دوم مشابه، تقریبا کامل است و این چسب از طریق بلوتوث با گوشی هوشمند ارتباط برقرار میکند.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه IEEE Spectrum قابل مشاهده است.
انتهای پیام
نظرات