دانشجوی دکتری مهندسی عمران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در قالب یک طرح پژوهشی به بررسی استحصال آب باران از سطح پشت بام ساختمانها با همکاری مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو پرداخته است.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، مهندس محمد حسین رشیدی مهرآبادی با بیان اینکه امروزه اکثر شهرهای ایران برای تأمین آب با مشکل روبه رو هستند، گفت: این طرح به ارزیابی پتانسیل استحصال و ذخیره سازی آب باران از سطح پشت بام ساختمانهای مسکونی در شهر تهران میپردازد.
دانشجوی دکتری مهندسی عمران ادامه داد: در این پژوهش، طراحی و ساخت پایلوتهای شبیه ساز سیستم سطوح آبگیر باران و نمونه گیری و آزمایش از آب باران در آزمایشگاه منجر به تحلیل و بررسی کیفیت آب باران برای بارندگیهای مختلف شده است.
وی با اشاره به مزایای این طرح پژوهشی اظهار داشت: استحصال آب باران در مناطق شهری، می تواند بخشی از نیاز مصارف غیرشرب را تأمین کند. همچنین آبیاری فضای سبز یکی از اهداف استحصال آب باران در مناطق شهری محسوب شده و این آب در واقع نقش مکمل آب آبیاری را ایفا میکند.
رشیدی مهرآبادی تصریح کرد: افزایش سطح ایستابی آب زیرزمینی از طریق تغذیه مصنوعی، بهبود کیفیت آب زیرزمینی، کاهش حجم سیلاب و آب گرفتگی شهری و به دنبال آن کاهش پخش زباله های شهری در مواقع سیلاب از دیگر مزایای استفاده از سیستمهای سطوح آبگیر آب باران در مناطق مسکونی است.
این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به کاهش کیفیت آب باران در صورت عدم استحصال درست از آن افزود: پیش از آنکه بارش منجر به سیلاب شود یا در سطح شهر آلوده یا به صورت تبخیر از دسترس خارج شود، میتوان به کمک سیستمهای سطوح آبگیر باران، آن را جمعآوری، ذخیره و مورد استفاده قرار داد.
رشیدی مهرآبادی طراحی و اجرا سیستمهای سطوح آبگیر باران در شهرها و روستاها برای تأمین مصارف آبی را راه حلی عملی در کاهش بحران فزاینده تأمین آب برای شهروندان دانست و ابراز امیدواری کرد: طراحی و اجرا این نوع سیستمها در مناطق شهری و روستایی با انجام مطالعات و تحقیقات دقیق و مهندسی امکان پذیر است.
بر اساس این گزارش، مطالعات و پژوهشهای مهندس محمد حسین رشیدی مهرآبادی، تحت نظارت دکتر بهرام ثقفیان، استاد گروه مهندسی عمران واحد علوم و تحقیقات برای بررسی طراحی و ارزیابی اجرا سیستمهای سطوح آبگیر آب باران در مناطق مسکونی در شهرهای ایران در حال انجام بوده و نتایج این تحقیقات تاکنون در قالب مقالات، کتاب و گزارش در مجامع علمی و ملی ارائه شده است.
انتهای پیام
نظرات