• شنبه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94012207054

بازیابی نیروی دست بیماران سکته مغزی با دستکش رباتیک دانشمند ایرانی

بازیابی نیروی دست بیماران سکته مغزی با دستکش رباتیک دانشمند ایرانی

یک دانشمند ایرانی‌ دانشگاه هارتفوردشایر انگلیس موفق به تولید دستکش رباتیک شده است که به بازیابی حرکت دست و نیروی عضلات افراد مبتلا به سکته مغزی کمک می‌کند.

یک دانشمند ایرانی‌ دانشگاه هارتفوردشایر انگلیس موفق به تولید دستکش رباتیک شده است که به بازیابی حرکت دست و نیروی عضلات افراد مبتلا به سکته مغزی کمک می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دستگاه SCRIPT توسط دکتر «فرشید امیرعبدالهیان» ساخته شده و اکنون یک پروژه مشارکتی بین کشورهای انگلیس، هلند، آلمان و ایتالیا محسوب می‌شود.

این دستکش برای تسهیل حرکات و تمرین‌های مکرر دست و مچ بیماران چه در مرحله مزمن بیماری و چه پس از ترخیص آن‌ها از بیمارستان طراحی شده است؛ SCRIPT به حسگرهایی مجهز است که به نظارت و ارزیابی پیشرفت بیمار توسط خود وی و همچنین پزشکان کمک می‌کند.

در یک کارآزمایی، 34 بیمار از این دستکش‌ها برای بازی‌های رایانه‌ای خاص استفاده کردند که نتایج نهایی آن‌ها دلگرم‌کننده بود.

«شانی شماه» یک کارمند سابق خدمات مالی که دو بار سکته کرده بود، در میان این گروه داوطلب نبود، اما دو بار از دستکش مذکور استفاده کرده و به ارائه بازخوردهای آن به دکتر امیرعبدالهیان سازنده دستگاه و هماهنگ کننده پروژه کمک کرده است.

پزشکان انتظار نداشتند که «شماه» پس از دومین سکته مغزی که با چند روز فاصله در آوریل 2013 اتفاق افتاده و باعث خونریزی مغزی شده بود، بتواند از آسیب‌های خود خلاصی یابد. وی توانایی سخن گفتن و استفاده از سمت چپ بدن، پا، بازو، و دستش را از دست داده و تحت فیزیوتراپی فشرده در یک مرکز ویژه درمانی قرار گرفته بود.

سکته مغزی می‌تواند منجر به خم شدن مچ و مشت شدن نیمه دائم دست‌ها شود. این پروژه قصد دارد با چنین آسیب‌هایی توسط ارائه تمرینات مکرر و سرگرم‌کننده به بیماران در زمان استفاده از دستکش مقابله کند.

دکتر «امیرعبدالهیان» اظهار کرد: در بیماران مبتلا به سکته، دست و مچ در موقعیت غیرعادی قرار دارند، مچ خم شده و دست‌ها گره می‌خورند. آنچه ما به دنبال انجام آن هستیم، باز کردن دست و برگردادن مچ با حالت اولیه خود است تا فرد بتواند حالت عادی مچ و دست خود را بدست آورده و تمرینات درمانی را انجام دهند.

وی افزود: دستکشی که ما طراحی کرده‌ایم، برخی نیروهای ارتجاعی را ارائه می‌کند که طی آن، انگشتان کشیده و باز شده و مچ به حالت اولیه باز می‌گردد.

دستکش SCRIPT به ثبت عملکرد بیمار پرداخته و داده‌ها را برای پزشک ارسال می‌کند تا بتواند از راه دور درمان متناسب را اعمال کند. این دستکش همچنین بار درمان چند بیمار را از دوش یک درمانگر برداشته و به بیماران نیز کمک می‌کند تا بجای اقامت در مراکز توانبخشی، در منزل خود کارهای توانبخشی را انجام دهند تا زمان صرف‌شده برای تمرینات بیماران افزایش یابد.

«امیرعبدالهیان» متخصص توانبخشی رباتیک و فناوری‌های مرتبط بوده و همچنین دانشیار سیستم‌های تطبیقی در دانشگاه هارتفوردشایر است. به گفته وی، علاوه بر مزایای استفاده از دستکش SCRIPT در منزل برای بیماران، ارزیابی از راه دور از داده‌های رایانه‌ای توسط درمانگران کمک می‌کند تا درمان‌ها برای افراد به شکل انفرادی انجام بگیرد.

دکتر امیرعبدالهیان خاطر نشان کرد: این سازگاری یک عملکرد بسیار مهم است، زیرا به ما اجازه می‌دهد سیستم را نه تنها برای افراد مبتلا به سکته شدید، بلکه حتی برای بیماران با سکته‌های متوسط یا ضعیف‌تر قابل استفاده کنیم.

نمونه پیش‌ساخت این دستکش به عنوان بخشی از پروژه 4.9 میلیون دلاری دانشگاه هارتفوردشایر و شرکای اروپایی ساخته شده است. به گفته امیرعبدالهیان، برای آماده‌سازی طراحی نهایی، به سرمایه‌گذاری‌های خارجی طی دو سال آینده نیاز است و هر دستکش می‌تواند با بهای کمتر از 10 هزار دلار در بیمارستان‌های عمومی به عنوان یک گزینه مقرون‌بصرفه مراقبتی مورد استفاده قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha