• سه‌شنبه / ۹ تیر ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 94040904893
  • منبع : نمایندگی گیلان

تنها با یک کلیک می‌توان ازدواج کرد!؟

تنها با یک کلیک می‌توان ازدواج کرد!؟

ایسنا/گیلان آیا می توان تنها با چند کلیک همسر مورد نظر خود را در دنیای مجازی پیدا کرد و پیوند ناگسستنی ازدواج را بست؟

آیا می توان تنها با چند کلیک همسر مورد نظر خود را در دنیای مجازی پیدا کرد و پیوند ناگسستنی ازدواج را بست؟

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، چندین میلیون دختر و پسر جوان مجرد در کشور ما وجود دارند که نیاز به ازدواج داشته یا قصد این کار را دارند، اما با این وجود، سن ازدواج روزبه‌روز بالاتر می‌رود، بخشی از این مساله به تغییرات فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ ای برمی‌گردد که طی سالیان اخیر در کشور اتفاق افتاده و ازدواج جوانان را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است.

نمی توان انکار کرد که جوانان برای انتخاب همسر با مشکلاتی مواجه هستند و در میان اطرافیان خود مورد مناسبی برای ازدواج پیدا نمی‌کنند. آیا می توان تنها با چند کلیک همسر مورد نظر خود را پیدا کرد؟ از آن‌جایی‌که شیوع بحران انتخاب همسر به ویژه در متولدین دهه شصت که به سن ازدواج رسیده بودند، با عمومیت‌یافتن استفاده از اینترنت در کشور هم‌زمان شد، بعضی از سایت‌های اینترنتی از فرصت به‌وجود آمده، استفاده کردند و برخی با نیت ‌های خیرخواهانه و برخی دیگر با نیت‌های سوء، اقدام به همسریابی اینترنتی کردند.

فعالیت مراکز همسریابی به‌صورت غیرقانونی از ابتدای دهه 80 آغاز شد و در اینترنت با ذکر شماره تلفن و آدرس فعالیت می‌کردند، اما از آن‌جایی‌که این فعالیت‌های غیرقانونی سبب بروز سوء استفاده ‌هایی شده بود، مخالفت‌های زیادی را به‌دنبال داشت. این در حالیست که ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه برای ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی و با تاکید بر تسهیل ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده، تاسیس مراکز و ارائه خدمات مشاوره‌ای روانشناختی و اجتماعی را نیازمند اخذ مجوز دانسته بود، اما اجرای آن با تاخیر این ماده قانونی، شرایط را به‌گونه‌ای پیش برد که سایت های همسریابی بدون هیچ‌گونه نظارتی اداره شوند و افراد سودجو در آنجا به فعالیت بپردازند.

سایت‌های همسریابی مکانی برای دوست یابی نادرست

بهاره حقیقی فر، کارشناس جامعه شناسی با بیان اینکه وجود سایت‌های همسریابی می‌تواند مزایایی داشته و پاسخگوی برخی از نیازهای جوانان باشد، اظهار کرد: سایت های همسریابی برای افرادی که بنا به دلایلی مانند عدم وجود هم‌کفو در محل زندگی، کوچک‌بودن محل زندگی، معلولیت و... قادر به یافتن همسر مناسبی در محیط پیرامون خود نیستند، مناسب است.

وی افزود: این افراد می‌توانند با مراجعه به این سایت‌ها، دایره انتخاب خود را در زمینه ازدواج افزایش دهند، زیرا امروزه با تحولات گسترده فرهنگی که اتفاق افتاده است، محیط ‌های سنتی پاسخگوی نیازهای جوانان نیستند و حضور این سایت‌ها می‌تواند آن‌ها را با فردی که با شرایط و تحصیلات آن‌ها هم‌خوانی دارد، آشنا کند.

این کارشناس جامعه شناسی با تاکید بر اینکه شیوه همسریابی اینترنتی اگرچه می‌تواند به امکانی برای تسهیل ازدواج بدل شود، اما آسیب‌هایی از قبیل عدم آموزش، نظارت ضعیف، ناپایداری ارتباط در محیط مجازی و خلا مشورت لازم، تهدیداتی را از سوی اینترنت برای جوانان به‌وجود آورده است، ادامه داد: عمده سایت‌های همسریابی فقط مکان‌هایی برای دوست‌یابی و در برخی موارد روابط نامشروع هستند. ضمن اینکه فقط از طریق خریدوفروش اطلاعات افراد به یکدیگر، گاه درآمدهای میلیاردی کسب می‌کنند.

وی مشکل اصلی سایت‌های همسریابی را عدم یجاد اعتماد متقابل در گام نخست دانست و تصریح کرد: برخی از کاربران این سایت‌ها اطلاعات خود را به‌صورت اشتباه پر کنند و با اهداف سوء به دنبال فریب و اغفال طرف مقابل باشند که اخبار این قبیل اخاذی ها همواره به گوش می رسد.

سوء استفاده از حساب بانکی کاربران در سایت های همسریابی

سرهنگ ایرج محمدخانی، رئیس پلیس فتای استان گیلان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا نیز با اشاره به فعالیت های غیرمجاز سایت‌های همسریابی در سطح کشور، اظهار کرد: کارشناسان پلیس فتا همواره فعالیت های این سایت‌های غیرمجاز را رصد کرده و از ادامه فعالیت  آن ها جلوگیری می کنند.

وی با بیان اینکه اخاذی و استفاده سوء از اطلاعات کاربران از مشکلات عمده فعالیت این سایت های غیرمجاز است، افزود: برخی از این سایت ها با دریافت حق عضویت اندک و ترغیب جوانان به امکانات عضویت ویژه، با طراحی مجازی درگاه های بانک ها اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی افراد می کنند.

رئیس پلیس فتای استان گیلان با بیان اینکه عدم آگاهی خانواده ها در روابط ناشی از این قیبل آشنایی ها موجب می‌شود، افراد سودجو دام هایی برای اغفال جوانان به ویژه دختران پهن نمایند، تاکید کرد: کاربران مراقب باشند و با ناآگاهی خود زمینه اخاذی افراد سودجو را فراهم نکنند.

لزوم اطلاع والدین از آشنایی های قبل از ازدواج جوانان

سمانه اسماعیل زاده، کارشناس روانشناسی به خبرنگار ایسنا گفت: ازدواج تحولی زیبا در زندگی هر فرد است و تغییرات زیادی در روح و روان انسان‌ها پدید می آورد. شاید همین تغییرات، مهیج بودن آن و میل به داشتن شریک زندگی و پدر یا مادرشدن است که زن و مرد را وا می‌دارد برای یافتن جفت مناسب برنامه ریزی کنند.

وی با بیان اینکه یکی از این اقدام‌ها، کیفیت و نوع آشنایی با جنس مخالف قبل از ازدواج است، افزود: روابط قبل از ازدواج همیشه عاری از نقص نیستند و چه بسا زمان زیادی برای جذب جنس مخالف صرف شود، بدون اینکه نتیجه ای به دست آید.

اسماعیل زاده با بیان اینکه متاسفانه دختران بیش از پسران در برابر خطرات ناشی از فعالیت  در سایت‌های همسریابی قرار دارند، تصریح کرد: از آنجا که خانم‌ها بیشتر تحت تاثیر احساساتشان قرار می‌گیرند و دلبسته می‌شوند، لازم است در روابطشان دقت کنند و درایت به خرج دهند.

این کارشناس روانشناسی با تاکید بر اطلاع خانواده ها از روابط قبل از ازدواج جوانان، عنوان کرد: لازم است خانواده‌ها را از وجود فرد جدید در زندگی فرزندشان مطلع کرد، زیرا آنها از بیرون به رابطه نگاه می کنند و طبعا دید بهتر و وسیع تری در مورد او دارند و مشکلات و معایب طرفین را بهتر می بینند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای داشتن یک ازدواج موفق، هر چه شناخت بیشتر باشد، می توان انتظار ازدواج پایدارتری داشت، لذا باید زمینه های ضروری شناخت بیان شود و لازم است زوجین پس از پاسخ دادن به آنها، با مراجعه به یک مشاور خبره در زمینه ازدواج به بحث و تبادل نظر بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha