احمد جواهردشتی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاسیس شرکت تعاونی کشاورزی کیوی کاران شهرستان رودسر از سال ۹۷ با ۲۲ عضو، اظهار کرد: محور اقدامات این شرکت تعاونی که اکنون ۲۱۳ عضو دارد، اطلاع رسانی درباره کاشت، داشت، برداشت و بازار کیوی برای باغداران است.
وی عمده اعضای این شرکت تعاونی را باغداران کیوی شهرستان های رودسر، آستانه اشرفیه، لنگرود و املش دانست و افزود: این تعاونی فعالیت مالی ندارد و بیشتر به دنبال هدایت باغداران برای تولید بهتر هستیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی کیوی کاران شهرستان رودسر با اشاره به اعلام سالانه قیمت کیوی سر درخت به باغداران، تصریح کرد: اگر کیوی سر درخت به فروش نرفت، بدون پیش پرداخت و با کمترین قیمت امکان انتقال محصول به سردخانه و اجاره سبد را فراهم می کنیم؛ این روش موجب افزایش درآمد باغداران نسبت به فروش سر درخت شده است.
جواهردشتی با بیان اینکه به عنوان رئیس هیئت مدیره تعاونی کیوی کاران رودسر در جلسات انجمن کیوی گیلان و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان شرکت می کنم، ادامه داد: در ابتدا برای صادرات کیوی شهرستان رودسر به روسیه مشکل داشتیم، اما با تشکیل انجمن کیوی در گیلان و اتحادیه سردخانه داران استان، این مشکل رفع شد و صادرکنندگان توانستند از رودسر به مقصد سایر کشورها، صادرات کیوی را انجام دهند.
عضو هیئت مدیره انجمن کیوی گیلان، رودسر را قطب کیوی استان دانست و بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه صادرات کیوی، محدودیت صادرات است، زیرا از سال ۹۶ شاهد ممنوعیت صادرات از ۱۵ تیر لغایت ۱۵ مهر هستیم که این موضوع باعث خارج نشدن حجم زیادی کیوی می شود و در این مدت، رقبا از جمله چین بازار کیوی را در دست می گیرند و در نتیجه با افت قیمت کیوی مواجه می شویم.
وی از وزارت جهاد کشاورزی خواست این محدودیت صادرات کیوی را بردارد و اضافه کرد: محدودیت صادرات طی سال های اخیر از ۱۵ مهر به اول مهر رسید و امسال به ۷ مهر بازگشت.
جواهردشتی شرایط اقلیمی گیلان را متفاوت از استان مازندران دانست و تاکید کرد: کیوی گیلان زودتر به قند می رسد و از طرفی صادرات کیوی یک امر اقتصادی است و هر زمان که تقاضای جهانی وجود دارد، باید صادر شود؛ بنابراین باید محدودیت زمانی صادرات برداشته شود و زمینه در تمام سال برای صادرات فراهم شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی کیوی کاران رودسر صادرات بی رویه از مرزها را مشکل دیگر عنوان کرد و گفت: به محض آزاد شدن صادرات، صادرکنندگان محصول خود را از قبل به صورت بسته بندی در سردخانه نگهداری و آماده صادرات می کنند و لذا شاهد خروج تعدادی زیادی کانتینر از مرز در روزهای اول صادرات هستیم و نتیجه آن ایجاد تراکم در بازار مقصد و افت قیمت محصول است.
به گفته وی، صادرات کیوی باید با توجه به تقاضای کشورها به تدریج انجام شود تا به نفع عرضه کننده و تقاضاکننده باشد.
جواهردشتی با اشاره به فعالیت ۱۰ سردخانه از ۱۴ سردخانه موجود در شهرستان رودسر، اضافه کرد: چهار هزار و ۲۰۰ کیوی کار در شهرستان داریم. شرکت تعاونی کیوی کاران رودسر نیز بالغ بر ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت دارد و سالانه بالغ بر ۱۲ هزار تن کیوی تولید می کند؛ ۷۰ درصد کیوی های تولید شده این شرکت نیز به وسیله صادرکنندگان، صادر می شود.

انتهای پیام


نظرات